Arabayı Şarj Edin, Evde Kullanın
Elektrikli araçların güç depolama sistemini kullanarak, ev ihtiyaçlarının karşılanmasını elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla kullanılabilir hale gelecektir. Depolama birimleri için çeşitli çalışmalar olsa da son noktayı elektrikli araç üreten firmalar koyacaktır. Ayrıntılar haberimizde.
16.02.2017 tarihli yazı 6011 kez okunmuştur.
Elektrikli taşıtlara artan ilgi, gelişen teknolojisi ve enerji depolama sistemleri ile ilgili gelişmeler arkasından birçok geliştirmeyi de sunuyor. Özellikle araçların elektriği depolaması için sunulan şarj istasyonları hızlı bir şarj imkanı sağlayabiliyor. Enerjinin şehir şebekesi üzerinden sağlanması yeni bir fırsat yeni bir gelişme sunuyor. Elektrikli araçların ve yaşam alanlarının bir bütün oluşturularak çalışma düşüncesi hızla yayılıyor. Araçlar, elektrik tüketiminin ve fiyat tarifesinin düşük olduğu gece vakitlerinde şarj olması ile evlerde akşam vakitleri pahalı tarifeden kullanılan elektrik yerine araçların aküleri kullanılarak evin elektrik ihtiyacı karşılanabilecektir. Elektrikli araçlar için yüksek kapasiteli akülerin eliştirmesi ile bu durum gerçekleştirilebilir.
Cardiff Üniversitesi'nden Dr. Paul Niuewenhuis: “Elektrikli araçlar kullanılmadığı zaman bir evin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Akü kapasitesi ve evde kullanılan enerji baz alındığı optimum bir şekilde evin enerji ihtiyacı karşılanabilir.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Ev ve otomobil entegrasyonu için önümüzde birkaç yıl olmasına rağmen, elektrikli araç üreticilerinden Tesla’nın Powerball ve Powerpack gibi depolama sistemleri hali hazırda bulunmaktadır. Teknolojide ki hızlı gelişmeler ile etkili sonuçlara ulaşılmaktadır.
Cardiff Üniversitesi'nden Dr. Paul Niuewenhuis: “Elektrikli araçlar kullanılmadığı zaman bir evin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Akü kapasitesi ve evde kullanılan enerji baz alındığı optimum bir şekilde evin enerji ihtiyacı karşılanabilir.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Ev ve otomobil entegrasyonu için önümüzde birkaç yıl olmasına rağmen, elektrikli araç üreticilerinden Tesla’nın Powerball ve Powerpack gibi depolama sistemleri hali hazırda bulunmaktadır. Teknolojide ki hızlı gelişmeler ile etkili sonuçlara ulaşılmaktadır.
Japonlar, bu tür sistemler için birkaç yıldır projeleri desteklemektedir. Japonya’daki evlerin çoğunda koruma ve depolama amaçlı şehir şebekesine entegre aküler kullanılmaktadır. Pek çok aile doğal afet zamanlarında bu sistemin yararını görmüştür.
Bir elektrikli araç için tasarlanan aküler belirli bir periyot boyunca değiştirilmelidir. Aküler sürüş boyunca aynı performansı ve verimlilikte çalışmazlar. Bu aküler evler için verimli bir şekilde kullanılabilirler. Bu şekilde aküler, elektrikli araçlarda kullanıldıktan sonra yaşam alanları için ikinci bir kullanım alanı olabilir. Nissan firmasının 2010 yılında piyasaya sürülen elektrikli otomobil Leaf modelinin aküleri, XStorage adlı bir girişim ile akülerin yeniden revizyon edilerek kullanılmaya başlandı. Nissan firmasının Eaton adlı elektrik firması ile bu proje ortaklaşa sürdürüldü. Aküler üzerinde pil yönetim sistemi olduğu için, akülerin şarj ve deşarj oranlarını kontrol eden bir modül bulunmaktadır. XStorage, 3 kW inverterve 4.2 kWh batarya seti ilesatılmaktadır. Sistem akıllı bir beyin ve anahtarlama mekanizması ile akülerin şarj ve deşarj kontrolünü sağlar.
Amsterdam Arena
Nissan ve Eaton firması, Amsterdam Arena için toplamda 4 MW güç ve 4MWh depolama kapasitesine sahip aküler ile yedek bir güç sistemi kuracak. Bu gelişme teknoloji adına önemli bir kilometre taşı olacaktır. Uzun vadede, depolama alanının yoğun olması şebeke için bir koruma oluşturmaktadır. Enerji fiyatlarında ki artış, depolama sistemlerini daha değerli hale getirerek koşulları değiştirebilir.
►İlginizi Çekebilir: Artısıyla Eksisiyle Elektrikli Otomobiller
Teknolojinin geldiği son nokta göz önüne alındığı zaman basit bir elektrikli araç yapılabilir. Klasik araç yapısına benzer yanları bulunan elektrikli araçların daha gelişmiş motor kullanılması için önümüzde birkaç yıl daha var. Elektrikli araçlar için günümüzde en büyük problem batarya yapılarıdır. Kullanılan kimyasal maddeler, iletken malzemeler aracın performansını etkileyebiliyor. Otomotiv sektöründeki gelişmeler arkasından yeni işe modellerini getirmektedir. Hem üretici hem de kullanıcı arasında pek çok ölçütün iyi ayarlanması gerekmektedir.
Araç üreten büyük firmaların gelecek yıllarda piyasaya sürülmesi düşünülen konsept arabaları incelendiği zaman bizlere gelecek hakkında bilgiler verebiliyor. Araç yapısı, motor ve aktarma mekanizması ile yakıt şekli değişmeye başlayacaktır. Fosil yakıtların oluşturduğu zehirli gazları azaltmak ve alternatif enerji kaynaklarına yönelmek elektriğin üretimini ve kullanımı etkileyecektir. Firmaların çeşitli yaklaşımları ve proje çalışmaları, akıllı sistemlerin yaşam kalitesini artıracağını kanıtlamaya çalışıyor.
Kaynak:
►theengineer.co.uk
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.