elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan Mali Destek Programı

Ülkemizde son yıllarda kalkınma ajansları yenilenebilir enerji kaynaklarından verimli enerji elde etmek adına önemli destekler veriyorlar. Bunlardan bir tanesi de Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (Kuzka). Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın yeni dönem için başlattığı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKAP) hakkında detaylar haberimizde.



A- A+
13.02.2014 tarihli yazı 9748 kez okunmuştur.
TR82 Bölgesi’nde var olan işletmelerin rekabet güçlerinin, kapasitelerinin, bilgi birikimlerinin ve pazar etkinliklerinin arttırılması amacıyla başlatılan İKAP programına KUZKA tarafından sağlanacak mali destek;

 İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı’na KUZKA tarafından tahsis edilen kaynak tutarı 13.000.000 TL’dir.
► Asgari tutar 50.000 TL, azami tutar 500.000 TL’dir.
 Hiçbir destek projenin toplam uygun maliyetinin %25’inden az ve %50’sinden fazla olamaz.
 Bütçenin kalan tutarı, başvuru sahibi tarafından eş-finansman olarak karşılanmalıdır.

 
 

Kimler Başvuruda Bulunabilir?

TR82 Bölgesi’nde (Kastamonu, Çankırı ve Sinop) bulunan;


► Ticaret ve Sanayi Odaları
► Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı KOBİ statüsündeki işletmeler başvuruda bulunabilir.

*Üretici birlikleri ve yetiştirici birlikleri bu program kapsamında uygun başvuru sahibi değildir.
 

Proje Konusu

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi olan işletmelerin rekabet güçlerinin, kapasitelerinin, bilgi birikimlerinin ve pazar etkinliklerinin arttırılması amacı taşıyan ve bu önceliklere katkıda bulunan faaliyetler uygun proje konusu olarak kabul edilecektir.

Öncelik 1: İşletmelerin üretim/hizmet kapasitesinin arttırılması ve kalite standardının yükseltilmesi
Öncelik 2 : İşletmelerin tasarım, yenilikçilik, markalaşma, pazarlama, Ar-Ge, ürün, pazar ve
hizmet çeşitlendirme faaliyetlerinin geliştirilmesi
Öncelik 3:  İşletmelerin ihracat kapasitelerinin arttırılması
 

Süre

Hibe desteği alması kabul edilen projeler 12 aylık uygulama süresini aşamaz. Başlangıç süresi ise sözleşmenin taraflarca imzalandığı günden bir sonraki gün başlar.
 

Yer

Proje faaliyetleri T.C Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın faaliyet gösterdiği TR82 Bölgesi’nde (Kastamonu, Çankırı ve Sinop) gerçekleştirilmelidir. Ancak sergi, fuar, konferans ve benzeri etkinliklere katılım faaliyetleri proje amaçlarının gerçekleştirilmesi için gerekli olduğu durumlarda bu bölge dışında gerçekleştirilebilir.

 
Başvurular Nereye ve En  Son Hangi Tarihte Yapılmalıdır?

Başvurular, internet için (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-KAYS) son başvuru tarihi 14.03.2014 Cuma, saat 18:00 olup bu tarih ve saatten sonra KAYS üzerinden kesinlikle veri girişi yapılamayacaktır. KAYS üzerinden başvurusu tamamlanan projelerin matbu olarak son teslim tarihi 21.03.2014 Cuma, saat 18.00’dır. Başvuru sahibi mali destek programlarına başvurabilmekiçin Kalkınma Ajansı Yönetim Sistemi’ne (KAYS) kayıt olmalıdır. KAYS’e kayıt olmak için tıklayınız. Sisteme kaydını yapan başvuru sahibi kullanıcı adı ve parolasını girdikten sonra e-posta adresine gönderilen onay kodunu girerek hesabını aktif etmelidir.

Online başvuru tamamlandıktan sonra KAYS üzerinden başvuru formu ve eklerinin çıktısı alınmalı, çıktının imzalı kısımları başvuru sahibi ve (varsa) ortakları tarafından imzalanmalı, diğer sayfalar paraflanmalı ve destekleyici belgelerle elden veya posta yolu ile internet son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinden ajansa teslim edilmelidir.
 

Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması

Değerlendirme sonuçları hakkında  başvuru sahiplerini bilgilendirmek  için  Ajansın planladığı tarih 14/06/2014’tür. Bu tarih kesin olmayıp; proje sayısına göre değişebilecektir.




 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.