Roketsan'dan Türkiye'nin İlk Yerli Tanksavar Roketi
Uzun Menzilli Tanksavar Füze (UMTAS) Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını milli imkanlarla karşılamak amacıyla başlatıldı.Geçtiğimiz ay, aktif lazer güdümlü füzesi CİRİT’i, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) satmak için anlaşma imzalayan ROKETSAN, milli imkanlarla geliştirdiği uzun menzilli tanksavar füzesi UMTAS’ta da sona yaklaşıyor.
Sistem, askeri çevre koşulu standartlarına uygun olarak test ediliyor ve zorlayıcı görev ortamlarına dayanıklı olacak şekilde geliştiriliyor.
Sistemin lançeri, T129 ATAK helikopterinin yanı sıra, diğer modern taarruz helikopterlerine de kolaylıkla entegre edilebilecek şekilde, uluslararası askeri standartlar göz önünde bulundurularak tasarlandı.
Roketsan ayrıca Lazer Arayıcı Başlıklı Tanksavar Füzesi (L-UMTAS) ve yüksek infilaklı parçacık etkili harp başlıklı füze geliştirilmesine yönelik faaliyetlerini de sürdürüyor.
L-UMTAS, havadan karaya, atış öncesi ve atış sonrası kilitlenebilen yarı aktif lazer güdümlü bir füze sistemi. Füze, taarruz helikopterlerinden ve kara araçlarından gece ve gündüz atılabilecek harp başlığına göre ana muhabere tankı, zırhlı personel taşıyıcı, kamyon, arazi aracı, siper, bina ve alçak irtifada hava asılı kalan helikopterlere karşı kullanılabilecek. Lazer UMTAS da entegre edildiği ATAK helikopterinden başarılı test atışları gerçekleştirdi.
Füze, NATO standartlarına uygun işaretleyicilerle çalışacak şekilde tasarlandı. Lazer işaretleme, füzenin atılacağı platformdan yapılabileceği gibi operasyon koşullarına bağlı olarak yer birlikleri, insansız hava araçları ya da hava birlikleri tarafından da yapılabilecek.
Lazer UMTAS, 500 metreden 8 kilometreye kadar olan menzillerdeki hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilecek. Lazer UMTAS, taarruz helikopterlerinin yanı sıra insanlı ve insansız uçaklardan veya stabilize kara ve deniz platformlarında kullanılabilecek.
ROKETSAN
1988 yılında ulusal füze ve roket programlarında öncü olmak üzere Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla kurulan ROKETSAN, bugün Türkiye savunma sanayinin teknoloji üreten stratejik merkezlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor.
Roket ve füze sistemleriyle ülke savunmasına hizmet eden ROKETSAN, özgün ürünleri ve ileri teknolojisi ile yurt içinde ve yurt dışında birçok firmayla çalışıyor.
Yapısal, termal, mekanik tasarımlar, iç balistik, güdüm-kontrol, silah sistemleri, aerodinamik, kompozit malzeme, yakıt sistemleri ve harp başlığı teknolojilerinde uzmanlaşmış olan ROKETSAN, ulusal ve uluslararası projelerin güvenilir ortağı olarak görülüyor.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler