elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerji Verimliliği yılda 7 milyar dolar tasarruf demek

Türkiye Enerji Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Dr Hasan Ali Çelik, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Zirvede Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel “Vergilendirme, çevre, sertifikasyon,enerji verimliliği” temalı oturumda konuştu. Soyak Holding’in “Geleceğe Bir Damla Sakla” projesi ise, Zirve kapsamında verilen Altın Voltaj Başarı ödülüne layık görüldü.



A- A+
29.04.2010 tarihli yazı 8800 kez okunmuştur.

Enerji Petrol Gaz ve Gas & Power tarafından düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi 2010, dünyanın en stratejik sektörü olan Enerji alanına yön veren isimleri bir araya getirdi. 27-29 Nisan tarihleri arasında Sheraton Ankara Oteli'nde gerçekleştirilen Zirve'ye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Dr Hasan Ali Çelik, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve enerji alanında farklı sektörlerin temsilcileri katıldı. Zirvede Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, 'Vergilendirme, çevre, sertifikasyon, enerji verimliliği' başlıklı oturumda, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği konusunun önemine dikkat çekti.





Konuşmasında dünyanın geleceği için Enerji verimliliği ve Enerji tasarrufunun önemine değinen Çamlıbel, 'Bugün dünyanın enerji tüketiminin yüzde 40'ının binalara ait olduğunu biliyoruz. Dünyada sera gazları arasında en çok tüketilen karbondioksit gazının dünyadaki salımının da yüzde 50'si binalara ait. Dolayısıyla binalarda enerji tasarrufu sağlayacak uygulamalar doğal dengenin korunması için çok önemli. Yalnızca Türkiye'de mevcut binalarda yaratılacak ısıtma verimliliğinden sağlanacak tasarruf, 2009 yılı rakamlarına göre yıllık 7 milyar dolara karşılık gelmektedir. Türkiye'de geçtiğimiz yıl Aralık ayında yürürlüğe giren Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği'ne göre, artık binalar da, enerji verimliliği performansına göre derecelendirilerek enerji etiketi alacak. Çevrenin korunması için olumlu bir adım olan yönetmeliğin, mevcut binaları içermemesi ise, ciddi bir boşluk yaratıyor. Bu da yaklaşık 17-18 milyon binanın uygulama dışında bırakılması demektir. Sadece yeni binaları enerji verimli yaparak toplamda bir fayda elde edilmesi için tahmini süre 60 yıldır. Bu, ülke ekonomisi için telafisi mümkün olmayacak bir süredir. Dolayısıyla mevcut binalarla ilgili bir takım yaptırımlar ve teşvikler öngörülmesi gerekmektedir. Isı sisteminde verimlilik yaratılması, bu konuda öncelikli uygulamalar arasında yer almalıdır. Enerji verimliliği yönetmeliğinin uygulanabilir hale gelmesi ve yaygınlaşması için, sivil toplum kuruluşları, sektörel dernekler, kamu kuruluşları ve özel sektörün işbirliği önemli rol oynayacaktır. Soyak olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.' dedi.





Soyak'ın Geleceğe Bir Damla Sakla Projesi'ne 'Altın Voltaj Başarı Ödülü'





Enerji Verimliliği alanındaki çalışmaların içinde yer alarak, sektöre öncülük eden Soyak Holding'in sürdürülebilir yaşam yaklaşımı doğrtultusunda, 2007 yılında başlattığı 'Geleceğe Bir Damla Sakla' projesi, ise, Enerji Zirvesi kapsamında kurumsal sosyal sorumluluk alanında verilen Altın Voltaj Başarı Ödülü'ne layık bulundu. Ödül Törenine katılan Enerji Bakanı ve Başbakan yardımcısı birer onur ödülü alırlarken, EPDK Kurul üyeleri Abdullah Tancan ve Alparslan Bayraktar'ın elinden başarı ödülünü Soyak Holding CEO'su M. Emre Çamlıbel aldı. Gençlerin çevre konusunda elçi olarak yetişmesini amaçlayan proje kapsamında bugüne kadar İzmir ve İstanbul'da toplam 33 okulda su tüketim kanalları tasarruf sağlayıcı sensörlü malzemelerle yenilendi ve bilinçlendirme faaliyetleri sürdürüldü. 30.000 adamsaat çaba harcanarak, yüzde 60 tasarruf miktarıyla 1950 ton su tasarrufu sağlandı. Bilinçlendirme çalışmaları ile 34.000 İzmirli ve İstanbullu aileye ve yaklaşık 102.000 kişiye ulaşıldı.




ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.