Havada Asılı Kalan Rüzgar Türbini
Alteros firması, rüzgar tribünlerinin 100 kat daha hızlı yüksek irtifa rüzgarlarından nasıl yararlanabileceğini buldu, üretti ve satışı hazır hale getirdi. Airborne adını verdiği bu teknoloji helyum balonuyla rüzgar tribününü birleştiren bir uygulama.
20.03.2013 tarihli yazı 17926 kez okunmuştur.
Altaeros firması yeryüzünden 600 metre yukarıda esen rüzgarın, yerden 100 metre yukarıda esen rüzgardan 20 kat daha hızlı olduğunu ölçmüştü ve rüzgar tribünlerini nasıl o kadar yüksekliğe çıkartabileceklerini araştırıyorlardı. Bir çok proje üzerinde çalıştılar, bazı projeler çok maliyetli çıktı, bazı projeler havada yeteri kadar asılı kalamadı. Sonunda hepimizin bildiği helyum balonla rüzgar tribününü birleştirdi ve buna AWT(airborne wind turbine) yani uçan rüzgar tribünü ismini verdi.
Altaeros Enerji; havacılık teknolojilerini kullanarak boyutları küçük bir rüzgar tribününü, rüzgarın daha hızlı estiği yani yerden 304 metre yukarıya çıkardılar. Bukadar önemli olmasının sebebi; kule kullanmadan o yüksekliğe rüzgar tribününü çıkarmaları ve bu işi ucuz bir biçimde yapmaları. Helyum balonunu yerdeki portuna zincirlerle bağlanıyor, yine bu zincirlerle enerji iletimi sağlanıyor. Kurucusu Rein ' Kurumu kolay olan AWT' nin zaten bütün sistem ekipmanları küçük bir arabadan daha az yer kaplıyor. ' dedi. AWT tasarımından dolayı yani çıkabildiği yükseklikten dolayı, bildiğimiz rüzgar tribünlerinin çevreye verdiği gürültüyü vermiyor.
AirBorne teknojisi nedir?
Air Force helyum balon teknolojisi başka uygulamalarda kullanıyordu. Ama Altaeros firması, 2,5 kW ve 3 pervane rüzgar tribününü helyum balonuyla birleştirdi. Aslında rüzgar enerjisinde yeni bir teknolojinin varoluşu diyebiliriz. Altaeros Enerji Firmasıda, bu kullanılan teknolojiye airborne yani havada uçan ismini verdi.
Kaynak
► http://www.altaerosenergies.com
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.