elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Paslanmaz Çelik Kafes Kanalların Önemi |
Kablo Taşıma Sistemleri

Paslanmaz çelik, yeni yapılan binalardaki kablolama tesisatında da özellikle tercih edilmekte ve hayatımızdaki yaygın kullanımını her geçen gün arttırmaktadır. Paslanmaz çelik ürünler, içerdikleri özel alaşım sayesinde korozyona karşı yüksek koruma sağladıkları gibi, küf ve mantar oluşumlarına da asla izin vermezler! Detaylar yazımızda.



A- A+
26.12.2013 tarihli yazı 13225 kez okunmuştur.
2011 yılı, Avrupa Standartlarına uyum süreci açısından ülkemiz için faydalı bir yıl olmuştur. Özellikle yılın son ayında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Avrupa Gıda Hijyen Yönetmeliği, yaşam kalitemizi yükseltmek adına yeni kuralları da beraberinde getirmiştir.

Söz konusu yönetmelik uyarınca gıda, ilaç vb. imalat yapan tüm tesisler, üretim ve depolama alanları dâhil, kullanılan malzemelerin tamamında, aşağıdaki kriterleri sağlamakla görevlendirilmişlerdir:


► Korozyona karşı yüksek koruma sağlamak
► Dezenfekte yöntemlerine imkân vermek
► Küf ve mantar oluşumlarını engellemek
► Toz ve kir birikimini engellemek


 

 
 
Şekil 1: Dünya’da yoğun olarak kullanılan malzeme paslanmaz çeliktir! , 

Bu kriterlere uygun olarak paslanmaz çelik ürünler, içerdikleri özel alaşım sayesinde korozyona karşı yüksek koruma sağladıkları gibi, küf ve mantar oluşumlarına da asla izin vermezler! Ayrıca yıkanabilir yapıya sahip olmaları sayesinde belirli aralıklarla düzenli olarak temizlenebildikleri için, kullanıldıkları yapıya uzun yıllar boyunca da rahatlıkla hizmet ederler.
 

Şekil 2: Paslanmaz çeliklerin, kablolama esnasında sıklıkla tercih edildikleri özel bir taşıma sistemi mevcuttur. 

Gıda ve Hijyen kuralları gereği paslanmaz çelik, yeni yapılan binalardaki kablolama tesisatında da özellikle tercih edilmekte ve hayatımızdaki yaygın kullanımını her geçen gün arttırmaktadır. Ham madde olarak pahalı olan paslanmaz çeliklerin, kablolama esnasında sıklıkla tercih edildikleri özel bir taşıma sistemi mevcuttur. Söz konusu taşıma sistemi (yaygın olarak bilinen adı ile Kafes Kanallar), belirli ölçülerdeki paslanmaz çelik tellerin birbirlerine perçinlenmesi metodu ile oluşturulan taşıma sistemleridir.


 İlginizi Çekebilir : Dış Yıldırımlık Sistemleri | Faraday Kafesi ve Paratoner



Teknolojinin gelişimine uygun olarak üretilen yeni nesil Kafes Kanal Sistemlerin taşıma kapasiteleri, neredeyse normal tipte kablo taşıma sistemleri ile denk değerlerdedir.
Robot teknolojisi ve lazer kaynak metodu kullanılarak oluşturulan güçlü direnç noktaları sayesinde 125 Kg’a varan taşıma değerleri sağlanabilmektedir.
Tel kanalların sağladığı bir diğer avantaj, hava sirkülasyonuna izin vermeleri ve bu sayede taşıdıkları kabloların üzerinde toz birikimine olanak tanımamalarıdır.

Bu husus özellikle hijyen standartları açısından çok büyük önem taşımaktadır. Tel kanalın müdahale edilebilir olması, temizlenebilmesi, nefes alması çok önemlidir. Bu sayede gerekli hijyen standartlarının karşılanması sağlanılabileceği gibi, zaman içerisinde kapalı tip kanalların içerisinde oluşabilecek böcek ve haşerat yuvalarının önüne geçilebilmesi de mümkündür.

 

Şekil 3: Paslanmaz Çelik Kafes Kanallar tamamen hijyen standartlarına uyacak şekilde üretilmiş özel sistemlerdir. 
 
 

Paslanmaz Çelik Kafes Kanallar, Dünya’da ve Avrupa’da hijyen standartlarının gerektiği alanlardaki kablo taşıma sistemlerinde, öncelikli olarak tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Kullanım ve üretim amacı kiri bloke etmek veya kapalı bir alanda birikmesine izin vermek asla değildir! Bu tarz eski çözümlerin zaman içerisinde yarattığı büyük sorunlar gözlemlendiği için Kafes Kanal Sistemlerin ihtiyacının doğduğu unutulmamalıdır.
 


Kaynak:
 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar