ASELSAN'ın
"Peri"si finalde !
ASELSAN, "Peri" adlı insansız kara aracıyla takım lideri olarak katıldığı MAGIC-2010 Uluslararası İnsansız Araçlar Yarışması'nda yarı finali de geçerek, finale kalan ilk 6 takım arasında yer aldı.
ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN'ın liderliğinde kurulan ''Kapadokya'' takımı hazırladığı sistem çözümüyle, geçen yıl sonunda yapılan ve beş ülkeden 23 takımın başvurduğu yarışmanın ilk elemesinde adını ilk 10'a yazdırdı.
Daha sonra geçen ay yapılan yarı finalde ASELSAN'ın ''Kapadokya'' takımının yanı sıra ABD, Avustralya, Japonya ve Kanada'dan ilk elemeyi geçen takımlar sistem gösterileri ve sunumlarla yeteneklerini ABD ve Avustralya'dan oluşturulan jüriye gösterdi.
ASELSAN'ın yanı sıra Bilkent, Boğaziçi ve Ortadoğu Teknik üniversiteleri ile ABD'den Ohio State Üniversitesi'nden alanında uzman araştırmacıların biraraya geldiği ''Kapadokya'' takımı yarı finali de geçerek ABD, Japonya ve Avustralya ile adını finale yazdıran 6 takımdan birisi oldu ve ve 50 bin dolarlık ödüle de hak kazandı.
FİNAL AVUSTRALYA'DA
MAGIC-2010 Uluslararası İnsansız Araçlar Yarışması'nda finale kalan robotlar ve takımları, 8-13 Kasım 2010 tarihinde Avustralya'da karşı karşıya gelecek.
Avustralya Savunma Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığının birlikte düzenlediği ve insansız araçlar alanında dünyanın en güçlü şirketleri ve en başarılı üniversitelerinin katıldığı yarışmayı kazanan takım 750 bin dolarlık ödülün de sahibi olacak.
Yeni nesil otonom insansız kara araçlarının geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada finale kalan 6 takım robot teknolojisinde en ileri noktada yer alıyor.
Yarışmada başarılı olmak için en az üç robotun insan müdahalesi olmadan, birbirleri ile koordineli olarak bilinmeyen bir bölgenin haritasının çıkarılması, bu haritada tehditlerin yerlerinin belirlenerek, komuta merkezine iletilmesi ve tehditlerin robotlar tarafından etkisiz hale getirilmesi şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor.
Uluslararası alanda birçok yeni projenin de önünü açması beklenen bu yarışmada başarısını kanıtlayan ASELSAN, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu akıllı robotları geliştirip üretmeyi hedefliyor.
İnsansız araçlarda aracı kullanan insanın yerini elektronik devre ve bilgisayarlar alıyor. Bu devre ve bilgisayarlar yoğun tasarım faaliyetleri sonucu geliştiriliyor. Bunun için tüm insansız araçlarda uygulanabilecek robot teknolojisinin kritik yapı taşlarını geliştiren ASELSAN, insansız sistemlerde dünyada teknoloji yaratan bir konuma geldiğini de gösteriyor.
ASELSAN insansız araçların kritik teknolojileri olan otonomi, silahlandırma, komuta ve kontrol sistemlerine entegrasyonu konularında da çalışmalarını sürdürüyor.
CNNTURK
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye