Siber Saldırıda Siper Hazır
Türkiye'nin ilk sivil siber güvenlik ordusu kuruldu. 200 kişilik siber ordunun askerleri hacker olacak. Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Mustafa Alkan uyardı: 7/24 tehlike altındayız.
Önce WikiLeaks ardından Anonymous'la gündeme gelen siber savaş tehdidi Bilgi Güvenliği Derneği'ni harekete geçirdi. Türkiye'nin sivil siber ordusu oluşturuldu. 'Ulusal Siber Güvenlik Koordinasyon Kurulu' adıyla kurulan bu orduya, akademisyenler, sivil toplum örgütleriyle kamu kurumları destek veriyor.
O ŞİMDİ HACKER
Uzmanlar Kurulu'nda siber güvenlik uzmanları, Bilim Kurulu'nda, akademisyenler, Danışma Kurulu ise kamu kurumları, stk'lar ve özel sektörün üst düzey yöneticileri yer alacak. Ordunun yaklaşık 200 üyesi olacak.
Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Mustafa Alkan, uzmanlar kurulunda beyaz ve siyah şapkalı hackerler dahil kamu ve özel sektörden bilişim güvenliği uzmanlarının yer alacağını söyleyip 'Hackerlardan grup oluşturacağız. Adı hacker ise bu işi en iyi bilenler onlar' dedi. Alkan finans sisteminin de risk altında olduğunu belirterek, 'Türkiye, bilgi güvenliği savunmasında en kötü 10. ülke' dedi.
Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Şeref Sağıroğlu'nun verdiği bilgiye göre sadece son üç günde 47 bin yeni siber tehdit oluştu, günde ortalama 15 bin civarında tehdit geliyor. Sağıroğlu 'Şu an savaş halindeyiz. Elektronik ortamda savaşlar ortaya konmaya başladı. Artık savaşları ordular yapmıyor' dedi.
7/24 SALDIRI VAR
Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Mustafa Alkan WikiLeaks ve Anonymous'un bilindiğini ancak tehlikenin çok daha büyük olduğunu şu sözlerle anlattı: 'Türkiye 7/24 pek çok saldırıya maruz bırakılıyor. Hangi stratejik bilgilerimiz kontrol altına alındı ve hangi amaçla kullanılacak bilmiyoruz. Binlerce server'imiz köleleştiriliyor. Çok mahrem bilgilerimiz ülke için tehdit olarak kullanılıyor.'
TARAFLAR TEK VÜCUT OLDU
Sİber güvenlik gücüne, üye istenecek kamu kurumları şöyle: Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma, Ulaştırma, Bilgi, Teknoloji ve Sanayi ile Adalet Bakanlıkları, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Aselsan, Havelsan, BTK, TÜBİTAK, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı. Bilişim güvenliği alanında faaliyet yürüten etkili firmaların uzmanları da ekipte yer alacak. STK'lardan da Bilişim Derneği, Bilişim Vakfı, TÜBİSAD, YASAD, İnternet Kurulu, TOBB, Barolar Birliği, Noterler Birliği, TÜRMOB, TMMOB'dan üye istenecek. İletişim altyapısı hizmeti veren, Türksat, TTNet, Turkcell, Avea, Vodafone, Superonline, Oracle, Türk Telekom gibi firmalardan da üye alınacak.
Kaynak: Akşam
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye