3D Yazıcı ile Deri Yazdırmak
3D yazıcıların bu günlerde ne kadar popüler hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu harika cihazların gelişmesi ve ucuzlamasıyla her alanda kullanımı arttı. Bu alanlardan en önemlisi ise şüphesiz tıp alanı. 3D yazıcı ile organ yazdırmayı hedefleyen uzmanlar, yazdırılabilen yapay deri ile buna bir adım daha yaklaştı. Ayrıntılar haberimizde.
28.12.2013 tarihli yazı 11433 kez okunmuştur.
Bilimin ve teknolojinin hızlı gelişmesi birçok alanın da gelişmesini sağladı. Bu gelişmeden en çok yararlanan alan ise kuşkusuz tıp alanı. Bir zamanlar imkânsız kabul edilen, bugün ise gerçekleşen tıp alanında ki büyük başarılar bilim ve teknolojinin gelişmesiyle elde edildi. 3D yazıcılar ise bunu son örneği.
3D yazıcılar özellikle tıp alanında yeni atılımlar yapılmasına çok büyük fayda sağladı. 3D yazıcı ile organ yazdırmak hayal olmanın ötesine geçti. Uzmanlar 3D yazıcı kullanarak kulak yazdırmayı başaran uzmanların yeni hedefi ise 3D yazıcılarda yazdırılan organlarla insanların hayatını kurtarmak.
3D yazıcılar özellikle tıp alanında yeni atılımlar yapılmasına çok büyük fayda sağladı. 3D yazıcı ile organ yazdırmak hayal olmanın ötesine geçti. Uzmanlar 3D yazıcı kullanarak kulak yazdırmayı başaran uzmanların yeni hedefi ise 3D yazıcılarda yazdırılan organlarla insanların hayatını kurtarmak.
Liverpool Üniversitesi’nden Dr. Sophie Wuerger liderliğinde oluşturulan bir araştırma ekibi bu günlerde 3D yazıcılarla deri yazdırmak üzerinde çalışıyorlar. Ekip her hastaya özel bir deri yazdırılabileceğini savunuyor. Ekip lideri Dr. Sophie bu proje için büyük umutlar beslediğini belirtiyor.
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcılar Rehberi
Fikir hastanın doğal derisinden bir karışım hazırlayarak 3D yazıcı ile tamamen doğal görünümlü yeni bir deri elde etmeye dayanıyor. Her insanın cilt yapısı farklı olduğu için bu araştırma oldukça zor bir süreç. Ekip bunun için mükemmel bir metot geliştirdi. Hastaların derilerini incelemek için yine kendi geliştirdikleri farklı ışık seviyeleri altında hastaların derilerinin 3 boyutlu fotoğraflarını çekecek 3D tarayıcı kullanacaklar. Bir sonraki aşamada ise 3D tarayıcıdan alınan verilere dayanarak hastanın cilt yapısına uygun şekilde beslenen 3D yazıcı ile deriyi yazmak.
Ekip acil olarak gereken bir deriyi yazdırabilmek için bir veri bankası oluşturmayı hedefliyor. Bunun sonucunda belki de hastalar nasıl bir cilt istediklerini katalogdan seçebilecek.
Kaynak:
►Wonderfull Engineering
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.