elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
03.07.2015 tarihli yazı 22768 kez okunmuştur.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hakkında


18 Ağustos 1993’te 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri; Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları, Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile yeni açılan İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adıyla yeniden yapılanmıştır. 1994'de Sivrihisar Meslek Yüksek Okulu, 1995'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1998'de Eğitim Fakültesi Kurulmuştur.
 
Daha sonra 2007 yılında Diş Hekimliği Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Mahmudiye Meslek Yüksekokulu eğitim birimlerimize eklenmiştir. Yeni açılan birimlerden Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Mahmudiye Meslek Yüksekokulu 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlamıştır.2009 yılında Sanat ve Tasarım Fakültesi kurulmuştur.
 

 

Osmangazi Üniversitesi, 23667 öğrencisi, 1167 öğretim elemanı ve 1284 idari personeli ile 79 önlisans ve lisans, 53 lisansüstü programda eğitim vermektedir.

Sayıları 130'u bulan eğitim ve araştırma laboratuarlarında uygulamalı eğitim yapılmaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Avrupa Mühendislik Eğitimi Birliği (SEFİ)'ne ilk üye olan 4 üniversiteden biridir.

Farklı alanlarda etkinlik gösteren 84 Öğrenci Kulübü vardır.

Öğrenciler, kontenjan dahilinde üniversite birimlerinde kısmi zamanlı çalışma olanağına sahiptir.
 




 

Yerleşkeler


Osmangazi Üniversitesi Eskişehir merkezinde Meşelik, Bademlik, Çamlık ve Ali Numan Kıraç olmak üzere dört yerleşke ile Sivrihisar ve Mahmudiye ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.
 

Meşelik Yerleşkesi


Merkez kampüs olan Meşelik Yerleşkesi’nde bulunan birimler;
 
 

► Rektörlük
► Diş Hekimliği Fakültesi
Eğitim Fakültesi
 Eğitim Bilimleri Enstitüsü
 Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi
 Eskişehir Sağlık Yüksekokulu
 Fen Bilimleri Enstitüsü
 Fen Edebiyat Fakültesi
 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
 İlahiyat Fakültesi
 Metalurji Enstitüsü
 Mühendislik Mimarlık Fakültesi 
 Sağlık Bilimleri Enstitüsü
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
 Sosyal Bilimler Enstitüsü
 Tıp Fakültesi
 Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu
 
Yerleşkede ayrıca, 80.000m2 alanda, içerisinde botanik bahçesi bulunan ESOGÜ Cumhuriyet  Parkı, ESOGÜ Çarşı  ile Porsuk Çayı kenarında 72.000m2 alanda kurulmuş olan Porsuk Çayı Dinlenme Alanı bulunmaktadır.
 

Bademlik Yerleşkesi 


► Mühendislik Mimarlık Fakültesi | Mimarlık Bölümü  
 

Çamlık Yerleşkesi


► Yabancı Diller Bölümü
 

Ali Numan Kıraç Yerleşkesi


► Ziraat Fakültesi
 

Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi


► Eskişehir Meslek Yüksekokulu
 

Sivrihisar Yerleşkesi (Sivrihisar İlçesi'nde)


► Sivrihisar Meslek Yüksekokulu


Mahmudiye Yerleşkesi (Mahmudiye İlçesi'nde)


 Mahmudiye Meslek Yüksekokulu
 


 

Sosyal Tesisler


 

 Kapalı Spor Salonu
 Bedensel Uyum Merkezi
 Step-Aerobik ve Pilates Salonu
 Sauna
 Futbol Halı Sahalar (Açık-Kapalı)
 Kum Futbol ve Voleybol Sahası
 Tenis Kortları (Açık-Kapalı)
 Basketbol Sahaları
 Dağcılık Kulesi
 Kapalı  Yüzme Havuzu
 

Eğitim Dili

 
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde öğretim dili İngilizcedir. (Devlet Üniversiteleri arasında, eğitimin gerçek anlamda %100 İngilizce olarak gerçekleştirildiği ender üniversitelerden biridir.)
 
Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mimarlık Bölümleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası ilişkiler Bölümlerinde öğretim dili en az % 30 İngilizcedir. Bu programlarda bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır.
 
Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünde öğrencinin programı kazandığı dilin dışında İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinin birinden bir yıl süreli zorunlu hazırlık programı uygulanmaktadır.
 
İlahiyat Fakültesinde öğretim dili en az %30 Arapça olup, bir yıl süreli zorunlu Arapça Hazırlık Programı uygulanmaktadır.
 

 
 

Üniversite Hakkında Merak Edebilecekleriniz

Kampüs


Fakülte ve bölümlerin tamamına yakınının aynı yeşleşkede yer alması sebebiyle, tam bir kampüs üniversitesidir.

