elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Savunma Şirketi Enerji Tesisi Kuruyor

Havacılık teknolojileri ile savunma sektörünün lider şirketi Lockheed Martin, enerji tesisi kuruyor. Elektrik enerjisi üretiminde biyo-atıkların kullanılacağı tesisin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
14.10.2016 tarihli yazı 9313 kez okunmuştur.
Tümleşik teknolojiler ve ortak temel ihtiyaçlar şirketler arası iletişimin kuvvetlenmesine ve yeni ortak projelerin planlamasına neden oluyor. Bu alanda son örnek ise dünyanın en büyük savunma şirketinden geldi. Lockheed Martin şirketi sözcüsü Michael Friedman, dünya genelindeki atık depolama ve temiz enerji üretimi sorunlarına ölçeklenebilir cevaplar vermeyi umduklarını açıkladı. Ülkedeki hava kirliliği ve özellikle ciddi emisyon sorunlarının önüne geçebilmek adına biyo-atık ile enerji üreten tesis Owego’da kurulacak.
 


►İlginizi Çekebilir: Atık Isı Geri Kazanımı

Friedman açıklamasında, gezegenimizdeki 7 milyar insanın atıklarının depolanmasının geleceğimiz önündeki en büyük problemlerden biri olduğunu ve sürdürülebilir atık anlayışı ile bunların enerji elde edilerek bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti. Şirketin Owego’da kuracağı tesis de bu anlayış doğrultusunda ilk etapta ahşap atıklardan enerji üretecek. Eğer sistem başarı ile devam ederse atık yelpazesine belediye atıkları ve endüstriyel atıklar da eklenecek. Tesisteki enerji üretimi 4 adımda gerçekleşecek.

1) Atık Toplama: Owego tesisi atıklardan enerji üretecek. İlk olarak kullanım dışına çıkan kerestelerden enerji üretilecek. Daha sonra yeni atıklar üzerine planlama yapılacak.
2) Atık Tertibatı: Toplanan atıktaki metal, cam gibi diğer maddeler uzaklaştırılır. Atık %20 veya daha düşük nem muhtevasına kadar kurutulur.
3) Gaz Oluşturma: Önceden koşullandırılmış atık oksijen olmayan bir depolama kabına gönderilir. Yanma olmadan ve dioksin gibi zararlı oksitlenmiş kirletici yaratmadan atık ısıtılır. Sistem tarafından ısıtılan seramik ısı taşıyıcı topları ile atık arasında eşit ısı transferi gerçekleşir. İki aşamalı bir termik işlemde atık 400 santigrat dereceye ısıtılır ve katı atık doğrudan gaz haline dönüştürülür. Gaz daha sonra bir reformasyon kabına gider ve burada temizlenir.
4) Güç Üretimi: Atıktan elde edilen ve işlemden geçen gaz, türbinlerin dönmesini sağlayarak enerji üretimi aşamasının son halkasını tamamlar.

 

Lockhed Martin şirketinin biyoenerji işine geçmişten bir deneyim ile hız veriyor. Concord Blue ile Almanya’da bir biyoenerji tesisi inşa edilmektedir. Planlanan tesis 50,000 ton atık kullanır ve 5 megawatt’lık güç üretimi ile yaklaşık 5,000 ev için yeterli gücü sağlayabilir.
 


Kaynak:

newatlas
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.