elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyadaki İnternet Erişimini Sağlayan Su Altı Kabloları

Günümüzde kullanılan verilerin %99'u okyanus ve denizlerin altındaki iletişim kabloları aracılığıyla sağlanıyor. İnternet hızını sürekli yükseltmeye yönelik projelerle birlikte bu kabloların sayısı giderek artıyor. Ayrıntılar yazımızda...



A- A+
08.10.2015 tarihli yazı 28656 kez okunmuştur.
İnternet bağlantılarının çoğu yüksek hızdaki su altı kablolarıyla yapılıyor. Bazıları doğrudan uydu bağlantısını kullanacak kadar şanslı. Gerçek şu ki, bu kabloların günümüzün sürekli iletişim halindeki dünyasının belkemiği olduğudur. Su altı kablolarının önemini ancak bir ülkedeki kablolar arızalandığında, internet kesildiğinde, internet üzerinden yapılan online işler durduğunda, internet üzerinden yapılan yüklemeler yavaşladığında anlayabiliriz. 
 

Su altı kablolarının toplam uzunluğu şaşırtıcı bir şekilde 885.000 kilometre civarındadır. Bu uzunluk su altı kablolarının dünyanın etrafında 22 defadan daha fazla dolaşabileceği anlamına geliyor. Sosyal medya haber başlıklarından, en kritik askeri bilgilere kadar dünyada neredeyse %99 veri akışı sağlanıyor.
 

►İlginizi Çekebilir : Enerji Kabloları ve Seçim Kriterleri
 
Su altı kablolarıyla ilgili önemli bilgilere bakacak olursak; Atlantik Okyanusu üzerindeki ilk kablo Kanada'ya bağlı Newfoundland adası ile İrlanda arasındaki telgraf iletişimini sağlamak için 1850 yılında okyanusun altına yerleştirildi. 



Günümüzde yaklaşık 300'ün üzerinde su altı kablosu bulunuyor. 38.624 km uzunluğundaki en uzun kablo ise 39 ülkeden geçerek Almanya'dan Kore'ye ulaşıyor. Kablolardan bazıları okyanusun 7.620 metre kadar altında yer alıyor. 8 cm'den daha ince olan kablonun bir okyanusa yerleştirilmesi bir kaç ay sürüyor ve yüzlerce milyon dolara mal oluyor.

Aşağıda bu hatların dünyayı nasıl dolaştığını izleyebilirsiniz. 
 



 


Kaynak :

►wonderfulengineering

Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.