Bilişim Dünyası Ege'de Toplanıyor
Türkiye bilişim derneğinin ilk kez düzenleyeceği "Bilişim Kentleri Toplantısı" 10 Haziran'da yapılacak.
Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı 9-11 Haziran 2010 tarihlerinde İzmir'de düzenlenirken, Türkiye Bilişim Derneği'de 1 gün sürecek olan Bilişim Kentleri Toplantısı'nı 10 Haziran tarihinde İzmir'de gerçekleştirecek.
Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turhan Menteş'in toplantı ile ilgili açıklaması şöyle:
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Kamu Yararına çalışan, yaklaşık 9000 üyesi ile 40 yıldan bu yana yapmış olduğu; Kurultaylar, Bilişim Şuraları, eDevlet Çalışma Grupları ile Yasama ve Yürütme organları başta olmak üzere Bakanlıklar ve Yerel Yönetimlere katkı sağlamış, önemli proje ortaklıkları yapmış etkili bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Derneğimiz, Avrupa Birliğinin ve diğer gelişmiş ülkelerin gündeminde bulunan; vatandaşların bilgi toplumuna geçişi için bilişim uygulama altyapısını sağlayan uygun kentleri oluşturmak olarak vurgulanacak olan Bilişim Kentleri konusunu gündemine alarak, son iki yıldır bu konu üzerine çalışan bir Çalışma Grubu kurmuştur.
Bu kapsamda; Derneğimiz Mart 2010 ayı içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kamu Net Üst Kurulu ve Yakın Doğu Üniversitesi işbirliği ile KKTC Belediyelerinin, Kamu Yöneticilerinin, Akademisyenlerin ve Sektör firmalarının katılımları ile '1.Bilişim Kentleri Sempozyumu'nu başarı ile düzenlemiştir.
Derneğimiz 2010 yılı içinde uluslararası kimi çevrelerde Akıllı Kentler olarak da isimlendirilen eDevlet ve eBelediye uygulamalarının daha öteye götürülmesi olan, Bilişim Kentleri kavramını tüm Belediye ve İl (Mülki) Yönetimi taraflarına açıklamak, bu çerçevede; yönetici ve uygulayıcıları bir araya getirerek kurumlar arası işbirliğini harekete geçirmek için Bölge Toplantıları yapacaktır. Bu çerçevede; 2010 yılı için Karadeniz (Samsun), Marmara (Yalova) ve Ege (İzmir) Bölgelerinde bir günlük bilgilendirme toplantıları planlamış bulunuyoruz.
Bilişim Kentleri Bölge Toplantılarının birincisi 10 Haziran 2010 tarihinde İzmir Fuar alanında aşağıdaki gündemle gerçekleştirilecektir.
Bilişim Kentleri EGE Bölge Toplantısının Amacı
Büyük kentler öncelikli olmak üzere, bütün Türkiye'de ve EGE Bölgesi Kentlerinde tüm yerel yönetimlerin en önemli sorunu; belediye hizmetlerinin etkili ve verimli biçimde yurttaşlara sunumudur. Yerel yönetimlerin hizmet sunumlarında hizmetin vaktinde verilmesi, etkinlik ve kalite oldukça önemlidir. Başta ulaşım, temizlik, sağlık hizmetleri olmak üzere; yaşam alanları (parklar, dinlenme ve spor alanları, alışveriş merkezleri v.s.) kültür etkinliklerinin kent sakinlerine sunulması önemli bir bilgi, bilişim altyapısı kurulumunu ve işletimini zorunlu kılmaktadır.
Bilgi toplumuna geçişin tanımlandığı günümüzde Belediyeler e-belediye, yerel yönetimler ise e-Kurum olma çabalarını sürdürmektedirler.
Yerel yönetimlerin hizmet sunumlarını internet ortamına taşımalarının yanı sıra kent bilgi sistemlerini kurmaları da oldukça önemlidir.
Kent bilgi sistemleri kurulumları ile yetinmeyerek 'BiliĢim Kentleri' sistemlerinin kullanılması yerel yönetimlerin hizmet sunmalarında verimli bir yöntem olarak bilinmektedir. Bilişim Kentleri; Kente ilişkin bütün hizmet servislerinin iletişim ve bilgisayar alt yapısı ile birlikte tümleşik olarak sunulmasıdır.
Bilişim = Bilgisayar ve İletişim kelimelerinin birleşmiş halidir
Bilgi Kenti sistemlerinin kurulumunda projeler ele alınırken yaklaşımların nasıl olması gerektiği, hizmet sunum standartlarının ve kuruluşlar arası birlikte çalışabilirlik yöntemlerinin nasıl olması gerektiği; bunun yanı sıra başarılı uygulamalardaki deneyimlerinin paylaşılması, Bölge Toplantılarının birinci amacıdır.
İkinci amaç ise; EGE Bölgesinin bütün yerleşim birimleri düşünüldüğünde; yakın bir gelecekte milyonlarca liralık maliyetler ile kurulabileceği hesaplanan Bilişim Kenti sistemlerinin, bölgesel yazılım ve donanım sanayi açılımları ile bilgi kazanımlarının (know-how) nasıl edinilmesi gerektiği konularının, uzmanları ile kamuoyunun değerlendirmelerine sunulmasıdır.
Habertürk
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Sigma DIN Rayı Çözümleri: Ürün Portföyü, Teknik Özellikler ve Kullanım Alanları
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma