elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çalışanlar İş Yaşamlarında Daha Fazla İletişim Teknolojisi İstiyor

Alcatel-Lucent Enterprise tarafından gerçekleştirilen araştırmada çalışanların verimliliklerini artırmak için daha fazla teknoloji istedikleri ortaya çıktı. 



A- A+
01.01.2012 tarihli yazı 3431 kez okunmuştur.


İş dünyası, teknolojiden verimlilik bekliyor. Tek başına akıllı telefonlar bu beklentiyi karşılamaya yetmiyor. Araştırma, çalışanların işyerlerinde ileri iletişim teknolojilerinden yeterince yararlanamadıklarını gözler önüne serdi.



İletişim, çağrı merkezi ve veri ağları çözümleri uzmanı Alcatel-Lucent Enterprise’ın bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği küresel araştırma, iş yerinde kullanılan iletişim teknolojilerinin verimliliğe olan yansımasını mercek altına aldı. İletişim teknolojilerinin iş performansı ve iş verimliliklerini iyileştirme sürecinde nasıl konumlandırıldığını analiz eden araştırmaya göre akıllı telefonlar tek başına bir verimlilik aracı olmaya yetmiyor. 




Bilişim teknolojileri çalışanlarının yüksek iletişim hacimleri ile başa çıkmakta zorlandığı noktasından hareketle 51 ülkeden orta ve büyük ölçekli şirketler ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada, 2000’e yakın bilgi teknolojileri çalışanı ve 750 bilgi teknolojileri yöneticisi ile görüşüldü. Araştırmada bilgi teknolojileri çalışanlarına iş yaşamlarında kullandıkları haberleşme teknolojileri ve üretkenlikleri hakkında sorular yöneltildi. Yöneticilere ise gelişmiş iletişim teknolojilerinin uygulanması ve desteklenmesi sırasında yaşanan zorluklar ve engeller hakkında sorular soruldu.



Alınan yanıtlardan çıkan sonuçlara göre;





Akıllı telefonlarla uyumlu platformları destekleyen BT organizasyonlarının yüzde 93’ü ve akıllı telefon kullanan çalışanların yüzde 74’ü ileri iletişim teknolojilerinin kurumlarında her geçen gün daha çok kullanıldığını ve yaygınlaştığını belirtiyor.



• Kurumlarda desteklenen akıllı telefon platformları ile ilgili sayısal veriler ise şöyle:

- BlackBerry yüzde 72 ile ilk sırada yer alıyor; iPhone yüzde 41, Windows yüzde 34 ve Android yüzde 17 oranında destekleniyor.



• Araştırma kapsamında görüşleri alınan şirketlerin yüzde 8’i çalışanlarından bu konuda bir talep gelmediği, maliyet zorlukları, işlerinin bu konuda bir ihtiyaç gerektirmediği, mevcut altyapıya entegre zorlukları ve veri güvenliği kaygıları nedenleri ile kurumlarında akıllı telefon kullanılmadığını belirtiyor.



• Çalışanların yüzde 93’ü işyeri ve dışında daha fazla iletişim kurdukça ve işbirliği yaptıkça iş performanslarının ve verimliliklerinin artacağına inanıyor.



• Çalışanların yaklaşık olarak yüzde 50’si gün içinde iletişim kurdukları kanalları etkin yönetememekten şikâyetçiler. Kişilere ve ihtiyaç duyulan bilgiye erişimdeki gecikmeler, uzaktan bilgi paylaşımında yaşanan zorluklar ve verimsiz konferans görüşmeleri çalışanların genel olarak yaşadıkları iletişim zorlukları olarak ortaya çıkıyor.



• Çalışanların daha fazla verimlilik için bekledikleri iletişim çözümü ise Tümleşik İletişim. Bu bağlamda çalışanlar cihazlar arasındaki işbirliğinin ve geçişlerin daha başarılı olmasını ve iletişim cihazlarını ihtiyaçlarına göre birleştirebilmeyi istiyor. Tümleşik İletişim şirketlere masaüstü telefonları, mobil telefonlar ve mesajlaşma sistemleri gibi iletişim teknolojilerini daha etkin kullanma fırsatı da sunuyor. Tümleşik İletişim çözümlerinden yararlanan kullanıcıların yüzde 75’i tümleşik iletişimin iş verimliliklerini önemli oranda artırdığını söylüyor.



Araştırma kapsamına dâhil edilen yöneticiler tümleşik iletişim çözüm ve işbirliği hizmetlerinden kaynaklanan ihtiyacın farkında olmalarına rağmen, bu yöneticilerin yalnızca yüzde 40’lık oranı hizmet kalitesi ve uygulama performansını idare edebilecek yeterlilikte araçlara sahip. Eski altyapılar ile iletişim cihazları arasında yaşanan uyumsuzluk ve mevcut altyapıların entegre edilmesinin taşıdığı zorluklar gibi sebepler BT yöneticilerinin yüzde 60’ının şirketlerinde çalışanlarını memnun edebilecek altyapıyı oluşturamama sebepleri olarak ortaya çıkıyor. Araştırmaya göre BT yöneticileri şirketin genelinde kullanıcı, cihaz, uygulama ve altyapıları tek bir platformda birleştirebilen tümleşik iletişim araçları ile maliyetlerini düşürerek, verimliliklerini artırabiliyorlar.



Alcatel-Lucent Enterprise Türkiye ve Azerbaycan Ülke Direktörü Çağlayan Nur, “Bilgi iletişim teknolojisindeki gelişmeler işyerlerindeki bilgi alışverişinin şeklini de değiştiriyor. Kurumlar, ileri iletişim ve işbirliği araçlarını kullanmayı talep etse de bu araçların kullanılabilmesi için gereken uygulama sürecinde engellerle karşılaşıyorlar. Aslında bu engelleri aşmak sanıldığı kadar zor değil. Doğru bir iş ortağı ile tüm iletişim araçlarının bir arada kullanılmasına olanak verecek bir altyapı kurmak mümkün. Bu uyumlu altyapı sayesinde iletişim teknolojilerinin en verimli şekilde kullanılması sağlanılabilir. Bu, firmalara zaman ve insan kaynağı açısından önemli bir maliyet avantajı da sunar. Alcatel-Lucent Enterprise olarak mevcut altyapılarla da uyumlu OpenTouch, ürünlerimiz ile tümleşik iletişim yaklaşımına uygun bir iletişim ağı kurulmasını sağlıyoruz” diyor.




 



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.