Aynı şehirde olmaları nedeniyle Osmangazi Üniversitesi’nin kampüsleri, genellikle Anadolu Üniversitesi'ninkiler ile kıyaslanır. Böyle bir kıyasa gidildiğinde, üniversitenin merkez yerleşkesi bile size çok sönük ve sevimsiz gelebilir. Ancak, açık öğretim faktörü göz önüne alınarak, pek çok vakıf üniversitesinden daha yüksek bütçeye sahip bir üniversite ile, ödenekleri kısıtlı bir üniversitenin kampüs ve sosyal olanaklarının kıyaslanması hatalı bir yaklaşım olacaktır. Bu nedenle Osmangazi Üniversitesi’nin diğer devlet üniversiteleri ile kıyasında yeterli bir kampüs ortamına sahip olduğu söylenebilir.
 

Eğitim


Bir üniversiteyi eğitim kalitesi anlamında tümüyle ele almak, çok doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Tercih aşamasında, bölüm bazında eğitim kadrolarını ve laboratuar imkanlarını incelemek çok önemli yer tutuyor. Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakültelerindeki pek çok bölümde, ülkenin önde gelen vakıf ve devlet üniversitelerinin hemen hemen hepsine kafa tutabilecek kalitede bir öğretim kadrosu mevcut. Teorik derslere paralel olarak, bu dersleri daha iyi kavramanız için yürütülen uygulama dersleri, üniversitede yer alacağınız projelerde ve laboratuar derslerinde size destek vermek, yardımcı olmak üzere gönüllü olarak çalışan öğrenci asistanlar her üniversitede karşılaşabileceğiniz uygulamalar değil.

Üniversitede Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde eğitim dili İngilizcedir. Bölüm Lisans Programı ABET kriterleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Diğer bölümlerin pek çoğunda ise eğitim dilinin %30’u İngilizcedir. Mühendislik Mimarlık Fakültesi bölümleri Müdek Akreditasyonu’na sahiptir. Diplomaların uluslararası geçerliliği mevcuttur.
 

Kütüphane


Öğrenciliğiniz sırasında, özellikle sınav haftalarında arkadaşlarınızla veya tek başınıza en çok vakit geçireceğiniz yer üniversitenin kütüphanesi olacak. Osmangazi Üniversitesi, kaynak bakımından oldukça zengin ve pek çok öğrenciye aynı anda hizmet verebilecek genişlikte, konforlu bir kütüphaneye sahip.

 

 

Barınma


Öğrenciler için en önemli sıkıntılardan biri de kuşkusuz barınmadır. Eskişehir bu konuda diğer pek çok ile göre çok avantajlı durumda. Öğrenciliğiniz sırasında nerelerde kalabilirsiniz :
 
Devlet Yurdu:  Eskişehir’de 3 ayrı devlet yurdu bulunmaktadır. Bunlardan biri Osmangazi Üniversitesi merkez kampüsünün hemen bitişiğinde yer alan  ve 6 bloktan oluşan Dumlupınar Yurdu’dur.

Yarı Özel Devlet Yurdu: Osmangazi Üniversitesi merkez kampüsünün yanında yer alır. Devlet yurduna nazaran oldukça konforlu; daha az kişi ile aynı odayı paylaşma imkanı bulabileceğiniz ve odanızda televizyon izleyebileceğiniz yurtlardır. Yarı özel, yarı devlet yurdu olmaları nedeniyle fiyatları da oldukça uygundur.

Öğrenci Apartları ve Özel Yurtlar: Eskişehir’in bir öğrenci kenti olduğunu hatırlatmaya gerek yok. Kentin her yerinde apart ve devlet yurtları bulmanız mümkün. Odalardaki kişi sayısı, konum ve hizmet koşullarına göre fiyatları aylık ortalama 150 TL ile 700TL arası değişen pek çok seçenek mevcut.

Öğrenci Evi:  Öğrenciliğin tadı tuzu. Kentte yer alan iki üniversitenin de civarında öğrencilere özel olarak tasarlanmış pek çok daire mevcut. Okul civarındaki bölgelerde1+1, 2+1 evlerin  kira fiyatları ortalama olarak 300 ila 500 TL arasında değişiyor. Eskişehir halkı öğrenciyi seven ve değer veren bir halk, dolayısı ile burada “öğrenciye ev vermeme” kavramı pek yaygın değil.
 

Ulaşım


Eskişehir’de ulaşım sorunundan yakınan birini duymanız çok zor. Tramvay, kentteki bütün kritik noktalara (okul, hastane, alışveriş merkezleri, şehir merkezi, otogar, tren garı gibi ) ulaşımınızı sağlıyor. Üniversitelerden şehir merkezine yürümeniz de mümkün.  Okul içerisinde, dönemsel olarak 5 dk ile 10 dk arası değişen periyotlarla sürekli olarak çalışan servisler mevcut. Okul civarında ikamet ediyor iseniz, kampüsün en uzak noktası olan mühendisliklere ve spor komplekslerine erişiminizi aylık 10 TL karşılığı sınırsız olarak sağlayabilirsiniz. Devlet yurtlarından üniversitenin içine girip, kampüsü dolaşan otobüslere binişiniz ise ücretsiz.
 

 
Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi " Hashtagi ile İletebilirsiniz



Kaynak:
►Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.