elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bilişim Zirvesi '10 Açılışı Zirvedekilerle Oldu

Türkiye’nin yanı sıra bölge ülkelerinden siyasi liderleri, kamu liderleri ve iş adamlarını da ağırlayan Bilişim Zirvesi, “Oyun Yeniden Başlıyor” temasıyla kapılarını açtı.



A- A+
05.10.2010 tarihli yazı 3541 kez okunmuştur.

Küresel düşünürler, ulusal ve uluslararası konuşmacılarla 21'inci yüzyılın ikinci 10 yılının çerçevesinin belirleneceği Bilişim Zirvesi, bu sene Azerbaycan, Özbekistan ve Suudi Arabistan'dan katılımcıları ağırlıyor.





2010'da 10'uncu yılını kutlayan Bilişim Zirvesi'nin içeriği; bireylerden topluma, sektörlerden ülkelere kadar en önemli konulara dokunacak şekilde 10'uncu yıl için yeniden tasarlandı. 4-5 Ekim 2010'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Bilişim Zirvesi'10, Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.








Bu yıl Türkiye'nin yanı sıra bölge ülkelerinden siyasi liderleri, kamu liderleri ve iş adamlarını da ağırlayan Bilişim Zirvesi, 'Oyun Yeniden Başlıyor' temasıyla 21'inci yüzyılın ikinci 10 yılını anlatarak küresel stratejilerin altını çizdi. Yönetim ve teknoloji ekseninde dünyanın en etkili 3 küresel düşünürü, internet güvenliğine kendini adayan bir bilim adamı, teknolojinin insan ve sanat üzerine etkilerini yorumlayan bir araştırmacı ve yeni teknolojilere yatırım yapan girişimci bir fütüristin katılımıyla ilk gün düzenlenen Ana Tema Konferansı'nda 'Dünyayı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor' sorusu da cevap buldu.





Kevin Kelly: Gelecek 50 yılda, geçmişteki 400 yıldan daha fazla değişim bizi bekliyor! Gelecekte ne olacaksa hiçbirimiz bunun için geç kalmadık'





WIRED Dergisi'nin kurucularından ve efsanevi editörü ve The Matrix filmine ilham veren kitaplardan birinin yazarı olan Kevin Kelly, Bilişim Zirvesi'10'da 'Oyun teknolojiyle yeniden başlıyor: Kaçınılmaz geleceğe nasıl daha iyi hazırlanabiliriz?' başlığında bir konuşma yaptı.








Kevin Kelly'e göre; önümüzdeki 50 yıl içindeki değişim son 400 yılda yaşadığımızdan çok daha fazla olacak. Dünyanın en önemli buluşları henüz bulunmuş değil! Kaçınılmaz teknolojide, kendi kendine giden arabalar, insan klonlama, DNA dizilim incelemesi her şey gerçek olacak. Bilgiler artık akar vaziyette, web'den daha çok bilginin akışkanlığı söz konusu Ekranların her yerde, sürekli veri akışının devam ettiği ve herşeyin gerçek zamanlı olduğunu ifade eden Kelly, "Bundan sonra ne olacak? Web daha mı iyi olacak? Hayır. Wikipedia gibi şeylerin var olacağını bundan 7 bin gün önce söyleseydim, ücretsiz dünya haritası veya hava durumu sunacak olsaydım kimse inanmazdı. Ekonomik modeli kimse kurgulayamazdı. Ama varlar. Gelecekte ne olacaksa hiçbirimiz bunun için geç kalmadık. İmkansız diye bir şey olduğunu düşünmeyin. Bugün yaşamak için inanılmaz bir zaman. Hepimiz bu zamanda yaşadığımız için çok şanslıyız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.





Charles Leadbeater: Sosyal ağlarda oluşan yeni toplum, kendi kurallarını kendi yaratacak!





New York Times tarafından 'Yılın en iyi fikrini üreten kişi' ödülü verilen Charles Leadbeater
, zirvedeki konuşmasında gelecek yıllarda etkisi her alana yayılacak olan 'Bulut kültürü, inovasyon ve kitlesel yaratımın gücü'nü anlattı.








Charles Leadbeater'a göre; 'İnternetin ve bulut kültürünün en önemli avantajı ve etkisi, insanların birlikte birşeyler yapabilmeye, birşeyleri ortak yaratabilmeye ve birlikte birşeyleri başarabilmeye sağladığı olumlu etki. Bulut kültürü bize seçme ve değişimleri talep etme imkanı verdiği kadar bunları takip etme imkanı da veriyor. Herşey gibi bulut kültürü ve bulut bilişim çağı da bazı sakıncaları beraberinde getiriyor? Peki bunlar neler? Baktığımız her yerde, özgürce müzik, film, fikir ve bilgiyi paylaşmak isteyenler arasında ve ister para kazanmak isteyen kurumlar olsun ister tartışma ve demokrasiden korkan hükümetler olsun, bu eylemleri kontrol etmek isteyecekler ve tartışmalar yaşanacak ancak sosyal ağlarda oluşan yeni toplum, kendi kurallarını kendi yaratacak'...








Dennis Anderson: Geleceğin en iyi CEO'ları bugünün CIO'larından olacak!





