elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

PLC Mühendislik, yüzde 20 büyüme ile hedefine ulaştı

Endüstriyel otomasyon üzerine faaliyet gösteren ve baştapetrol dolum tesisleri olmak üzere pek çok sektörde projelere imza atan PLCMühendislik, makine, insan ve ekipman yatırımlarıyla, yılı yüzde 20 büyümeyletamamlayarak hedefine ulaştı.



A- A+
01.01.2012 tarihli yazı 6452 kez okunmuştur.


Faaliyete 2006’da başladıklarını ve çalışmalarını Mersin merkez ofis, atölye, depo ve Adana satış ofisi olmak üzere toplamda bin metrekare alanda 30 kişi ile sürdürdüklerini anlatan Şirket Müdürü Kenan Taner Doğan, “Firmamızın amacı müşterilerimizin endüstriyel otomasyon konusundaki beklentilerini, dünyanın önde gelen Abb, Omron, Eaton / Moeller, Weidmüller, Baumer, Festo, Eae gibi ürün ve sistem üreticilerinin ileri teknolojilerini, yeni ürünlerini kullanarak, uzman satış ve teknik kadromuz ile bilgi birikimi, doğru projelendirme, kaliteli mühendislik, tam sistem entegrasyonu, uygun fiyat ve zamanında iş teslimini içeren, mükemmel çözümleriyle karşılayabilmek” dedi.



Sektörün tanınan firmaları arasında yer aldıklarını vurgulayan Doğan, ISO9001, ISO18001 ve ISO14001 kalite belgeleri ile S&Q Mart Müteahhit Akreditasyon Sistemi SEÇ Yeterlilik Sertifikası’na sahip olarak, uluslararası standartlara uygunluğu ve çalıştıkları sahalarda teknik emniyete verdikleri önemi belgelendirdiklerini söyledi.



Firma olarak enerji sektörü başta olmak üzere, birçok sektöre endüstriyel otomasyon konusunda çözümler sunduklarını dile getiren Kenan Taner Doğan, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Antalya, İzmir, Kırıkkale ve Trabzon dâhil olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinde büyük firmaların tanker dolum tesislerinde, pompa otomasyonu ve elektrik projesi uygulamaları ile hizmet verdiklerini anlattı. İleride yurtdışına açılmak istediklerine de dikkat çeken Doğan, bu konuda araştırmalarının sürdüğünü söyledi.



İyi bir yılı geride bıraktıklarını ve hedeflerine bu dönemde ulaştıklarını kaydeden Kenan Taner Doğan, gelecek yılın ilk yarısında, halen inşaatı süren yeni ofislerine taşınmayı planladıklarını da dile getirdi. Doğan, yeni yerlerine geçmelerinin ardından, kablo ve pano imalatı gibi otomasyon malzemeleri konusunda, yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren büyük ve güçlü firmaların bayiliğini alarak müşterilerine daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini anlattı. Doğan ayrıca, “2012’de, proje, imalat, stok, satınalma ve mühendislik hizmetlerimizi yeni ofis binamıza taşıyarak, müşterilerimize daha kaliteli ve hızlı şekilde hizmet vermeyi planlamaktayız” dedi.



“Artık otomasyona da bütçeden pay ayrılıyor”                   



Sektöre ilişkin değerlendirme de yapan Doğan, son yıllarda otomasyon sektörünün öneminin ve ülkenin bu sektöre olan ihtiyacının daha iyi anlaşılmaya başlandığını söyledi. Firmaların yurtiçi ve yurtdışındaki rekabetlerini artırmak adına, bütçelerinde otomasyona da gerekli payı ayırmaya başladıklarına değinen Doğan, önceki yıllarda otomasyon ve mühendislik hizmetleri ithal edilirken, bugün kendi firmaları gibi, yurtdışı ile rekabet edebilecek düzeyde mühendislik hizmeti veren yerli firma sayısının artmaya başladığını söyledi.



Yurtdışına açılmak istiyor



İleride yurtdışına açılmak istediklerini ve bu konuda araştırmalarının sürdüğünü aktaran Kenan Taner Doğan, gelecek yılın ilk yarısında halen inşaatı süren yeni ofislerine taşınmayı planladıklarını ifade etti.



Kaynak: Kobiden