Otomobiller 'söz' dinleyecek, tweet atıp Facebook'a girecek
ABD'li otomotiv devi Ford'un sesli komut dinleyen, internete bağlanabilen, acil arama yapabilen SYNC teknolojisine sahip araçları Ekim 2012'de Türkiye'ye geliyor. 4.2 ve 8 inç dokunmatik ekran seçeneğine sahip teknoloji Ford ve Microsoft işbirliğiyle geliştirildi. Ford Otosan bu teknolojiyi, 6-9 Ekim tarihlerindeki CeBIT Bilişim fuarında da tanıtacak.
Laz aksanını anlıyor
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford SYNC'nin 2007'den beri 3 milyon Ford aracında kullanıldığını belirterek, 'SYNC lehçeleri bile ayırt edebiliyor, Laz aksanı gibi neredeyse her dili anlıyor ve konuşuyor. 2015'de Avrupa'da yaklaşık 2 milyon yeni Ford aracın SYNC sistemiyle yaşamın içinde olması öngörülüyor' dedi.
Ekim 2012'de Türkiye'de
SYNC teknolojisine sahip araçların Ekim 2012'de Avrupa'yla eş zamanlı olarak Türkiye'deki ürün gamlarında sunulmaya başlanacağını da bildiren Otay, şu bilgileri verdi: 'Focus, Fiesta gibi modellerde öne çıkan teknolojik yenilik olacak. Bazı modellerde fiyatın içinde olacak, bazılarında ekstra fiyatlandırılacak. SYNC ayrı da satılabilecek ancak 2012 model ve sonrası araçlara entegre edilebilecek. Ticari araçlarda da bulunacak. Dünyada satışların yüzde 20-30'una denk gelmesi planlanıyor. Türkiye'de de benzer bir hedefimiz var.'
İnternete kolay bağlantı
Nuri Otay, Türk mühendislerin SYNC'in geliştirilmesine henüz katkıda bulunmadığına da değinerek, 'Dil konusunda etki ve katkı var. Ama SYNC'in diğer modellerinde bizim Ar-Ge ekiplerimizin de payı olabilir. Bu tarz teknolojik özellikler çok lüks araçlarda var. Ancak orta segmente ilk getiren marka biziz. Modellerimizin çoğunda olacak. Otomobilde rahatça internet bağlantısı kurulabilecek. Tweet atılabilecek, Facebook'a girilebilecek' diye konuştu.
Acil arama yapıyor
SYNC'in güvenlik ve kazalardaki önemine de vurgu yapan Otay, 'SYNC, acil arama yapıyor. Bir kaza anında bulunduğu ülkenin acil servisini arayarak, kazanın olduğu yerin konumunu veriyor. Güvenlik açısından büyük kolaylık sağlayacak. Sürprizleri yok edecek' dedi.
Kaynak: Hürriyet/Ekonomi
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye