Uluslararası Elektrik Zirvesinden
Uluslararası Elektrik Zirvesi EIF 2011 yoğun bir katılım ile Sheraton Hotel & Convention Center'da başladı.
Türkiye'nin ilk ve tek yerli rüzgar türbini üreticisi Soyutwind, dünyada ve Türkiye'de elektrik üretimine ilişkin tüm konuların tartışıldığı Uluslararası Elektrik Zirvesi EIF'2011'e katıldı. 14-16 Eylül tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da düzenlenen zirveye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da destek veriyor. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan zirvenin sponsorları arasında yer alan Soyutwind'in Proje Geliştirme Direktörü Ali Çolak ' Zirvede sektördeki son yenilikler ve uygulamalar tartışılacak.' dedi. Ankara Temelli 'de bulunan fabrikalarında 1, 3, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 250, 500 kilowattlık (kW) rüzgar türbinleri ürettiklerini belirten Çolak şöyle devam etti:
' Yılda 60 MW'lık türbin üretme kapasitemiz var. Siparişten sonra 3 ay ile 9 ay arasında değişen sürelerde ürünlerin montajını gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin herhangi bir noktasına en geç 48 saat içinde servis hizmeti sunabiliyoruz. Bu nedenle yerli yatırımcılardan büyük talep alıyoruz.'
İhracat Yapıyor
Ürettikleri rüzgar türbinlerini Türkiye'nin yanı sıra yurtdışına da sattıklarını ifade eden Ali Çolak 'Birleşmiş Milletler (BM) projesi kapsamında Afrika'nın Eritre ülkesine 7 rüzgar türbini kurduk. Bu proje ile Eritre'de pek çok köy ve kasabanın ilk kez elektrik enerjisine kavuşmasını sağladık. Yine Afrika'nın Moritanya ülkesinde Kanadalı bir firma ile ortak rüzgâr türbini projesi gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de Belarus' ta rüzgâr türbini kurma projemiz bulunuyor.' diye konuştu. Malezya'da fabrika kurma hazırlığı içinde olduklarını da dile getiren Ali Çolak, 'Malezya'nın en büyük endüstri gruplarından biri olan Melewar Industrial ile ortaklık kurduk. Bu ülkede ilk etapta 30 milyon euroluk yatırımla rüzgar türbini üreteceğiz.' Açıklamasında bulundu.
Rüzgarın Gücünü Keşfedin
Türkiye'nin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını rüzgardan karşılayabileceğini söyleyen Ali Çolak şöyle devam etti:
'Rüzgar enerjisi alanında Türkiye'nin şuanda kurulmuş ve kurulmakta olanlarla birlikte yaklaşık 2bin megawatt kurulu gücü var. Sektör olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında yani 2023'te bunu 20 bin megawatta çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye gerekli yatırımları yapması durumunda 98 bin megawattlık rüzgar enerjisi elde edebilecek potansiyele sahip bir ülke. Türkiye tüm rüzgar haritalarında rüzgar enerjisi açısından şanslı ülkeler arasında yer almaktadır. Çeşme, Alaçatı, Bandırma, Balıkesir, İskenderun, Marmaris, Didim, Kuşadası, Antalya, Çanakkale, Gelibolu, Çatalca ve Silivri rüzgar potansiyeli açısından son derece zengin yerlerdir.
Kaynak: Basın Bülteni
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler