Dijital toplumun beslendiği kaynak:
‘Yaşasın içerik!’
Telekom, Internet, Medya ve Eğlence alanlarından oluşan, Türkiye’nin bu alanda yapılan ilk ve tek etkinliği olan TIME 2008 başladı.
TIME 2008, İnterpromedya tarafından 'Yaşasın İçerik' teması ile 1-2 Aralık tarihlerinde Elite World Hotel'de düzenleniyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlik, medya ve eğlence dünyasını, yeni iş alanlarına yatırım yapmak isteyen üst düzey yöneticileri, reklam ve pazarlama yöneticilerini, iş geliştirme ve operasyon yöneticilerini, bilgi teknolojileri, telekom ve internet dünyasının çalışanlarını, her türlü içerik üretenleri, girişimcileri ve danışmanları bir araya getiriyor.
Dijital içeriğin üretilmesi, saklanması, sınıflandırılması, dağıtılması, paylaşılması ve dijital sosyal toplum oluşmasına katkıda bulunan TIME endüstrisinin geleceği, bu etkinlikte masaya yatırılıyor. TIME 2008'de, değişmeye devam eden yaşam biçimlerinin TIME endüstrisiyle kesişimi ve yaşanan dijital içerik devriminin bize neler sunduğu, TIME 2008'in dikkat çeken konu başlıkları yeralıyor.
Yeni medya ve eğlence dünyasında var olmak isteyenlerin pusula edindiği TIME 2008'e ilişkin olarak İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir; 'Türk halkı olarak üretmeyi ve paylaşmayı seviyoruz.
Ancak rastgele üretiyoruz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu nedenle onca içerik atıl hale geliyor. Bu kadar fazla bilgiyi nasıl yöneteceğimizi bilmiyoruz. Artık fiziksel ortamda ulaşmamız çok güç olan her türlü içeriğe dijital ortamda ulaşabiliyoruz. Dijital ortamda her türlü değer, bir içeriktir. Ama bu nasıl para edecek, yakın zamanda nasıl iş fıratları ortaya çıkacak, bu alanda yeni teknolojiler neler olacak, bu bilgi nasıl yönetilecek? Bu yıl TIME'da bu soruların yanıtını arayacağız. Çoğunlukla kütüphane kültürüne sahip bir milletiz. İçeriğe bedel ödemeyi sevmiyoruz, bilgiyi bedava istiyoruz. Ancak bedel ödemediğimize de çok fazla değer vermiyoruz. Bu nedenle 'yaşasın içerik' diyoruz, ancak emeğin bedelinin karşılanması durumunda tabii ki. Bu nedenle yerli ve yabancı konuşmacılarımızın katılımı ile TIME 2008'de TIME endüstrisinin geleceğine yol göstermeyi hedefliyoruz' dedi.
Türk eğlence ve medya sektörü, 2012 yılında yaklaşık 12,5 milyar dolara ulaşacak...
PricewaterhouseCoopers'ın (PwC) "Küresel Eğlence ve Medya'ya Bakış 2008–2012" raporuna göre; eğlence ve medya sektörünün her yıl ortalama yüzde 6,6 büyüyeceğini ve 2012 yılında küresel eğlence ve medya sektörü pazarının 2,2 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Raporda, son yıllarda yüksek büyüme oranları yakalayan Türk eğlence ve medya sektörünün, önümüzdeki 5 yılda da istikrarlı bir şekilde büyüyeceğine dikkat çeken İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, 'rapora göre 2008 yılında yaklaşık 7 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Türk eğlence ve medya sektörü, yıllık ortalama yüzde 16 büyüyerek 2012 yılında yaklaşık 12,5 milyar dolara ulaşacak' dedi.
İçerikten para kazanmanın yolları TIME 2008'de...
