elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014'ün En Çok İlgi Çeken 10 Teknik İçeriği

2014'ü geride bırakırken, bir yıl boyunca siz değerli okuyucularımıza ve takipçilerimize elektrikten yazılıma, yenilenebilir enerjiden giyilebilir teknolojiye, elektronikten bilim tarihine kadar sayısız alanda araştırmalar yaparak birçok teknik içerik hazırladık. Bu yazımızda ise 2014'ün en çok ilgi çeken 10 teknik içeriğini sizler derledik.



A- A+
29.12.2014 tarihli yazı 12193 kez okunmuştur.
2014'ü geride bırakırken, bir yıl boyunca siz değerli okuyucularımıza ve takipçilerimize elektrikten yazılıma, yenilenebilir enerjiden giyilebilir teknolojiye, elektronikten bilim tarihine kadar sayısız alanda araştırmalar yaparak birçok teknik içerik hazırladık. Bu yazımızda ise 2014'ün en çok ilgi çeken 10 teknik içeriğini sizler derledik.

Mühendisler Ne İş Yapar ve Ne Kadar Kazanırlar?

 
Mühendis dallarından herhangi birisi tercih edilirken dikkate alınan kriterlerden en önemlilerinin başında, mevcut ülke şartlarında kazanabileceği ortalama maaş miktarı gelmektedir. Ancak çoğumuz tam anlamıyla hangi mühendislik dalının hangi işi yaptığını ve ne kadar ortalama maaş aldığını bilmeden, kulaktan dolma bilgiyle o bölüme yöneliriz. Bu yazımızda mühendislerin aslında ne iş yaptıklarını ve yaptıkları işe göre ne kadar kazandıklarını araştırdık.
   
 
 
 
 
 
 

Kaçak Akım Rölesinin Önemi

 
Bu içeriğimizde yalıtım hatasından kaynaklanan hata akımını algılamayan ve algılanan kaçak akım değerinin belirlenen değerlerin üzerine çıkması durumunda bağlı bulunduğu devreyi kesen Kaçak Akım Koruma Rölesi'nin önemine değindik.
 
 
 
     
 

 
 
  

Topraklama Direnci Nedir? | Topraklama Ölçümü Nasıl Yapılır?

 
Toprak direnci, toprağın elektrik akımını geçirebilmesi sırasında gösterdiği tepkidir. Topraklama ölçümü, toprak direnci test cihazı (Toprak Megeri) kullanılarak hassasiyetle yapılmalıdır. Peki topraklama direncinin ölçümü nasıl yapılır? Toprak direncini etkileyen faktörler nelerdir? Bu soruların cevaplarını içeriğimizde inceledik.
 
 
 
 
 
 ►İlginizi Çekebilir: Elektrik Tesislerinde Topraklama
 
 
 
 

Android Cihazlara Custom Rom Nasıl Kurulur?

 
Eğer sizin de bir Android cihazınız varsa ve performansından memnun değilseniz ya da farklı arayüzler ve farklı deneyimler elde etmek istiyorsanız,cihazınızın bu bilinmeyen ayarlarını kullanarak onu çok farklı bir Android cihaza dönüştürebilirsiniz. Bunun için Android cihazlara Custom Rom nasıl kurulur? sorusunun cevabına bakabilirsiniz.
   
 
 
 

Nikola Tesla'nın Bilinmeyen 10 İcadı

 
20. yüzyılın en büyük dahilerinden Nikola Tesla ölüm yılı olan 1943 yılında 700 buluşuyla dünyanın en çok patent sahibi olan kişisi ünvanını almıştı. Alternatif akım, uzaktan radyo kontrolü, hidroelektrik santrali bunlardan en bilinenleri. Ayrıca yüzlerce büyük buluş Tesla'nın patentleri kullanılarak yapıldı. Peki Tesla çok bilinen buluşları dışında başka neler icat etti? Bu icatlardan 10 tanesini sizler için araştırdık.
 
 
 
 
 
 ►İlginizi Çekebilir: Zamanın Ötesindeki Dahi | Nikola Tesla
 
 


Çizgi İzleyen Robot Yapımı | 1. Bölüm

 
Çizgi izleyen robot dediğimizde aklımıza neler geliyor? Robot yarışmalarında en fazla katılımcının bulunduğu herkesin ilk aklına gelen robot türü olan çizgi izleyen robot nasıl yapılır? 2012 yılında 9. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde 3.lük derecesi alan robotumun özellikleri ve yazılımı yazımızın devamında.
 
 
 
 
 

Faraday Kafesi Nedir?

 
Faraday kafesi, elektriksel iletken metal ile kaplanmış veya iletkenler ile ağ biçiminde örülmüş içteki hacmi dışardaki elektrik alanlardan koruyan bir muhafazadır. Bu kafes sayesinde elektrik alanın içeri girmesi ve dışarı çıkması engellenmiş olur. Bu yazımızda Faraday Kafesi'ni ayrıntılarıyla inceledik.
 
 
 
   
 

 
 
  

Lojik Devreler (Kapılar)

 
Elektronik devrelerde sık sık karşımıza çıkan lojik kapılar, daha çok Boolean fonksiyonlarını yerine getirirler ve böylece birden fazla olan sinyal girişinden tek bir sinyal çıkışı elde ederler. Peki lojik devreler nedir? Ne işe yararlar ve ne gibi çeşitleri vardır? Ayrıntılar yazımızın devamında.
 
 
 
 
 

Makine Mühendisliğinde Bilgisayar Programları

 
Günümüzde mühendislik işlemlerinin başlangıcı bilgisayar ortamında oluşturulan tasarım, çizim ve simülasyonlarla başlamaktadır. Bu yazımızda, mühendisliğin en temel branşlarından olan makine mühendisliği alanında kullanılan bilgisayar programlarını sizler için inceledik.
 
 
 
 
 

Bilinmeyen Yönleriyle Pi Sayısı | Pi Sayısı Nedir?

 
Hepimizin 3,14 ya da 22/7 olarak bildiği “Pi” sayısı pek çok matematiksel işlemde kullanılmaktadır. Temeli MÖ 2000’li yıllara dayanan bu sabitin, bilinenlerin yanında duyunca bizleri şaşırtan pek çok ilginç özellikleri de var. Bu yazımızda Pi sayısının tarihini ve bilinmeyenlerini sizler için derledik.
   
 
 
 
 
  

Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar