Doğu'daki 4 il'e 300 milyon TL'lik enerji yatırımı
Enerji Bakanı Yıldız, yalnızca elektrik dağıtımında; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl'e 2015'e kadar 300 milyon liranın üstünde bir yatırım yapılacağını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yalnızca elektrik dağıtımında bu 4 ilde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) 2015 yılına kadar 300 milyon liranın üstünde bir yatırım yapmayı düşünüyoruz" dedi. Bakan Taner Yıldız, Malatya Anemon Otel'de düzenlenen Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Malatya illerinin enerji değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda elektrik dağıtımı ile alakalı özel sektörün kamu ile olan ilişkileri, vatandaşlarla olan ilişkileri ve doğalgaz dağıtım hizmetleri ile alakalı olan ilişkilerin gözden geçirildiğini belirtti.
Enerji sektöründe koordinasyon, denetimler ve yatırımların zamanında yapılıp yapılmamasının çok önemli olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Bugün de Malatya'nın misafirperverliğinde 4 ille beraber yaptığımız toplantıda 2023 yılına kadar temel olarak ne tür ihtiyaçlarımız var, bunları karşılıklı görüştük. Bu çerçevede yalnızca elektrik dağıtımında bu 4 ilde 2015 yılına kadar 300 milyon liranın üstünde bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bunları özel sektör marifeti ile yapacağız. Denetimlerini yine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TEDAŞ) vasıtası ile yapmış olacağız" diye konuştu.
Malatya'da iyi bir demir rezervi bekliyoruz
Malatya'da bulunan demir cevherlerinin Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) aracılığı ile kapasitelerinin artırılması ve tespitleri ile alakalı çalışmalara da hızla devam ettiklerini bildiren Yıldız, "Burada iyi bir rezerv bekliyoruz. Türkiye'nin ihtiyaçlarının önemli bir kısmının karşılanabilmesi, cari açığın azaltılabilmesi ve ithale dayalı özellikle bu cevherlerin girişinin minimize edilmesi ile alakalı bir çalışma başlatmıştık. Bunları da inşallah hep beraber yapmış olacağız" diye konuştu.
Petrol aramayla ilgili çalışmalar
Bakan Yıldız, Türkiye'de petrol aramayla ilgili yapılan çalışmaların sorulması üzerine de, "Petrol ve doğalgaz bizim ithal ettiğimiz kaynaklardan biri. Bunların yerli kaynaklar haline getirilmeleri için arama ve geliştirme faaliyetlerine 12 kat ödenek ayırdık. Hem Karadeniz'de, hem de Akdeniz'deki çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin en önemli cari açık kalemlerinden biri olan bu iki kalem inşallah azaltma ile alakalı çabalarımız, gayretlerimiz devam edecek" yanıtını verdi.
Kaynak: Dünya
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye