Enerji Rüzgarı Pamukkale Üniversitesi'nde Esecek
İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Ege Enerji Sempozyumu'nun bu yılki ev sahibi Pamukkale Üniversitesi olacak. Bu yıl 5.si düzenlenen sempozyum ulusal düzeyden çıkıp uluslararası bir sempozyum olarak gerçekleştirilecek.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 5.'si düzenlenecek olan Uluslararası Ege Enerji Sempozyumu ve Sergisi'ne ev sahipliği yapacak. Bu yıl 27-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyuma 38 ülkeden 300'den fazla bilim insanı katılacak ve yaklaşık 210 çalışmanın sunumu yapılacak.
Enerji alanında çalışan akademisyenleri, sanayicileri ve çeşitli kurumları biraraya getirerek, farklı çalışmaların ve yeni fikirlerin paylaşılmasını, enerji sorunlarının ve çözüm olanaklarının tartışılması, enerji konusundaki işbirliği olanaklarının araştırılmasını hedefleyen sempozyum 27-30 Haziran tarihleri arasında PAÜ'de düzenlenecek. Sempozyumun eşbaşkanlıklarını enerji alanında, özellikle hidrojen ve hidrojen teknolojileri konusunda çalışmalarıyla Kanada'nın en prestijli bilim ve araştırma ödüllerinden biri olan 'Mükemmel Araştırma Ödülü'nü 2004 yılında kazanan, Kanada'daki University of Ontario Institute of Technology (UOIT) öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer ile ülkemizde enerji alanında önemli çalışmaları bulununan, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi ve Pamukkale Üniversitesi Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Harun Kemal Öztürk tarafından yapılacak.
İlki 2003 yılında yine Pamukkale Üniversitesi tarafından Denizli'de gerçekleştirilen ve bugüne kadar ulusal düzeyde olan sempozyum, Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Üniversitesi ve Ege Üniversitesi tarafından iki yılda bir düzenlenerek, enerji alanında yapılan çalışmaların paylaşıldığı bir platform oldu. TÜBİTAK'ın desteğiyle ve Türkiye'den 11 kurum ve üniversitenin, yurtdışından ise 10 kurum ve üniversitenin katkılarıyla Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ilk defa uluslararası düzeyde 5th International Ege Energy Symposium and Exhibition (IEESE-5) adıyla gerçekleştirilmesi planlanan bu etkinlikte, dünyanın 38 farklı ülkesinden 300'den fazla bilim adamının konuşmaları yer alacak.
Sempozyum kapsamında katılımcılar tarafından, Biyoyakıtlar, Yanma ve Gazlaştırmaya Dayalı İleri Enerji Sistemleri , Hidrojen Enerjisi ve Yakıt Pili Teknolojisi, Geleneksel Enerjiler, Yenilenebilir Enerjiler, Güneş Enerjisi, Enerji Politikaları, Enerji ve Çevre, Enerji ve Ekserji gibi çeşitli başlıklar altında yaklaşık 210 çalışmanın sunumu yapılacak. Sempozyumla birlikte eş zamanlı olarak Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaklaşık 30 firmanın enerji ile ilgili ürünlerini tanıtacağı bir sergi alanı halka açık olacak.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri