Şimşek elektrik teşvikleri sözü verdi
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Yılbaşından bu yana gecikmiş olan bütün elektrik teşviklerini yakında vereceğiz" dedi.
06.07.2008 tarihli yazı 4763 kez okunmuştur.
Şimşek, iş dünyasının rekabet gücünü artırmak için bütün girdi ve ara mallarda maliyetleri azaltıcı destek politikası sürdürmeyi he-deflediklerini söyledi. Hem sanayinin hem de inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumun farkında olduklarının altını çizen Şimşek, bu çerçevede bütün sektörlerdeki ekonomik canlılığı sağlamak için gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti.
İNŞAATA DESTEK
Şimşek, inşaat sektörünün sıkıntılarını bildiklerini ve bu sıkıntıları telafi edecek düzenlemeler getirmeyi amaçladıklarını anlattı. Şimşek, yeni destek politikası çerçevesinde aşırı fiyat hareketlerini telafi edecek yetkilerin Meclis tarafından Bakanlar Kurulu'na verileceğini, bu destek çerçevesinde demirden başlamak üzere daha sonra çimento ve diğer inşaat girdilerindeki fiyat farklarını destek olarak vereceklerini vurguladı.
IMF VE DÜNYA BANKASI
Devlet Bakanı Şimşek, Dünya Bankası ve IMF'nin Türkiye için aynı öneme sahip iki kurum olduğunu belirterek, birinin diğerinden daha önemli olmadığını söyledi. Dünya Bankası'nın Türkiye'deki yapısal reformları program kredileriyle desteklediğini anlatan Şimşek, IMF'nin de Türkiye'nin ekonomik programını desteklediğini kaydetti. Önümüzdeki süreçte Dünya Bankası'nın, IMF'nin yerini alması durumunun söz konusu olmadığını belirten Şimşek, Türkiye'nin orta ve uzun vadeli çıpasının AB olduğunu, aynı zamanda IMF'nin de üyesi olarak Fon ile ilişkilerinin devam edeceğini belirtti.
REKABETTEN KORKMAYIN
Devlet Bakanı Şimşek: "Türkiye tekstilde İtalya gibi ülkeleri geri bırakabilecek kapasiteye sahiptir" Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin tekstil sektöründe İtalya gibi ülkeleri geri bırakabilecek ka-pasiteye sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin tekstil sektöründe her zaman var olacağını ve bu alanda para kazanacağını belirten Şimşek, ancak tekstilde markalaşmaya önem verilmesi gerektiğini, tekstil sektörünün de artan rekabet altında kendisini yenilemek mecburiyetinde olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Şimşek, rekabetten korkulmaması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin Gümrük Birliğine girmeden önce en çok korktuğu otomotiv sektörünün bugün en önemli ihracat kalemi olduğunu kaydetti.
Durgunluğun 3 nedeni var
Ekonomik durgunlukla ilgili konuşan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, durgunluğun 3 sebebinin bulunduğuna söyledi. Şimşek şunları kaydetti: Bunları, "küresel enerji-gıda fiyatlarının artması ve finansal kriz, Türkiye'nin kendine özgü iç sorunları ve ekonomideki yapısal değişim" olarak sıraladı. Mehmet Şimşek, yapısal değişime örnek olarak ise "klasik tüketici yapısının değişerek, tüketimin bakkallardan süper marketlere kaymasını" gösterdi.
TARIMDA ARTIŞ VAR
Türkiye'de işsizliğin önemli bir kısmının kırsal kesimdeki tarımdan kente göçten kaynaklandığını belirten Şimşek, tarımda çalışan nüfusun azalmasının üretim azalması anlamına gelmediğini, son yıllardaki tarımsal üretim artışının buna örnek olduğunu vurguladı.
Yeni Şafak
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.