Siemens Trans Adriyatik Boru Hattı için Kompresör Seti Tedarik Ediyor
Siemens, Trans Adriyatik Boru Hattı’ndan 6 adet 15 megawatt SGT-400 turbo kompresör seti siparişi aldı. Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP), Avrupa’ya Güney Gaz Koridoru’nu açacak. Kurulum 2017’de yapılacak ve boru hattının 2019’un sonlarına doğru çalışmaya başlaması bekleniyor. Detaylar haeberimizin devamında...
10.08.2016 tarihli yazı 10379 kez okunmuştur.
► Yunanistan ve Arnavutluk’taki boru hattı istasyonlarına altı adet gaz türbin kompresör seti sunuluyor
► Avrupa’ya Güney Gaz Koridoru açılıyor
► Trans Adriyatik Boru Hattı, Hazar Denizi’nden Avrupa’ya doğal gaz taşıyacak
► Avrupa’ya Güney Gaz Koridoru açılıyor
► Trans Adriyatik Boru Hattı, Hazar Denizi’nden Avrupa’ya doğal gaz taşıyacak
Güney Gaz Koridoru’ndaki boru hatları, doğal gazı Azerbeycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz 2 sahasından Avrupa’ya taşıyacak. TAP, doğal faz kaynaklarından faydalanılmasını sağlayacak kayıp bağlantıyı temsil ediyor. 878 kilometre uzunluğundaki Trans Adriyatik Boru Hattı, Türkiye-Yunanistan sınırındaki Kipoi’de Trans Anadolu Boru Hattı’na bağlanacak ve Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi’ni geçerek güney İtalya kıyılarına ulaşacak. İtalya kıyılarının yapısı, doğalgazı Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık gibi büyük Avrupa pazarlarına ulaştırmak için birçok fırsat içeriyor.
►İlginizi Çekebilir: Siemens H-sınıfı Gaz Türbinleri 200.000 Çalışma Saatini Aştı
“Engin deneyimi ve geniş ürün portföyü nedeniyle Siemens, Güney Gaz Koridoru’nu açacak olan TAP’a destek vermek ve Avrupa’ya verimli gaz iletimini güven altına almak üzere seçildi” diyen Siemens Enerji ve Gaz bölümüne bağlı Dresser-Rand şirketinin Yeni Ekipmanlar Direktörü Jesus Pacheco şöyle devam etti: “Boru hattı müşterilerimizin risklerini azaltmalarına ve mümkün olan en düşük yaşam döngüsü maliyetiyle güvenli ve sağlıklı bir operasyon yürütmelerine yardımcı oluyoruz.”
TAP’a tedarik edilecek altı adet gaz türbin kompresör setinin her biri SGT-400 endüstriyel gaz türbini ve bir Siemens silindirik gövdeli STC-SV kompresörden oluşuyor. Siemens üç kompresör setini Yunanistan’da Kipoi’deki kompresör istasyonuna yerleştirecek. Burası TAP’ın Türkiye sınırındaki başlangıcı konumunda bulunuyor. TAP’ın Arnavutluk topraklarına girmesi Fier’in 17 kilometre kuzey doğusundan olacak ve karadan 400 metre içeri doğru devam edecek. Burada doğal gaz 130 bara kadar sıkıştırılacak ve Arnavutluk’tan İtalya kıyılarına kadar deniz dibinden 105 kilometre yol alacak.
TAP konsorsiyumunun Genel Müdürü Ian Bradshaw, “Siemens, boru hattımızın bütünleyici parçası olan gaz türbini ve turbo kompresör birimleri konusunda uzmanlığı, teknik bilgisi ve yüksek güvenlik sicili nedeniyle seçildi” dedi.
Siemens Enerji Üretim bölümünün bir parçası olan Dresser-Rand şirketi, tüm dünyadan petrol, gaz, petrokimya ve süreç endüstrileri için kritik öneme sahip yüksek hızlı dönüşlü ekipman çözümlerinin lider tedarikçilerindendir. Global Siemens ailesinin bir parçası olan Dresser-Rand şirketi turbo ve pistonlu kompresörler, buhar türbinleri, endüstriyel ve endüstriyel aeroderivetif gaz türbinleri, yüksek hızlı motorlar ve modüler yardımcı güç istasyonlarını kapsayan bir ekipman portföyü sunar. Dünyanın en büyük kurulu sistemiyle dünyanın en büyük teknik destek ve hizmet merkezi ağlarından biri olan ve 150’den fazla ülkede faaliyet gösteren Dresser-Rand, global ölçekte yerel çözümler ve hizmetler sunuyor.
Güney Gaz Koridoru’nun açılması
Siemens, Güney Gaz Koridoru’nu açacak olan Trans Adriyatik Boru Hattı’na altı adet gaz türbini kompresör seti tedarik edecek.
►İlginizi Çekebilir: Siemens Samsun Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile Türkiye'de Verimlilik Rekoru Kırıyor
Siemens AG (Berlin ve Münih)
165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2015'te sona eren 2015 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 75,6 milyar euro, net kârı ise 7,4 milyar eurodur. Eylül 2015 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 348.000'dir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak:
YORUMLAR
GÜNÜN FİRMASI
GÜNÜN ÜRÜNÜ