Dünya Kupası Hiç Böyle Olmamıştı
Şampiyona için statlar, yollar, metrolar ve daha bir çok yenilik sözü verildi. Katar yönetimi 2022 için kolları sıvadı ve bütçe belirlendi. Dünya Kupası için yapılacak turnuvaların 2022 deki adresi Katar olunca yeni projeler hayata geçirilmeye başlandı. Bu projeler arasında ise en çok ilgi çekeni "Alttan Soğutmalı Stadyum". Devamını yazımızda bulabilirsiniz.
26.07.2013 tarihli yazı 10116 kez okunmuştur.
Şampiyona için statlar, yollar, metrolar ve daha bir çok yenilik sözü verildi. Katar yönetimi 2022 için kolları sıvadı ve bütçe belirlendi. Petrol zengini Katar, ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası için 200 milyar dolar harcayacak. Şampiyona için statlar, yollar, metrolar, oteller ve AVM’ler inşa edilirken yeni teknolojiler dikkat çekiyor. Dünya Kupası için yapılacak turnuvaların 2022 deki adresi Katar olunca yeni projeler hayata geçirilmeye başlandı. Bu projeler arasında ise en çok ilgi çekeni "Alttan Soğutmalı Stadyum".
Petrol zengini Katar’ın 2022 Dünya Kupası’nın organizasyon harcamaları adeta dudakları uçuklatacak. Katar, 2022’de ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası için 200 milyar dolar harcayacak. Uluslararası danışmanlık şirketi Deloitte, Dünya Futbol Kupası ve Olimpiyat Oyunları düzenleyen ülkelerin, bu organizasyonlar için yaptıkları harcamalarla ilgili bir rapor yayınladı. Rapora göre Katar, Dünya Kupası için oteller, liman, yollar, metro, tren yolları, alışveriş merkezleri inşa edecek.
Beklenen Turist Sayısı 3.7 Milyon
Katar’ın harcamalarının 140 milyar dolardan fazlası, ulaşım altyapısına gidecek. 400 bin futbolseverin gelmesi beklenen 2022 Dünya Kupası’na yapılacak harcamaların 20 milyar dolarlık kısmı turizm altyapısına ayrıldı. Katar’a 2022’ye kadar yılda 3.7 milyon turistin gelmesi bekleniyor.
Stadyumlar Alttan Soğutmalı Olacak
Katar, 2022 Dünya Kupası için eşi benzeri görülmemiş teknolojiye sahip stadyumlar inşa edeceğini duyurdu. İnşa edilecek stadyumlar tüm enerjisini güneşten alacak. Kurulacak sistem soğuk havayı tribünlerde bulunan koltukların altından üfleyecek ve sahayı da soğutacak. Projenin içeriği ile ilgili detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyuran yönetim; " Stadyumlar pahallıya mâl olucak ama, sporcuların sıcak hava koşulları altında görevlerini yerine getireceğini göz önüne alırsak, muhteşem bir tezat var ortada." derken " İşte bu tezat noktasında biz devreye giriyoruz ve stadyumlara alt tabakadan üste doğru yükselen bir soğutma sistemi kuracağız ve 50 dereceye yaklaşan ortam sıcaklığı dezavantajını ortadan kaldıracağız." diyerek sözlerini noktaladı.
FIFA ve Diğer Spor Kuruluşlarında 50 Derecelik Tartışma
Dünya Kupası ev sahipliğini 2010 Aralık ayında kazanan Katar, yarışta ABD, Avustralya, Japonya ve Güney Kore’yi geride bırakmıştı. Sıcaklığın yaz aylarında 50 dereceyi aştığı Katar’ın 2022 Dünya Kupası’nın ev sahipliğini kazanması spor kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. Kullanılacak olan klima ve alttan soğutma teknolojisi bu açığı kapatacak gibi görünüyor. Sporcular ve onların ısınan bedenlerini ele alacak olursak 50 derecelik bir alanda spor yapmanın zor olacağını söyleyen spor kuruluşları olaya el atınca projeler ve yapılacak işlemler bu doğrultuda değiştirildi.
Brezilyada Harcanılacak Para Dudak Uçuklatıyor : 14 Milyar $
Katar’ın Dünya Kupası için ayırdığı para, futbol tarihinde rekor anlamına geliyor. Deloitte, 2010 Dünya Kupası’nın 50 milyon nüfuslu Güney Afrika Cumhuriyeti’ne maliyetinin 2.7 milyar dolar olduğunu bildirdi. Brezilya’da 2014 Dünya Kupası için halkın sokaklara inmesine neden olan bütçe de Katar’ın yanında çok küçük kalıyor. Brezilya, Futbol Şampiyonası’na yaklaşık 14 milyar dolar harcamayı planlıyor. Yapılacak olan bu harcamadan sonra yapılan stadyumlar ve geri kalan herşeyin Dünya Kupasından sonra nasıl bir hâl alacağı ise hala merak konusu.
İşte O Efsane Katar Projesinin Tanıtım Videosu:
Kaynak:
► Asme.org
► Asme.org
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
ANKET