Birleşmiş Milletler Bilgi ve İletişim Teknolojileri Gelişimi Küresel Birlik Birimi'nde üst düzey danışman olarak görev yapan Prof. Dr. Dennis Anderson, 'Gelecek 10 yılda CIO'ları neler bekliyor' başlığıyla iş dünyası ve teknolojinin gelecekteki beraberliğinin nasıl şekilleneceğini anlatacak. Dennis Anderson'a göre; Bilgi işlem yöneticileri eskiden arka planda operasyonel işlemleri takip ediyordu ancak IT'cilerin gelecekteki rolleri çok daha önemli olacak. Bilgi ve datayı doğru bir şekilde okuyup akılcı kararlar alabilen bilgi işlem yöneticileri etkin iş yönetimi süreçlerinde uzmanlaşarak artık şirketlerin karar verici noktasında yer alacaklar. Bilişim bütün süreçlerin içindeyse o şirket kazanır.








Kaspersky, 'Şu anda 10 milyonun üzerinde siber suçlu olduğunu göz önüne alırsak dünyanın en büyük ordusu siber suçluların oluşturduğu ordu''





Türkiye'ye ilk kez gelecek olan Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky Bilişim Zirvesi'nde 'Dijital güvenliğin Geleceği' konulu bir konuşma yaptı. Kaspersky soysal ağlar seyesinde artık herkesin tehdit altında olduğunu ve buna önlem alınması gerektiğini ifade etti.





Siber suçluların normal hırsızlardan farklı olduğunu belirten Eugene Kaspersky, "Siber hırsızlar kurbanlarına dokunmazlar. Satın alabilecekleri ya da kendileri yazıp kiralayabilecekleri yazılımlarla kurbanlarını ağlarına düşürebilirler. Ülkelerin birbirine siber yollarla saldırıp internet erişimlerini birkaç günlüğüne kestiği günümüzde artık ülkeler de önlem almak zorunda. Şu anda 10 milyonun üzerinde siber suçlu olduğunu göz önüne alırsak dünyanın en büyük ordusu siber suçluların oluşturduğu ordu diyebiliriz. Bunun için devletlerin birlikte çalışması da çok önemli" şeklinde görüş belirtti.





Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky



Mühendislik mesleğini profesyonel olarak uzun yıllar sürdüren ve son yıllarda da teknolojinin sosyal hayata ve sanata olan etkileri üzerine araştırma, fikir ve yazılar üreten araştırmacı, yazar Zafer Kurdakul, 'Geleceğin internetinde düşünen ve karar veren insan'ın beklentileri ve yaklaşımları hakkında bir tablo ortaya koyacak. Zafer Kurdakul'a göre, teknoloji kullanımının, insan beyninin çalışma düzenini değiştirdiği, bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek. Internet kültürü, büyük ve uzun çalışmaları kırpıp, küçük küçük ürünler halinde satıyor.





Müzik albümleri yerine tek şarkılar, filmler yerine kısa videolar, gazete haberleri yerine twitter gönderileri... İnsanlar karar vermeleri gereken durumlarda daha sorgulayıcı ve şüpheci, daha bilgili ve araştırmacı oluyorlar. Ancak bu durumda, söylenti ve dedikoduya da açık oluyorlar. Çok fazla şeyle ilgilenmeli, internetteki bilgilerde doğruyu yanlıştan ayırmamız lazım. Oysa, düşünmek için ayırabildiğimiz zaman her geçen gün giderek azalıyor. Internetin evrimine de değinen Kurdakul, 1.0'ı bilgi paylaşımı dönemi, 2.0'ı katkı ve etkileşim dönemi, 3.0'ı semantik web (akıllı web) ve birlikte yaratmak ve 4.0'ın ise internet of things (internete bağlı nesneler) olacağını belirtti.





Brightwell Holdings BV'nin kurucusu ve CEO'su aynı zamanda da fütürist ve üretken bir mucit olan Alphan Manas ise, Bilişim Zirvesi'nde 'Otomotivde de Oyun Yeniden Başlıyor: Bireysel Ulaşım' başlıklı bir konuşma yaptı. Manas, çok yakında motosiklet ve arabanın birleşeceğini, ulaşım araçlarının elektrikli olacağını ifade etti. Geleceğin ulaşım şekli olacak elektrikli arabaların hem çevreci hem de ekonomik ve hafif, küçük ve bir iki kişilik olacağının altını çizdi.





'Doğa İçin Çal' projesinin yapımcı ve yönetmeni Fırat Çavaş ile ekibinin canlı performanslarının da yer aldığı program, zirvedeki konuşmacıların katılacağı soru-cevap bölümüyle devam etti. 17:30 da başlayan Açılış Töreni'nde ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr.Tayfun Acarer, Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Kaspersky Lab CEO'su Eugene Kaspersky, Motorola Kurumsal Mobilite Çözümleri Türkiye İş Geliştirme Müdürü Bora Gürçay ve İnterpro Holding Yürütme Kurulu Başkanı Ruşen Yaykın sektörün geleceğine dair vizyonlarını paylaştı. Bilişim Zirvesi, birinci gün programı 10. Yıl Resepsiyonu ile sona erdi.





Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği Bilişim Zirvesi'10 ikinci gün katılımcılarına birçok sektörün gelecek 10 yıldaki vizyonunu da şekillendirecek son derece zengin bir içerik sunuyor. Bilişim Zirvesi'10 5 Ekim Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Telekom Konferansı, e-Sağlık / Tele-Sağlık Konferansı, Telekom Konferansı, Finansta Bilişim Konferansı, Savunmada Bilişim Konferansı, Yeni Medya Forumu, Devletlerarası e-Devlet Forumu, Kaspersky IT Security Day, iş ve teknoloji sunumlarıyla devam edecek.



Habertürk


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.