elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Telefonun Hikayesi |
Alexander Graham Bell

1876 yılında İskoçya asıllı ABD'li bilim insanı Alexander Graham Bell telefonu icat ettiğinde, insanlar arası iletişiminde yeni bir çığır açıldı. O zamanlar, kelimeleri en hızlı iletmenin yolu, Mors alfabesini kullanarak telgraf çekmekti. Ancak telgraf çekilirken insan sesinin karşı tarafa aktarılma gibi bir düzenek yoktu. Graham Bell tarafından geliştirilen, sesin karşı tarafa iletimini sağlayan bu teknolojinin adı telefon oldu.



A- A+
14.02.2014 tarihli yazı 91759 kez okunmuştur.

Alexander Graham Bell Kimdir?

3 Mart 1847 Edinburgh/İskoçya doğumlu olan Alexander Graham Bell, 1876 yılında tarihe geçecek en önemli buluşlardan birisi olan telefonun icadı ile tanınmaktadır. 7 Mart 1876'da ilk telefonun patentini aldı. Bu tarihten sonra, ilk telefon şirketi olan Bell'i 1877 yılında kurdu. Bell telefon şirketi günümüzde ABD'nin en büyük bilişim şirketlerinden biridir. Graham Bell tarafından patenti alınan ürünler ise;
 

• Kendi geliştirdiği fonograf için bir,
Hava araçları için beş,
• Hidro uçaklar için dört ve
Selenyum piller için de iki patenti vardır.


BBC'nin haberine göre tam 130 yıl önce Alexander Graham Bell'in kendi sesi;
 



♦ Kaynak: BBC
 

Graham Bell'i telefon konusuna yönlendiren ana aktör babasıydı. Bell'in babası, kendisini sağır ve dilsiz insanların hayat mücadelesine adamıştı. Bu nedenden ötürü Alexander Graham Bell, çocukluktan itibaren, daha sonradan çok işine yarayacak olan ses konusunda geliştirdi.
 

► İlginizi Çekebilir: Geçmişten Bugüne Cepteki Dünya

 

Graham Bell'in en önemli buluşu olan telefonun patentini, 7 Mart 1876'da, 29'uncu yaş gününden sadece dört gün sonra aldı. Bell, 2 Ağustos 1922'de ise hayata gözlerini yummuştur.

 


 

Bell'e Göre Telefonun Çalışma Prensibi Nasıldır?

Bell'in bir araştırmasına göre, insanların ses tellerinin ve kulak zarının titreşimlerinden yola çıkarak, insan sesindeki frekansının elde edilmesiyle, bu frekansların iki insan arasında bir tel vasıtasıyla iletilip iletilmeyeceğini araştırıyordu. Bu sorunu çözebilmek için de diyaframla, yapay bir kulak zarı oluşturmanın gerekli olduğu hipotezini oluşturdu. Kullanacağı diyafram, hem konuşma sesiyle titreşim oluşturabilecek hem de elektrik akımı yaratan küçük değişikliklere tepki verebilecek kadar ince bir tabakaydı. 
 
♦ Alexander Graham Bell Telefon Taslağı


Bu sistemin tam ortasına da diyaframın hareketiyle eş zamanlı hareket eden bir manyetik zar yerleştirdi. Ses titreşimleriyle oluşan değişiklikler, alıcı merkeze ulaştığında, alıcının diyaframında titreşime neden olarak, sinyalleri yeniden sese çeviriyordu.


::: VİDEO ::: Alexander Graham Bell'in Hikayesi;
 




Alper   Görkey Alper Görkey Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar