Uluslararası Kaynak Mühendisi Olmak İster misiniz ?
Bazı fabrika ve atölyeler için olmazsa olmaz olan kaynak işini gerçekten bilip, anlayanların el üstünde tutulduğunu biliyoruz. Hatta bazen ufak bir kaynak işi için bile kilometrelerce uzağa gidip, işten anlayan bir usta bulma çabalarını duymuşsunuzdur. Artık ustadan çırağa geçen bu işin profesyonel eğitimi alınarak ''Kaynak Mühendisi'' ünvanı da alınabilecek.
07.02.2015 tarihli yazı 35117 kez okunmuştur.
Sektörün sıkça ihtiyaç duyduğu kaynak işleri konusunda vasıflı eleman yetiştirmek adına; İnşaat, Makine, Elektrik-Elektronik, Metalurji ve Malzeme, Gemi İnşaatı ve Uçak Mühendisliği gibi 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olmuş, ''Mühendis'' ünvanına sahip kişiler başvurabiliyor. Yaklaşık 500 saatlik bir eğitim sonucu tüm dünyada geçerliliği olan ''Kaynak Mühendisliği'' ünvanına sahip olmak mümkün.
Uluslararası işlerde, ihalelere katılan firmaların kalite güvence sistemine göre vasıflı işçi çalıştırma zorunluluğu bulunmakta ve bu koşulu yerine getirmeyen firmaların ürettikleri ürünlerin satış ve kabullerine izin verilmemektedir. Bundan dolayı Türk endüstrisinin gelişip, uluslarası arenada gücünü göstermesini sağlamak için bu tip vasıf kazandırma çalışmaları büyük önem arz etmekte.
Eğitim süreci tamamen Uluslarası Kanak Enstitüsü IIW' nin yönergelerine uygun yürütülmektedir. Eğitim 3 bölüm şeklinde ve yaklaşık 500 saat sürmektedir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara IIW-Uluslararası Kaynak Enstitüsü tarafından ''Uluslararası Kaynak Mühendisi'' diplomaları verilmektedir.
Teorik Eğitimin İçeriği:
Kaynak Yöntemleri
Gaz kaynağı, elle ark kaynağı, TIG Kaynağı, MIG/MAG kaynağı, Plazma kaynağı, Tozaltı kaynağı, Elektrik direnç kaynağı, Termik kesme, Sert ve yumuşak lehimleme, Metal püskürtme, Plastikler için birleştirme yöntemleri, Özel kaynak Yöntemleri.
Malzemeler ve Kaynak Esnasındaki Davranışları
Çelik, Alüminyum, Bakır, Nikel, Titanyum; Alaşımları ve faz diyagramları, Karışık bağlantılar, Ana malzeme kaynaklı bölgelerin ısıl işlemi ve iç yapısı, Korozyon etkisi, Diğer malzemeler ve alaşımları, Farklı malzemelerin birleştirilmesi, Metalografik inceleme.
Kaynak tasarımının temelleri, Kaynak ağzı tasarımı, Statik ve dinamik yük altındaki yapı elemanlarının tasarımı ve hesapları.
Üretim, Kalite Güvencesi
Kaynak denetim personelinin görevleri, Uygunluk belgeleri, Kaynakçı sınavı, Kaynaklı yapı elemanlarında çarpılma ve iç gerilimler, Kaynak planı, Tahribatlı ve tahribatsız kaynak dikişi muayenesi, İş güvenliği, Kaynakta ekonomiklik.
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
ANKET