TÜBİTAK'tan 3B Sanal Kampüs Uygulaması
TÜBİTAK tarafından başlatılan ve öğrencilere girişimcilik başta olmak üzere yöneticilik ve ticaretle ilgili konuların anlatıldığı projede dersler 3B sanal sınıfta anlatılıyor...
12.04.2013 tarihli yazı 10806 kez okunmuştur.
Tübitak BİDEB tarafından yönetilen 2238 kodlu Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması öğrencilere yenilikçi düşünme, girişimcilik ve farkındanlığı arttırmak amacıyla yarışma başlatmıştı. Bu yarışma kapsamında öğrencilere e-öğrenme imkanıda sunuluyor.
Bu adresten adresinden ulaşılabilen Girişimcilik Akademisi ile öğrencilerin yarışmaya hazırlanmaları ve girişimcilik eğitimi için internet üzerinden ders almaları sağlanıyor. Öğrenciler, Yarışma Alanlarını ve Sorunlarını Anlamak, Girişimciliğe ve İnovasyona Giriş, Doğru Bilinen Yanlışlar, Fikir Geliştirme Yöntemleri, Girişimciliğin Döngüsü ve İş Modelleme, İnovasyonda Tanımlar ve Aktörler, İletişimin Gücü, Bir iş Provası, Bir satış Provası başlıkları altında verilen eğitimleri izleyebiliyor. e-Eğitim kapsamında öğrencilerin danışmanlarla bir araya gelerek sorularına cevap alabileceği webinar uygulaması da yapılıyor.
Liseli Öğrencilere Sanal Kampüs
Girişimcilik Akademisi’ne paralel olarak lise öğrencilerine yönelik ilk kez başlatılan sanal kampüs uygulaması büyük ilgi görüyor. Öğrenciler sanal kampüs ile Girişimcilik Akademisi’ndeki dersleri sanal sınıf ortamında alabiliyor. Öğrencilerin hem eğlenip hem de eğitim aldıkları sanal kampüs uygulaması ile gerçek hayat 3 boyutlu sanal dünyaya benzetildi. Sisteme kayıt olduklarında kendilerine avatar oluşturan öğrenciler üç boyutlu ortamda yürüyüp koşabiliyor ve hatta uçabiliyor.Bunu yanı sıra diğer kullanıcılarla sesli veya yazılı olarak iletişim kurabiliyor.
Yurt dışında ve Türkiye’de bazı üniversiteler tarafından kullanılan sanal kampüsü lise öğrencilerinin kullanımına sunan TÜBİTAK, öğrencilerin üniversiteye gitmeden kampüs ortamını görmelerini sağlıyor. Öğrenciler sanal kampüse girerek sınıflarda ders görebiliyor. Kampüs içinde gezip, kafeteryada arkadaşları ile oturabiliyor.
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.