elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İTÜ Türkiye'nin Yerli Çipini Üretecek |
ANKA'nın Çipi De Milli

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarı hizmete girdi. Prof. Dr. Duran Leblebici'nin adının verildiği laboratuvarda geliştirilen yerli çip, ilk olarak insansız hava aracı ANKA'da kullanılacak.



A- A+
29.04.2013 tarihli yazı 19889 kez okunmuştur.
Bilgi teknolojisinde sadece kullanıcı konumunda olmayıp, söz sahibi olmak isteyen bir ülkenin ilk önce kendi çipini üretmesi şart. 1,5 trilyon dolarlık bu sev sektörün çok dışında kalan Türkiye de kendine pazarda yer bulmaya çabalıyor.

İlk adım İstanbul Teknik Üniversitesi’nden geldi. Agilent Technologies ve Spark’ın da katkılarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarı hizmete girdi.
 

Yrd. Doç. Dr. Türker Küyel, "Bu laboratuvarı; VLSI alanında 35 senenin üzerinde ABD iş tecrübesi sahip, 16 patente, onlarca konferans bildirisi ve makale ile uluslararası ödüle sahip bir kadro kurdu ve yönetiyor. Böyle bir laboratuvarın varlığı, böyle bir alt yapının olması; Türkiye'de dünya çapında araştırma geliştirme yapılmasına olanak sağlayacak. Yurtdışındaki araştırma ortamını İTÜ'de sağladığımız için beyin göçünü engelleyecek hatta tersine çevirecek. Çünkü, ABD'deki ya da diğer ileri ülkelerdeki araştırma altyapısı artık İTÜ'de de var" açıklamasında bulundu.

► İlginizi Çekebilir : Milli Projeler Tersine Beyin Göçünü Hızlandıracak

 

Prof. Dr. Duran Leblebici'nin adının verildiği laboratuvarda geliştirilen yerli çip, ilk olarak insansız hava aracı ANKA'da kullanılacak.

Türkiye'nin VLSI alanındaki ilk laboratuvarı olma özelliğini taşıyan ve kurulumu 5 milyon dolara mal olan bu laboratuvarın kadrosu, daha önce ABD'de benzer laboratuvarları kuran deneyimli Türk bilim adamlarından oluşuyor.


► İTÜ VLSI Ölçüm Laboratuvarı Açılış Töreni Videosu


 

 
Selin Anaer Selin Anaer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.