Sınırsız Elektrik Üreten Makine
Elektrik parası ödemeye son verecek bir icat keşfeden ilkokul mezunu Cengiz Geldeç, 24 voltluk aküler ile çalışan yeni bir elektrik enerjisi üreten makine icat etti.
Elektrik parası ödemeye son verecek bir icat keşfeden ilkokul mezunu Cengiz Geldeç, 24 voltluk aküler ile çalışan yeni bir elektrik enerjisi üreten makine icat etti.
Ağrı Doğubeyazıtlı olan ilkokul mezunu 46 yaşındaki Cengiz Geldeç, beş yılda planladığı ve üç yıldır yapımını sürdürdüğü 24 volt akü yardımıyla çalışan makinesini Ar-Ge çalışmaları kapsamında yaptığını söyledi. Cengiz Geldeç, yeni buluşu olan makinenin elektriği kendisi üreterek 380 volt enerji ile bulunduğu yeri aydınlattığını dile getirdi.
Yaptığı yeni icadın patentini de aldığını söyleyen Geldeç, "Şimdi bu makine dışarıdan herhangi bir enerji, rüzgar, güneş, su ve herhangi bir yakıt kullanmadan tamamen kendi kendine enerjisini kendisi üreten bir cihaz.
Bu yurt dışından getirdiğimiz iki adet akü ile çalışan ve hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviren bir cihaz. Ar-Ge çalışmalarını Afyonkarahisar'da arkadaşlarla yaptık. Şu an hazırlamış olduğumuz bu makineyi dünyanın hizmetine sunacağız. Biz de bunun ülkemizin hizmetine sunulmasını istiyoruz" dedi.
Cengiz Geldeç, ilkokul mezunu olmasına rağmen böyle bir makine için büyük bir uğraş verdiğini dile getirdi. Yapmış olduğu makinenin ev ve işyerlerinde kullanılabileceğini anlatan Geldeç, şunları söyledi: "Ar-Ge'ye açık, geliştirildiği müddetçe tesisleri kurulduğu müddetçe kesinlikle kullanılabilecek ve istenilen elektriği verebilecek güçtedir. Cihazımız geliştirilmeye açık. Şu an 3 bin TL'den tutun 100 bin, 500 bin ve bir milyon TL'ye kadar elektrik parası ödeyenler var. Bunu isteyenler çok. Ama şu an biz bunun üretimini yapacak konumda değiliz. Üretimini yapabilmemiz için belli bir çalışma, belli bir finans gerekiyor. Bunun içinde devletimizin bize el atması gerekiyor. Bu makinenin geliştirilmişi bir binayı çok rahatlıkla aydınlatabilir. Şu an yaptığımız 13 kavallık bir cihazdır."
PROFESÖRLERİN BİLGİSİ KİTAPLARDA
Yaptığı makinenin fizik kurallarını alt üst ettiğini iddia eden Geldeç, sözlerine şöyle devam etti: "Bu makineyi yapmaya başladığımda 'yapamazsın' diyen çok oldu. Şu an yaptığımız makine fizik kurallarına ters bir makine. Buraya çok profesör geldi. Üniversitelerden geldiler ve olmaz diye feryat edenler oldu. Ama şu bir gerçektir ki onların bilgisi ve bilimi sadece kitaplarda. Biz buraya kadarını yapabildik. Bu saatten sonra teknolojiye, bilime ve finansa dayalı bir şeydir ve paraya dayalı bir şeydir.
Ben bu makineyi Türkiye'de değil de yurt dışında yapmış olsaydım bütün Avrupa ülkeleri ve dünya ülkeleri peşimde koşardı. Yani biz ilgisiziz. Bizim sahibimiz yok. Ben devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyorum. Ben ve benim gibi insanlara destek verilsin ve ülkemiz kalkınsın."
(HABERVITRIN)
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye