elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tümleşik İletişim Nedir? |
Şirketler için İletişim Çözümleri

Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda iletişim araçları da hızla çoğalıyor. Fakat bu çeşitlilik çalışanlar için karmaşaya neden olabiliyor. Peki kurumsal iletişimi karmaşadan uzaklaştırarak kolaylaştıran bir siteme ne dersiniz? Tümleşik iletişim ile tüm iletişim araçlarını tek bir numara da toplayarak kolay bir şekilde haberleşirken zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıntılar içeriğimizde.



A- A+
23.02.2014 tarihli yazı 18474 kez okunmuştur.
Günümüzde iletişim sadece telefonlarla yapılmıyor. Bir çok farklı teknoloji ve uygulama insanların birbirleri ile çok çeşitli yöntemlerle haberleşmelerini sağlıyor.  Bir müşterinize teklif göndermek için e-posta ya da faks kullanmanız gerekebilir, uzun sürecek teknik bir değerlendirmeyi chat (IM-anlık mesajlaşma) üzerinden yapmayı uygun bulabilirsiniz, yeni ürününüzü farklı yerlerdeki ekiplerinizle değerlendirmek için video konferans yapma ihtiyacı duyabilirsiniz. Fakat çalışanlar çeşitli iletişim kanallarından gelen çağrı ve mesajları kontrol ederken ve cevap verirken zaman kaybediyorlar. Bu da verimin düşmesine neden oluyor.


Tümleşik İletişim Nedir?

Tümleşik iletişim ses, görüntü, konferans, durum bilgisi, anlık mesaj, sesli mesaj, faks, e-posta ve mobil haberleşme gibi iletişim yöntemlerinin bir araya gelmesini ve bunların iş süreçleriyle entegrasyonunu ifade eder. Böylece karmaşıklık ortadan kalkar ve tüm bu iletişim yöntemlerinden en uygununu en hızlı ve basit bir biçimde kullanabilirsiniz.

Bu sayede iş arkadaşlarınızla, müşterilerinizle ve tedarikçilerinizle en verimli yöntemle iletişim kurabilir ve iş süreçlerini hızlı ve verimli hale getirebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre tümleşik iletişim kullanan çalışanlar günlük 60 dakikaya kadar zaman tasarrufu yapabiliyor.
 


Şekil 1: Karel'in Tümleşik İletişim çözümü UCAP 'in yapısı

 

Neden Tümleşik İletişim?

Tümleşik iletişim (Unifield Communication) sayesinde çalışanlar kendi aralarında, müşterilerle veya tedarikçilerle en verimli ve en hızlı yöntemle iletişim kurabilir, iş süreçlerini optimize edebilirler. Tümleşik iletişim kullanan çalışanlar iletişim için daha az efor sarfederek verimliliklerini maksimuma çıkarabilirler.

Kullanıcılar bulundukları yerden bağımsız olarak sisteme erişebilirler. Tek bir numara ile masaüstü ya da laptop PC, tablet, akıllı telefon gibi cihazlardan özel uygulamaları kullanarak herhangi bir yerden iletişim kurabilirler.

Tümleşik iletişim sistemleri web tabanlı yönetim arayüzüne ve tak-çalıştır cihaz yönetimi yeteneklerine sahiptir. Bu sayede sunucu, telefon ve ağ geçidi gibi cihaz ayarlarını kolayca yaparak sistemi kısa sürede çalışır hale getirmek mümkündür. Ayrıca web servisleri aracılığıyla hali hazırda kullanılan uygulamalarla entegre edilebilir.
 


Şekil 2: Tümleşik İletişim (Unifield Communication) ile laptop, tablet, sabit telefon, masaüstü pc gibi bütün iletişim araçlarınızı tek bir cihazdan yönetebilirsiniz.

 

Tümleşik İletişim İle Neler Yapabilirsiniz?

Tümleşik iletişimde müsait olmadığınız durumlarda sistem size ulaşmak isteyenleri seçtiğimiz biçimde karşılayarak, seçtiğiniz biçimde size haber verir. İş arkadaşlarınızın müsait olup olmadıklarını görebilir, onlarla video görüşmesi ya da video konferans gerçekleştirebilirsiniz. Tüm çağrılara ilişkin detaylı kayıtları veritabanına yazarak bu kayıtlara web yönetim arayüzünden basitçe erişilebilirsiniz.

Microsoft Outlook 2010 entegrasyonu sayesinde, Outlook üzerinden birçok tümleşik iletişim hizmetini kullanabilirsiniz. Size özel web arayüzüne bağlanarak kişisel ayarlarınızı değiştirebilir, anlık mesajlaşma ve durum bilgisi uygulamaları sayesinde daha esnek ve hızlı iletişim kurabilirsiniz.
 


Şekil 3: Tümleşik İletişim çözümü takım çalışması için en ideal çözümdür. Tümleşik İletişim kullanan bir şirket çalışanı günlük 60 dakika zaman tasarrufu sağlayabilir.


 

Takım Çalışması İçin Tümleşik İletişim

Tümleşik İletişim telefon, video, anlık mesaj, konferans gibi gerçek zamanlı iletişim yöntemlerini sesli mesaj, e-posta, SMS, faks gibi gerçek zamanlı olmayan iletişim yöntemleri ile entegre eder. Takım çalışması için idealdir çünkü dağınık çalışma ekiplerinin aynı ortamdaymış gibi verimli çalışmasını destekleyen paylaşım ve iletişim araçlarını sağlar.

İnsanların birbirlerinden uzakta çalıştıkları dağınık organizasyonlarda tümleşik iletişim, çalışanları birbirine yaklaştıran ve verimliliklerini arttıran çözümler sunar. Çalışanlar her yerden, her an, en uygun uygulama ile iletişimlerini sürdürmenin kolaylığını yaşar.

 
 
Şekil 4: Karel'in Tümleşik İletişim çözümü UCAP


Kime ne zaman ve hangi yöntemle erişebileceğiniz konusunda bilgi sağlar. Örneğin bir iş arkadaşınızın o anda masasında olduğunu bilirseniz ona daha yavaş bir iletişim yöntemi olan e-posta yerine anlık mesaj ile erişebilir ve daha hızlı cevap alabilirsiniz.

Seyahat masraflarının şirket bütçelerinde önemli yer tuttuğubu günlerde tümleşik iletişim ile birbirinden uzak noktalarda çalışanlar video konferans desteği, anlık mesaj ve hızlı evrak paylaşımı ve hızlı iletişimi destekleyen durum bilgisi ile aynı odadaymış gibi iletişim kurabilir ve çalışabilirler. Bu sayede maliyetin azalmasına ek olarak zamandan da tasarruf edilir.

Günümüzde çalışanlar alışık oldukları yeni nesil iletişim çalışma yöntemlerinin işletmeleri tarafından da kullanılmasını umuyor. Tümleşik iletişim çalışanların kullanım alışkanlıklarına uygun iletişim çözümlerini iş süreçleri ile birleştirerek işleri hızlandıryor ve maksimum verim almalarını sağlıyor.

 


 
 
► in hazırlamış olduğu video ile
Tümleşik İletişim çözümlerini daha yakından tanıyabilirsiniz.

 

Kaynak:

► KAREL BLOG


Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar