Kurşun Geçirmeyen Askeri Dış İskelet Üretildi
2018 yılına kadar yeni savaş makinesi prototipleri çıkmış olacak. Bu çalışmalardan birisi de milisaniyeler içinde katılaşan sıvı zırh yapısıyla kurşundan etkilenmeyen yeni dış iskelet oldu. Ayrıntılar haberimizde.
17.06.2016 tarihli yazı 16743 kez okunmuştur.
Artık bütün askeri yetenekler, mükkemmel bir teknolojiyle kopyalanarak daha gelişmiş, güçlendirilmiş ve her türlü ortamda görev yapabilen dış iskeletleri ve harici teknolojileri çok iyi kullanabilen daha donanımlı insanlar yetiştirmek üzere çalışmalar devam ediyor. Amerika Özel Operasyonlar Komutanlığı (SOCOM), 2018 yılında hazır olacak olan geleceğin savaş dış iskeletini bu alanda bir dönüm noktası olduğunu ve bu teknolojinin daha da gelişeceğini belirtiyor.
Sıvı Zırh Teknolojisi
2013 yılında SOCOM, Taktik Saldırı Hafif Operatör Kıyafeti (TALOS) adındaki teknolojiyi geliştererek Amerikada ki özel kuvvetler ve komandolar için bu teknolojiyi kullanıma sunmayı istiyorlardı. Bu gelişimle beraber birçok yenilikte yapıldı bunlardan birisi de sıvı zırh teknolojisi.
Askeri operasyonlarda kurşun geçirmez zırh oldukça ağır olduğundan askerin hareketini kısıtlayacaktır. Bundan dolayı SOCOM’un geliştirdiği teknolojiyle milisaniyeler içinde sıvıya uygulanacak olan elektrik akımı veya manyetik alan sayesinde sıvı hemen katılaşıp kurşun geçirmez yelek görevi görüyor.
Bu Teknoloji, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bilim insanları tarafından geliştirilmektedir. Polonyalı bir şirket olan Moratex, benzer bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Çalıştıkları sıvı “Newtonsal olmayan akışkanlar” üzerine ve onlar bu teknolojiye Kesme Kalınlaşma Sıvısı (STF) adını veriyorlar.
Aslında durağan halinde sıvı olan bu kimyasal madde herhangi bir basınç, örneğin bir şarapnel parçası geldiğinde anında sertleşip muazzam bir enerjiyi emip veya bu enerjiyi dağıtıp kişiyi koruyabiliyor.
TALOS’ta deri üzeri implantlar kullanılarak kişinin hayati fonksiyonlarını da takip edilmesi amaçlanıyor. Zırh bir çok teknolojik yapıyı örneğin hidrolikler, akıllı görüntüleme sistemleri gibi daha bir çok teknolojiyi içermekte. Motoru içten yanmalı ve 10.000 RPM’e kadar çalışmaktadır. Bu teknoloji, Yüksek Verimli Melez Döngü sistemi kullanan sıvı piston ‘X’ yapısı üzerinde kullanılacak. Motoru üreten firmaya göre, motor %75 verimliliğe sahip. Motorda iki hareketli parça var bunlar şaft ve rotor. Bundan dolayı motor oldukça sessiz çalışmaktadır. Ayrıca birçok sensör ve elektronik donanımıyla da güç harcamakta, bu güç özel pillerle karşılanmaktadır.
Bu teknoloji henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen SOCOM, savaşma teknolojisinin geleceği için bizlere, bu işin nerelere kadar gidebileceğinin en somut örneğini göstermektedir.
Kaynak:
►allaboutcircuits
►allaboutcircuits
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.