elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Anahtar üreticileri bir dernek çatısı altında birleşmeli

ELBİ Elektrik Uluslararası Ticaret ve Sanayi A.Ş. CEO'su Celal Kerpişçi anahtar üreticilerinin bir dernek çatısı altında organize olması gerektiğini söyledi.



A- A+
04.09.2008 tarihli yazı 8642 kez okunmuştur.

Celal KERPİŞÇİ öncelikle bizlere biraz kendinizden bahseder misiniz?


1983 İTÜ – Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Amerika'da işletme yüksek lisansımı (MBA ve Executive MBA olarak) yaptım. Amerika'da iki sene satış ve pazarlamadan sorumlu yönetici olarak çalıştıktan sonra 1990 yılında Türkiye'ye döndüm.


Türkiye'de KOÇ Holding bünyesinde Dayanıklı Tüketim Grubu (ARÇELİK ve BEKO) şirketlerinde ağırlıklı olarak Satış ve Pazarlama olmak üzere üst düzey yönetici olarak 15 sene görev yaptım. Daha sonra tüketici elektroniği sektöründe SHOV Elektronik'te Genel Müdür, kargo sektöründe  Aras Kargo'da Genel Müdür ve bilişim sektöründeki KONT (Crea) Bilişim şirketinde de Genel Koordinatör olarak görev yaptıktan sonra Aralık 2007 itibariyle EL-Bİ'de CEO olarak göreve başladım.




ELBİ elektrik hakkında bilgi verir misiniz?


Firmamızın kurcusu olan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Saadettin Buğday, 1985 yılında doğum yeri olan Elbistan'dan İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü inşaatında çalışmak için gelmiş, köprü inşası tamamlanınca Karaköy'de hırdavat satarak iş hayatına atılmıştır. 1987 yılında Elbistan Hırdavat adında ticaret ve sektör hayatına başlamıştır. 1993 yılından sonra da elektrik tesisatı malzemeleri üretmeye başlayarak El-Bİ Elektrik' in temellerini atmıştır.


1993 yılından sonra ihracata dayalı dış pazar talepleri ile hızla büyüyen Elbistan Hırdavat, 2001 yılında dinamik yönetim kadroları oluşturarak modern bir fabrikaya dönüşmüş ve adını ELBİ ELEKTRİK İTHALAT İHRACAT SAN. VE TİC. A.Ş.olarak değiştirmiştir. Mayıs 2007'de Finlandiya'nın uluslar arası en büyük yatırım firması Ahlström Capital ile %50 ortaklık anlaşması imzalanarak ismi ELBİ ELEKTRİK ULUSLARARASI TİC.ve SAN.A.Ş. olmuştur.


Bu gelişme ile şirketimizin sermayesi 27.000.000 YTL'ye ulaşmıştır. Ülkemize 20.000.000 $ sıcak para girişi sağlayan bu büyük ortaklığın sinerjisi ile birçok ülkede dış pazarlardaki payını arttırmış bulunmaktayız. 2006 yılında %38 büyüme oranı ve 34.000.000 $ ciro; 2007 yılında %23 büyüme oranı 42.000.000 $ ciro gerçekleştirdik.


EL – Bİ olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?


EL – Bİ markası olarak dünyanın her ülkesine anahtar satan bir firma olmak istiyoruz. Marka bilinirliğimizi artırmak için kısa, orta ve uzun vadeli pazarlama stratejilerimizi ve çalışma planlarımızı devreye soktuk. 2008 yılı sonunda kurumsallaşma çalışmalarımız kapsamında bilgi işlem alt yapımızı orta ve büyük ölçekli şirketlerde bir dünya standardı haline gelen SAP sistemi üzerine yapılandırıyoruz. EL – Bİ 2006 yılında başlattığı kurumsallaşma ve markalaşma sürecini kararlılıkla sürdürmektedir. Organizasyonumuz da buna paralel olarak büyük ölçüde tamamlandı. Tüm bunların ışığında müşteri ve iş ortaklarımıza karşı güven veren ve tercih edilen bir marka imajı oluşturmaya devam edeceğiz.


ELBİ çevreci olma iddiasında olan bir firma. Bu konudaki çalışmalarınız nelerdir?


EL – Bİ Elektrik olarak % 98 geri dönüşümlü ürünler kullanıyor, hatta ahşap anahtar ve priz serilerimizde bile ağaçlara zarar vermemek adına doğanın ihtişamlı renklerini üstün bir boyama tekniği ile ürüne veriyoruz. Bunun yanı sıra yeni arıtma tesisi çalışmalarımızla evsel atıklarımızın tümünü de geri dönüştürmeyi hedefliyoruz.


Bu yıl üretiminizin ne kadarı yeni ürünlerden oluşuyor?


2008 Eylül ayı itibariyle yeni bir seri olan ZENA anahtar ve priz serisini ürettik. Sınırsız renk seçeneği, tasarımı ve de kalitesiyle kendi segmentinde rakiplerinden ayrışan bir ürün grubu yarattık. Uzun dönemli AR – GE yatırımlarımız sonucunda deneyimli kadromuzun çıkardığı bu yeni seri 2009'a damgasını vuracak. Bu anahtar ve priz serimizde birçok ilke imza atmanın da gururunu yaşıyoruz.


Bu yeniliklerden birisi olan ZENA ANTİ-B yani antibakteriyel serimiz gümüş iyonlarının bakteri öldürücü özelliğini kullanarak hastane, okul gibi kamusal alanlarda veya evlerimizde hijyene yardımcı olacaktır.


Diğer bir yeniliğimiz ise radyo dalgaları ile çalışan ZENA WIRELESS anahtar serisidir. Bu ürünler, duvarlarda tadilat yapılmasını gerektirmediği gibi taşınabilir olması nedeniyle pratik kullanım imkanı sunmaktadır.




Elektrik sektörü hakkında görüşleriniz nelerdir?


Elektrik sektörü birçok oyuncunun yer aldığı dinamik ve rekabetin yoğun olduğu bir sektör. Bu rekabet içerisinde farklı olmanız, marka olmanız şart. Önemli olan 'ÖNCÜ' olabilmek ve bunu sürdürebilmek tabii bunun için de teknolojinizin olması şart. Eğer bu olmuyorsa en azından 'Hızlı Takipçi' olmak zorundasınız.


Bu çerçeveden bakıldığında maliyetlerini iyi kontrol eden, doğru ürün ile doğru müşteriye doğru fiyat ile satış yapan, risk almayan ve dolayısıyla nakit akışını iyi yöneten şirketler ayakta kalacaktır.




Sizce elektrik sektörünün en büyük sıkıntıları nelerdir? Bu sıkıntılara ilişkin çözüm önerilerinizi öğrenebilir miyiz?


Bence sektör hak ettiği konumda değil. Bunda da en büyük pay sahibi yine bizleriz. Diğer sektör üreticileri gibi Anahtar üreticileri olarak bir dernek çatısı altında organize olmalıyız. Sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını birlikte irdelemeli ve kendimizi geliştirecek çalışmalar içerisine girmeliyiz. Türkiye ' Dünyanın en büyük ve kaliteli anahtar üreticisi' olabilir. Bizde bu potansiyel ve bilgi birikimi var. Bunu gerçekleştirebilmek için merdiven altı ve standart dışı üretimlerin ilgili makamlarca önüne geçilmesi ve bizim gibi AR – GE'ye yatırım yaparak teknolojiyi takip eden, geliştiren ve bunu ürünlerine yansıtarak tüketicinin hizmetine sunan şirketlerin teşvik edilmesi gerekmektedir.


Elektrikport


 


 


 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.