Benzinli Aracı Elektrikli Araca Dönüştürdüler
İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri, yakıtlı araçların elektrikli araçlara dönüştürülmesinin petrol ve diğer enerji türlerinden daha az maliyetli ve kolay olduğunu belirterek, araçlarının normal bir araç gibi çalıştığını, sadece enerji depolama prensibinin farklı olduğunu, şu an tasarladıkları ve hazırladıkları aracın elektrik enerjisi ile saatte 100 km yol yapabildiğini söylediler. Hız artırımı konusunda çalışmalarını devam ettiren genç yetenekler, yakın zamanda tüm dizaynı ve parçaları kendileri tarafından yapılmış yeni bir araç hazırladıklarını belirttiler.
28.09.2012 tarihli yazı 14316 kez okunmuştur.
İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Merkezi, sadece ileri teknoloji donanımıyla değil, aynı zamanda eğitim yaklaşımları, yardımcı eğitim materyalleri, sağlık ve güvenlik koşullarıyla da örnek bir entegre eğitim ve araştırma kompleksi olarak hizmet ediyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Merkezi, öğrencilerin önemi araştırma ve projelere imza atmasına olanak sağlıyor. Projelerde öğrencilerine her türlü desteği sunan üniversite gençleri araştırma ve yaratıcılık konusunda teşvik ediyor.
İAÜ’ nün desteklediği ve son dönemde gündemde olan alternatif enerji kaynakları konusunda yenilik olacak proje hayat buldu.
İAÜ’ nün desteklediği ve son dönemde gündemde olan alternatif enerji kaynakları konusunda yenilik olacak proje hayat buldu.
İAÜ'nin aracı saatte 100 km hız yapıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri önemli projelere imza attı. Alternatif Enerjili Araçlar konusunda çalışmalarını sürdüren genç yetenekler, güneş enerjisi ile çalışan GÜN-AYDIN’ın ardından yeni bir proje ile yarışmalara katılmaya hazırlanıyorlar. Yakıtla çalışan araçların elektrik enerjisi ile çalışır hale gelmesini sağlayan projeyi ürüne dönüştüren İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri Mehmet Burak Sarıkaya, Oğuzhan Kanar ve Ahmet Yalçın, araçlarını görücüye çıkardılar. Çağımızın teknolojik gelişimlerinin yanında petrol kaynaklarının sonlu bir ömre sahip olduğu gerçeği, düşük verimli içten yanmalı motorların yakın zamanda yerini alternatif enerjilerle çalışabilen araçlara bırakılmasına zemin hazırlamaktadır.
KAYNAK: Abbas Güçlü
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.