elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

DOW Teknoloji Günü Gerçekleştirildi

Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan su ve enerji ikilisine dikkat çekmek isteyen özel kimyasalların global liderlerinden biri olan DOW,bu konuların uzmanlar tarafından tartışıldığı ve DOW’ın en gelişmiş inovasyonlarının bazılarının tanıtıldığı DOW Teknoloji Günü’nü bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenledi.



A- A+
29.06.2010 tarihli yazı 4073 kez okunmuştur.

İnsanlığın son 150 yıl içinde karada, havada ve suda yaptığı ve hâlâ yapmakta olduğu tahribatın sonucu olarak enerji ve su kaynakları hızla tükeniyor. Önlem alınmazsa 2020'de fosil yakıt kaynaklarının yarısı tükenmiş olacak.



Dünya çapında 1 milyar kişi sağlıklı içme suyuna ulaşamıyor. Türkiye ise her yıl enerji ithalatına 35 milyar dolar ödüyor. Yağışsız geçen dönemlerde ciddi su sıkıntısı yaşıyoruz. İşte dünyanın ve Türkiye'nin en önemli sorunlarından olan su ve enerji ikilisine dikkat çekmek isteyen özel kimyasalların global liderlerinden biri olan DOW, bu konuların uzmanlar tarafından tartışıldığı ve DOW'ın en gelişmiş inovasyonlarının bazılarının tanıtıldığı DOW Teknoloji Günü'nü bu yıl ilk kez Türkiye'de düzenledi.





İnsanlık için uzun soluklu ve çevreci çözümler geliştirmeyi misyon edinen DOW, su, enerji ve pasif evler konularındaki en son inovasyonlarını hedef kitlesi ile buluşturmak için 22 Haziran'da Rusya'da ve 24 Haziran Perşembe günü ise Türkiye'de DOW Teknoloji Günü'nü gerçekleştirdi. Gittikçe değer kazanan Türkiye pazarını çok önemseyen DOW, bu yıl ilk kez düzenlenen Türkiye organizasyonunu Çırağan Sarayı'nda hayata geçirdi.





DOW için en önemli element 'İnsan Elementi'



DOW'ın 39 yıldır ülkemizde faaliyet gösterdiğini ifade eden DOW Türkiye Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, Türkiye'nin başarılı grafiğini gören DOW'ın bu yıl ilk kez Türkiye'de DOW Teknoloji Günü'nü düzenlediğini belirtti. Bu organizasyonun amacının DOW'ın yeni teknolojileri ile zamanın ihtiyaçlarını buluşturmak olduğunu ifade eden Necipoğlu, günün en önemli temasının sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çekti. Necipoğlu, bunu inovasyon ile birleştirip insanlığın ve Türkiye'nin önemli sorunlarına çözümler sunmayı amaçladıklarını belirti. 'İnovasyon ve sürdürülebilirlik için kimyayı, bilimi ama en önemlisi insanı kullanıyoruz.' diyen Necipoğlu, bu nedenle DOW için en önemli elementin İnsan Elementi olduğunu ve insanlığın gelişimi için çalıştıklarını söyledi.








Enerjisinin %74'ünü ithal eden Türkiye, CO2 salımında dünyada 23. sırada



DOW Teknoloji Günü'nün konuk konuşmacısı ise İTÜ Makine Fakültesi Makine Yüksek Mühendisi ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mete Şen oldu. Türkiye'nin enerji gündemini ortaya koyan Şen, çarpıcı rakamlar sundu. Şen, bugünkü tüketim hızı devam ederse petrolün 46 yıl, doğal gazın 63 yıl ve kömürün 120 yıl sonra tükeneceğini belirtti. Şen, AB ülkelerinde dışa bağımlılık yüzde 53 iken Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 74'ünün ithal enerji ile karşılandığını bildirdi. Türkiye'de tüketilen enerjinin yüzde 91'inin fosil yakıt olduğunu belirten Şen, bu oranın AB'de yüzde 79 olduğunu ifade etti.








Şen, Türkiye'deki binalarda yüzde 50, sanayide yüzde 20, ulaşımda yüzde 15 ve genel enerji tüketiminde ise yüzde 25 tasarruf potansiyeli bulunduğunu söyledi. Dünyada günde 80 milyon ton karbondioksit salımı gerçekleştiğini belirten Şen, Türkiye'nin ise günde 0.9 milyon ton karbondioksit salımı ile dünya ülkeleri arasında 23. sırada yer aldığının altını çizdi. Şen, bu tabloya karşılık en önemli iki parametrenin verimlilik ve sürdürülebilirlik olduğunu vurguladı.








Kendilerini bilimin ışığında ilerleyen bir kimya şirketi olarak tanımlayan DOW'ın Teknoloji Günü'nde; petrokimyasal sanayi için enerji tasarrufu teknolojileri, inşaat sanayi için dayanıklı yalıtım malzemeleri, taze besinler için özel ambalajlar, solar paneller için özel filmler ve temiz içme suyu sağlamak için su çözümleri gibi gelişen teknolojiler konunun uzmanları tarafından anlatıldı.








DOW Global Ar-Ge Direktörü Ernesto Occhiello, DOW'ın çevre politikası ve sürdürülebilirlik hedefleri üzerinde durdu. Occhiello, DOW'ın temiz su ihtiyacı, yenilenebilir enerji üretimi ve enerjiyi koruma ve tarımsal üretkenliği artırma gibi dünyanın en zorlu sorunlarının birçoğuna yardım etmek için, kimyayı ve yeniliği, sürdürülebilirlik ilkeleriyle bütünleştirdiğini belirtti.





DOW Teknoloji Günü'nde DOW'ın ilgili birimlerinden yetkililer de sunumlar gerçekleştirdi. Dow Bina Çözümleri'nden Dr. Holger Merkel binalarda enerji verimliliği ve pasif evler, Dow Enerji Çözümleri'nden Jean Luc Guillaume rüzgar enerjisi, Daniel Zweifel solar enerji, Dow Su ve Proses Çözümleri'nden Kevin Reyntjens temiz içme suyu için çözümler, Dow Özellikli Ambalajlar ve Filmler Birimi'nden Julia Schlenz taze besinler için fleksibıl ambalaj uygulamaları, DOW Formüle Sistemler'den Guiseppe Vairo enerji verimliliği ve yalıtım, konusunda formül sistemleri, DOW Ar-Ge Pilot Tesis Lideri Ute Spring DOW'ın Teknik Müşteri Desteği konusunda sunum yaptı.





Haberortak


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.