Google Boston Dynamics'i Satın Aldı
Dünyanın en inovatif şirketlerinden biri olan Google, sahip olduğu bu unvanı, geçtiğimiz günlerde robot teknolojileri alanında yaptığı satın almalarla sürdürüyor. Son olarak Amerikan Ordusu ile yakın ilişkileri olan ve ordunun envanterine birçok gelişmiş askeri robot sunan Boston Dynamics firmasını satın alan Google, bu satın alma ile hareket, yürüme ve tasarım özellikleri bakımından dünyanın en gelişmiş robotik sistemlerine sahip oldu.
15.12.2013 tarihli yazı 14111 kez okunmuştur.
Daha önce birçok yazımızda robotlarını inceleme fırsatı bulduğumuz Boston Dynamics firması, engebeli araziler için tasarladığı Bigdog, dünyanın en hızlı robotu Cheetah, insansı robot Atlas ve 9 m yüksekliğe zıplayabilen SandFlea gibi robotların yaratıcısıdır. Hareket, yürüme ve tasarımları bakımından dünyanın en gelişmiş robotlarını tasarlayan Boston Dynamics, Darpa ile yaptığı anlaşmalar sonucunda tasarladığı robotları Amerikan Ordusu’nun envanterine katmıştır.
Android'in yaratıcısı ve eski yöneticisi Andy Rubin, geçtiğimiz Mart ayında görevinden ayrılmıştı. Teknoloji dünyasının şaşkınlıkla karşıladığı bu haber sonrasında Rubin’in robotlar üzerinde çalıştığına dair spekülasyonlar çıkmıştı. Google’ın son 6 ay içerisinde 7 adet robot firması satın alması üzerine bu iddiaları doğrulayan Rubin, bu gelişmeleri “Önümüzdeki 10 yılın vizyonu” şeklinde yorumladı. Andy Rubin, robot çalışmalarının , Project Loon (Balonlarla İnternet Ağı Kurma) ve Otonom Araç (Sürücüsüz Araç) projelerini yürüten Google X Laboratuvarı’ndan ayrı olarak kurulacak robot birimi tarafından gerçekleştiriliceğeni belirtti. Yapılan anlaşmaya göre Boston Dynamics’in daha önce askeri alanda yaptığı anlaşmalar geçerliliğini yitirmeyecek.
Bilişim dünyasının devi Google, yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla bu alanla yetinmediğini bir kez daha göstermiş oldu. Google’ın son dönemlerdeki yönetim ve yatırım anlayaşına bakıldığında yapılan bu yatırım şaşırtıcı bulunmuyor ancak en önemli merak konusu ne tür robotların geliştirileceği ve bu robotların kullanım alanları. Yapılan öngörüler geliştirilecek robotların direkt olarak kullanıcıya sunulmayacağı yönünde. Ayrıca Google’ın bu atılım ile robot üretimini Asya’dan ABD’ye kaydırması da beklenen sonuçlar arasında. Google’ın geliştireceği bu robotların hayatımıza girip girmeyeceği çok geçmeden belli olacağa benziyor.
►Google'ın Dev Projesi Project Loon'dan Bir Görüntü
Kaynak:
►Engadget
►Nytimes
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.