Güldane Taşdemir ayrıca; 'Her geçen gün içerik, dağıtım ve teknoloji şirketleri birleşik uygulamalara yönelik olarak tüketicilerle yeni ilişki türleri yaratma arayışında. Internet, kablolu - kablosuz ağlar, mobilite, WiMAX, IPTV, genişbant derken, teknoloji devrimi doruk noktasına ulaştı. Artık sıra, bu teknolojilerin üzerinde değer üretmeye geldi. Endüstrinin gündeminde olan bu durumu uzmanları ile TIME 2008'de ele alacağız. Yeni iş modelleri, yeni iş yapma yöntemleri ve gelişmeleri, dünya örnekleri, değişen tüketici gibi birçok konuya derinlemesine değinilecek olan etkinlikte bu yıl 20'yi aşkın konu yer alacak' şeklinde konuştu.
Hepimiz 'Yaz paylaş, çek paylaş' kültürünün oyuncuları olduk...
İnterpromedya İçerik Hizmetleri Müdürü Nuray Şuman; çağımızda teknolojinin bitmeyen gelişimini körükleyen en önemli itici gücün, dijital içerik patlaması olarak yaşandığını belirtiyor. Şuman ayrıca, teknolojik yenilikler ve yeni tüketici talepleri, yaratıcı ürün arzının yeni ya da daha dolaysız biçimlerine, yeni dağıtım yöntemlerine ve potansiyel olarak daha iyi erişim olanaklarına yol açtığına dikkat çekiyor.
Nuray Şuman içerik üzerine 'iş ve bireysel tüketiciler için dijital içeriğe her an ve her yerden sahip olmak artık sıradan hale geldi. Tüketiciler dijital içerik üretimine katkıda bulunmak, 'yaz paylaş, çek paylaş' kültürünün bir parçası olmak ve bir ekonomik değer oluşturmak istiyor. Bu doğrultuda TIME endüstrisinin parçası olan birey, TIME 2008'de ele alınacak' dedi.
Yeni iş fikirleri için yatırımcılar yarışıyor...
Dijital içerik alanında büyümenin başrol oyuncularının müzik, film, bilimsel yayıncılık ve mobil içerik sektörleri olduğuna değinen İnterpromedya İçerik Hizmetleri Müdürü Nuray Şuman ' Dijital içeriğe sahip olmak isteyen tüketiciler için abonelik ve kullanım başına ödeme gibi yeni iş modelleri deneniyor. Bu noktada da, geleneksel medya şirketleri, bir dijital medya şirketine dönüşümün sınavını verme yarışına giriyor. Dijital bilgi ve içeriğe ilginin her geçen gün artmasından doğan fırsatı değerlendirmek isteyen yatırımcılar, yaratıcı içerik ve sanal dünyada şekillenen iş fikirlerinin peşinden koşmaya başladı. Yeni iş fikirlerinin de tartışılacağı TIME 2008'de dünyada uygulanan örnekler ele alınacak, Türkiye için bu alanda yeni gündem yaratacak' dedi.
'TIME endüstrisinin gündemi'
TIME 2008 kapsamında işlenecek 20'yi aşkın konu arasında; Büyüyen dev, içerik: Depolama, erişim ve paylaşım sorunları, Dijital içerik, nereye kadar ücretsiz, nereye kadar ücretli?, Sosyal ağlarda oluşan içeriğin değeri ve pazarlaması, Ücretsiz içeriğin maliyetini nereden karşılayacağız?, Web aleminin uçuk iş fikirleri, Dijital haklar yönetimi, dijital içeriği düzenlemeye yeterli mi?, Büyüyen video içerik için genişbant gereksinimi, Mobil içerik: Üret, paylaş, kazan, Mobil TV için umut var mı?, IPTV, niş içerik üreticilerini bekliyor, İçeriğini kendin üret, kendin tüket!, Bloglar, 'iş' yapar mı?, 2009'da TIME endüstrisinin beklediği regülasyonlar, Mobil şebekelere GPS yönü verme, Yeni medyanın giderek artan iletişim ihtiyacını ortaya çıkartma, Online reklamın önündeki engeller, Enterprise 2.0: Web 2.0'ın kurumsal tarafı, Cloud computing, 4G yarışı: her yer kablosuz olacak, MVNO' da nereden para kazanacağız? ve Kimlik algılamalı şebekeler gibi konular ele alınıyor.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler