elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2017'deki En Önemli Mühendislik Çalışmaları

2017 yılını yarılamışken, zaman çok hızlı geçmiş gibi görünse de mühendisler ve bilim adamları geleceğin teknolojileri için zorlu çalışmalar içerisindeydiler. Bu yazımızda, 2017 yılının şimdiye kadarki en büyük mühendislik çalışmalarını derledik.



A- A+
13.07.2017 tarihli yazı 14156 kez okunmuştur.

Çin'de Yapılan Dünyanın En Büyük Yüzer Güneş Enerji Santrali 

Çin Huainan şehrindeki Sungrow firması tarafından bir göl üzerine kurulan güneş santrali 40MW kapasiteye sahip. Çinli yetkilinin açıklamasına göre bölgedeki su kaynağı sodalı olduğu için kısıtlı bir kullanım imkanı var; yüzen solar tarla hem alanın daha verimli kullanılmasını sağlıyor hem de soğutma avantajı sunuyor.

 

Tarihte İlk Olarak İki Kuantum Bilgisayarın Yarışı

Kuantum bilgisayarlar son yıllarda sıkça isimlerini duyduğumuz konseptler. IBM’in tanımlamasına göre Kuantum Bilgisayar Çağı’nın tam olarak başlangıcındayız ve bu yeni herkesin ayak uydurması gerecek. Yıl başında Cornell Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı karşılaştırmada, iki kuantum bilgisayar yarıştırıldı. Yarışmada algoritma çözümlemede hangi bilgisayarın daha verimli çalıştığı karşılaştırıldı. Her iki bilgisayar da son model 5-kubit kuantum bilgisayar olmasına rağmen tamamen farklı platformlar etrafında yükseliyorlar.

İlk bilgisayar Maryland Üniversitesi tarafından geliştirilmiş. Kurulumu “hapsedilmiş ion“ sistemine dayanıyor. Beş iterbiyum iyonu güçlü bir manyetik alan içerisinde hapsediliyor. İyonlar programlanan algoritmayı yerine getirmek için lazer tarafından aktivite ediliyorlar. Diğer tarafta ise IBM’in çoklu süper iletken döngüsünü ve mikrodalga sinyalleri kullandığı bilgisayarı var. Ayrıca IBM’in kuantum bilgisayarının bir diğer özelliği ise web üzerinden ücretsiz kullanıma açılmış olması.



 
►İlginizi Çekebilir: 2020'de Ulaşımın Adı: ''HYPERLOOP''
 

SpaceX İniş Yapan Bir Roketi Tekrar Kullandı

SpaceX uzay endüstrisinde giderek büyüyen bir aktör...

NASA ile yaptıkları anlaşma da bu büyümenin uzun bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Şirket bu yıl ilk defa daha önce başka bir görevde kullanılan roketlerini yeniden fırlattı.



 

TESLA Seri Üretim Araçlarında Hızlanma Rekorunu Kırdı


2017’nin bir diğer rekoru da Tesla’nın Model S P100D modeli arabasından geliyor...

Motor Trend’s dergisine göre 0-98 km/sa hıza 2.28 saniye ulaşım ile tüm zamanların en çabuk hızlanan seri üretim aracı. Çift elektrik motorlu ve dört tekerden çekiş özelliği ile P100D rakipsiz bir ivme sunuyor. Hızının sırrı, güç ve aerodinamik özelliklerini önceki Tesla araçlarına göre büyük ölçüde değiştirmiş olması.

P100D, verimliliği en iyi duruma getirmek için aktif olarak aracın yüksekliğini değiştiren akıllı bir hava süspansiyon sistemine sahip. Otoyol hızlarında, süspansiyon sistemi sürüklenmenin çoğunun biriktiği ön alanın azaltılması için ön tarafı alçaltıyor.

Hindistan Bir Roket Üzerinden Yörüngeye 104 Uydu Yerleştirerek Rekor Kırdı


2017'de kırılan rekorların bir diğeri de Hindistan Uzay Ajansı’na ait. Ajans, 104 nano uydunun bulunduğu taşıyıcı roketin fırlatılmasıyla birlikte, Rusya'nın 2014 yılında 34 nano uydu taşıma rekorunu egale etmiş oldu.





Kaynak:


interestingengineering
Alperen Kara Alperen Kara Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.