Taşınabilir Rüzgar Türbini |
Trinity
Günümüzde enerji üretimi gittikçe daha da önemli konuma gelirken, Janulus firması internetten elde ettiği fonlar ile taşınabilir rüzgar türbin modelleri geliştirdi. Ayrıntılar haberimizde.
25.12.2015 tarihli yazı 8253 kez okunmuştur.
Janulus şirketinin fonlardan elde ettiği gelir ile geçen sene ilk ürün olarak tasarlanan Trinity50 ve devamında üretilen yeni modelleri ile gelecekteki temiz enerji ihtiyacına ortak olmak istiyor. İlk ürün olarak çıkan Trinity50'den sonra farklı boyut ve özelliklerde yeni modeller geliştirildi. Bunlar Trinity400, Trinity1000 ve Trinity2500. Temelde artan boyutları enerji üretim kapasiteleri ve dikey eksenleri yataya dönüştürmek gibi farklı özelliklere sahipler.
Trinity50 modelli serinin en küçük yapısı olmasına rağmen bir cep telefonu 3-4 kez şarj edebildiği gibi kolaylıkla bir sırt çantasında taşınabiliyor. Bu yapısıyla en çok gezginler ve dağcılar gibi özgürlüğü seven kullanıcılara hitap edebiliyor. En büyük modeli Trinity2500 ise, uzunluğu en yüksek olandır. Bu özelliği kendi enerji üretimi ve taşınabilirliğini güçleştirmektedir. 100 cm ve tripod ayaklarının olmadan birim ağırlığının 19 kg ve 300.000 mAh lityum-iyon pili şarj eden bir 2500 watt’lık kapasiteye sahip. Yani bir arabanın bagajında kolaylıkla taşınabiliyorken, ortalama bir evin enerji üretimini ve hatta elektrikli arabaların şarjları için kullanılabiliyor.
Trinity modellerinin en önemli unsurlarından biri ise mobil uygulamalar ile uyumlu olabilmesi. Veriminin ne kadar olduğunu gerekli konum ayarlarının göstergesi açma kapama gibi temel önemli fonksiyonları mobil cihazlarla kolaylıkla kontrol edilebiliyor. İnternet ortamından açtıkları bağış kampanyalarıyla sermaye bulan şirket ilk günde hedefledikleri 50 bin doların 42 bin dolarını elde etmeleriyle büyük başarıya sahip oldular. Elde edilen bu başarıdan sonra maliyet fiyatları farklılık gösteren modellerin her geçen gün artan bağış miktarlarıyla geliştirilmesi ve 2016 Nisan ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Firmanın açıkladığı ürünlerin maliyetleri ise,Trinity50 modelinin 400$iken sonraki sürümü Trinity400 1100$, Trinity1000 3000$ ve Trinity2500 6000$ maliyetlerindedir.
Kaynak:
Gizmag
Yazar: Recep Özdemir
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.