elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrik motorlu otomobil seri üretime hazır

Renault elektrik motorlu araçların geliştirilmesi için 4 milyar euro teknoloji yatarımı yaptı.



A- A+
01.01.2012 tarihli yazı 3482 kez okunmuştur.


 



Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, dünyada şu anda ağırlıklı olarak petrole dayalı yakıt kullanan otomobillere göre üretim yapıldığını ve bunun da çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, kirliliğin önüne geçmenin çaresini ise elektrikli araçlar olarak gösterdi. Aybar elektrikli araçların seri üretim aşamasında olduğunu da kaydetti.



"Elektrikli Motorlu Araçlar" konulu panelde, konuşan Aybar, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Şu anda dünyada 940 milyon motorlu taşıt dolaşmakta, yani dünya nüfusunun altıda biri motorlu taşıt kullanmakta. Bir yandan şehirleşme, bir yandan sanayileşme, bir yandan da gelişme sürerken çevre sorunları da kaçınılmaz olarak gündemde. Her yeni yapılan teknolojik araştırma, tabiatta bir tahribat meydana getiriyor. Keza küresel ısınma ve yayılan karbondioksit gazı hepimizin başının derdi. Eğer hiç bir şey yapmaz ve böyle devam edersek bu yüzyılın sonunda dünyanın 6 derece ısınması kaçınılmaz. Dünyada oluşan bu kirliliğin ve küresel ısınmanın sebebi olarak karbondioksidin maalesef çıkış sebebi içerisinde otomotiv yüzde 13 gibi bir pay ifade ediyor. Dolayısıyla kamu sektörünün yapması gerekenden öte bir şeyler yapmamız gerekiyor. Çünkü biz şehirlerde dolaşan otomobilleri üreten tarafız."



"Elektrik motorlu otomobiller stoklanıyor"



Konuşmasında seri üretime geçilen elektrik enerjisi kullanan elektrik motorlu otomobiller hakkında da bilgi veren Aybar, şunları kaydetti:



"Otomotiv sektörü temiz bir çevre sağlayacak ya da çevreyi daha az kirletecek bir takım teknolojileri uygulamaya başladı. Biz de Renault olarak bunu hayata koyduk ve buna 'eko 2' dedik. Asıl hedefimiz, karbondioksit salınımın önüne geçmek. Bunun yolu da elektrik enerjisi kullanan elektrik motorlu pilli otomobiller. Şu ana kadar harcanan para, bu teknoloji için tam 4 milyar euro oldu. 4 model şu anda seri üretim aşamasında. Şu anda Türkiye'de de seri üretime geçirdiğimiz bir model var. Buna kısa bir süre önce başladık. Araçlar stoklanıyor, Avrupa'ya ve dünyanın diğer yerlerine ihracatına başlandı. Bu otomobilleri yaparken kirliği ve ısınmayı önlemenin yanı sıra bir de satın alınabilirliğini oluşturmak istedik. Sonuçta içindeki pili hariç tuttuğumuz zaman aracın fiyatı bir dizel motorlu araç fiyatına denk geleceği seviyeler yakalandı. Zaten seri üretim ondan sonra başladı." 



 



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.