elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstri 4.0’ın Anahtarı:
Dijital Beceriler ve Finansman

Siemens Finansal Hizmetler (SFS)'in ‘Uygulamada Endüstri 4.0'a Açılan Yollar’ başlıklı araştırmasının sonuçları Siemens Finans Haftası kapsamında açıklandı. Yapılan araştırma ile Endüstri 4.0 modeline geçiş sırasında üreticilerin karşılaşabileceği başlıca altı zorluk belirlendi. Araştırma, başarılı bir dönüşümün temelinde dijital becerilerin ve finansal olanakların bulunduğunu ortaya çıkardı. Detaylar haberin devamında...



A- A+
12.02.2018 tarihli yazı 9823 kez okunmuştur.
Siemens Finansal Hizmetler (SFS), Uygulamada "Endüstri 4.0'a Açılan Yollar" başlıklı araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Araştırma, üreticilerin Endüstri 4.0’ı hayata geçirmek için harekete geçtiği dönemde, dünya genelinde karşılaştıkları zorlukları belirlemek amacıyla yapıldı. SFS, araştırma kapsamında üreticilerle ve uzman yönetim danışmanlarıyla görüştü. Yapılan araştırma ile üreticilerin karşılaşacağı başlıca altı zorluk belirlendi.
 

Üretici görüşlerinden ulaşılan sonuçlara göre Endüstri 4.0 modelinin uygulama sürecine dair karşılaşılan en büyük iki zorluk; “Dijital beceriler ve yatırımın boyutunu karşılayabilecek türden finansman kaynağına erişim” olarak belirlendi. Diğer dört zorluk ise: İşbirliği kültürünün oluşturulması, artan siber güvenlik ve veri güvenliği risklerinin en aza indirilmesi, üretim sektörlerinde başarılı dijital dönüşüm örneklerine kapsamlı erişim sağlayabilmek ve Endüstri 4.0 dönüşümünü hayata geçirmek amacıyla net ve aşamalı bir plan oluşturmak için uzmanlaşmış stratejik yönetim beceri ve kapasitelerinin edinilmesi olarak sıralandı.

Bu araştırma sonuçlarına istinaden Siemens Finansal Kiralama A.Ş. Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aydın Yusufoğlu, dijitalleşmenin üreticiler için olumlu sonuçlar getireceğini savunarak, “Finansman olanakları ve yeni nesil dijital teknolojinin edinilmesi iyi yönetilirse Endüstri 4.0, üreticilere çok geniş olanaklar sunacaktır” şeklinde görüş belirtti.
 


Siemens Finansal Kiralama A.Ş. Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aydın Yusufoğlu
 

Çözüm: Sonuca Göre Öde


Katılımcılar, Endüstri 4.0’ın planlamasında finans ayağının atılan ilk adımlardan biri olması gerektiğine vurgu yapıyor. Benimsenecek stratejinin geliştirilmesi ve yapılacak teknolojik yatırımlar konusundaki çeşitliliği artıracağına inanılan bu yöntem ‘Finans 4.0’ olarak adlandırılıyor. Bu model yeni dünyanın endüstriyel anlayışını fonlamak için uzman finansçılar tarafından geliştirildi. SFS’nin araştırması ise Finans 4.0 için yeni yaklaşımlar yaratarak, yatırımcıların karşılaştığı sorunlara adım adım çözüm arıyor. Bu adımlar; “Hedef odaklı ödeme planı, teknoloji odaklı özel finans planı oluşturmak (böylece teknoloji yükseltmesini ve güncellemesini sağlamak), yazılıma özel finansman yaratmak, satın alınacak bilişim çözümlerini alınan sonuca göre ödeme yöntemi geliştirmek, geçiş süreci için özel finansman sağlama ve işleyen sistemin yürümesi için maddi adımlar atmak” olarak sıralanıyor.


Sürdürülebilirlik Konusunda Hem Fikirler


SFS’nin araştırmasına katılan herkes dijitalleşme ve otomasyonun sürdürülebilir bir şekilde hayatımıza girmesi konusunda hemfikir olduğunu belirtti. Katılımcılar, engellerin saptanıp değerlendirilmesi, dikkate alınacak fırsatlar, verimliliğin ölçümü, yetenekli insanların işe alımı ve eğitimi, dijital yönetimin geliştirilmesi ve entegre stratejik finansman başlıkları altında dijitalleşmenin sürdürülebilirliğini inceledi. SFS’nin araştırması Siemens Finans Haftası sırasında yayımlandı. 2 senedir düzenlenen Siemens Finans Haftası, finansman çözümlerinin iş dünyasına nasıl yardımcı olacağını göstermek üzere fikir alışverişinin yapılabileceği bir platform sunuyor.



Yöntem


Ekim ve Kasım 2017 döneminde 40'dan fazla imalatçı ve uzman yönetim danışmanına telefonla ulaşılıp sorular soruldu. Bu kişilerden dijitalleşme ve otomasyon alanlarında uygulamada karşılaşılan başlıca zorlukları (önem sıralamasına göre) belirlemeleri ve bu zorluklar arasında nasıl bir geçişkenlik olduğunu açıklamaları istendi. İmalatçılara ve uzmanlara ayrıca, başarılı bir stratejinin nasıl şekillendirileceği, bunun için ne gibi becerilere ihtiyaç duyulduğu ve bu yöndeki bir yatırımdan en iyi getiriyi almak için böyle bir stratejinin nasıl finanse edileceği de soruldu. Telefonla şu ülkedeki kişilere ulaşıldı: Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, Türkiye, İngiltere ve ABD. Mevcut ve gelecekteki zorlukların karşılanmasının gerektiği bir ortamda "Siemens Finans Haftası 2018", finansman çözümlerinin iş dünyasına gerçek anlamda nasıl yardımcı olacağını göstermek üzere fikir alışverişinin yapılabileceği bir platform sunuyor.

Finansal Hizmetleri Bölümü hakkında daha fazla bilgi almak için: www.siemens.com/finance


Siemens Hakkında:


Siemens AG (Berlin ve Münih), 170 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir.

Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir.

Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Siemens Türkiye Hakkında:


1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir.

Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu) Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir. 

Kaynak: