elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple Şarj Sorununu Ortadan Kaldırmayı Planlıyor

Bilindiği üzere akıllı telefonlar içerisinde en fazla tercih edilen cihazlar Apple ürünleri oluyor. Apple kullanan tüketicilerin ise tek bir ortak sorunu var. O da tahmin ettiğiniz üzeri Apple ürünlerinin özellikle iPhone'lerin şarj ömürleri.



A- A+
24.07.2014 tarihli yazı 8604 kez okunmuştur.
Peki ya Artık haftalarca iPhone şarjınızın bitmeyeceğini söylesek? İmkansız gibi görünüyor; ancak Apple bunu yaparsa büyük bir hayal gerçek olacak.Apple tüketicilerinin şikayetlerini dikkate almış ki şu anda tamda bu sorunu çözmek için bir proje üzerinde çalışıyor.
 
Projenin detayları ise şöyle; 

Apple, şarj olmadan haftalarca çalışabilen telefon, tablet ve laptop’lara öncülük edecek. Yakıt hücresi üzerine çalışmaları bulunan Intelligent Energy firmasının gelecekteki Mac Book ve İphone cihazlarının içine yakıt teknolojisini tanıtmak için Apple ile iş birliği olabilir. İngiltere merkezli Intelligent Energy firmasının birlikte bir dizi patent satın aldıgı saplandı.Uluslar arası bir elektronik şirketi ve ABD'nin önde gelen kaynakları ile birlikte patent alan firma elektronik cihazlara haftalarca güç sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
 



 İlginizi Çekebilir : Apple'n 2014 Planları | iPhone 6 ve iPad Air

 
Intelligent Energy'nin yakıt hücreleri hem verimli hemde doğa dostu olarak çalışabilmesi için çevreye saygılı elektronik cihazların üretimine izin sağlıyorlar.
 
Kim bilir; Teknolojinin hızla geliştiği bu günlerde en büyük problemimiz olan şarj sorunu ortadan kalkmış olur.
 
Yakıt Hücresi Nedir ? 
 
Alışılagelmiş elektrik üretim sistemleri yakıtın içindeki enerjiyi elektriğe dönüştürmek için ilk olarak yanma reaksiyonunu kullanır. Yanma reaksiyonunun verimli bir sekilde gerçeklesmesi icin yakıtın ve oksitleyicinin (oksijen) tam olarak karışması gerekir. Bundan sonra elektrik enerjisi üretilene kadar bir dizi ara işlem gereklidir. Her ara işlem enerji kaybına yol açar dolayısıyla verimi düşürür.
 


 
Bir Yakıt hücresi nde ise yakıtın enerjisinin doğrudan elektrik enerjisine dönüştürülmesi mümkündür.Yakit ile oksitleyici farkli bölmelerde yer alırlar, alışıla gelmiş üretim sistemlerinden farkli olarak karışmazlar. Birleşmeleri ancak bu bölmeler arasindaki iyon ve elektron aktarimi ile gerçekleşir.
 
Yakıt hücresi, yakitin enerjisini elektrokimyasal reaksiyon sayesinde doğrudan elektrik enerjisine dönüştürür. Dışarıdan sağlanan yakıt (anot tarafı) ve oksitleyici (katot tarafı) ile elektrik üretir. Bunlar bir elektrolit/elektrot unitesinde reaksiyona girerler. Genellikle, reaksiyona girecek olanlar hücreye giriş yaparlarken, reaksiyon ürünleri hücreyi terkeder. Yakıt hücreleri, gerekli yakıt ve oksitleyici akışı sağlandığı sürece sonsuza dek çalışabilirler.


Kaynak:

►Macrumors 
►Wikipedia

 
Samet Metin Karaman Samet Metin Karaman Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.