Erdoğan:
IMF ile anlaşma olmaması Türk ekonomisinin sonu değil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda IMF ile bir anlaşma olmamasının Türk ekonomisinin sonu olmadığını söyledi.
09.10.2009 tarihli yazı 3474 kez okunmuştur.
Uluslararası haber kanalı CNBC televizyonuna verdiği ve bu sabah yayımlanan mülakatta Başbakan Erdoğan, uluslararası ilişkiler ve ekonomide IMF ile ilişkilerden yarar sağlanılmadığının söylenemeyeceğini ifade etti. Ülkelerin, denetimde uluslararası bir kurumun yardımına ihtiyacının olduğunu ve IMF'nin de bu rolü oynadığını belirten Erdoğan, başka bir kuruluşun da bu amacı yerine getirebileceğine işaret etti.
Bu noktada IMF ile bir anlaşmaya varmanın toparlanma sürecini hızlandırabileceğini dile getiren Erdoğan, "Şu anda IMF ile bir anlaşma olmaması Türk ekonomisinin sonu değil, çünkü 1990'lı yıllarla 2000-2001 yıllarında Türkiye, krizlerden tecrübe kazandı. Şu an yaşanılan krize baktığınızda, Türkiye'de tek bir banka bile iflas etmedi" dedi.
MERKEZ BANKASININ BAĞIMSIZLIĞI
"Birçok kişi Merkez Bankası'nın bağımsızlığının kritik bir önemi olduğunu düşünüyor. Siz de böyle düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya Başbakan Erdoğan, "Buna katılmak da mümkün, katılmamak da mümkün" yanıtını verdi. Merkez Bankası'nın bağımsızlığından ne anlaşıldığını düşünmek gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
"Enflasyon düzenlemeleri Merkez Bankasınca yapılıyor. Eğer bunlar yanlış olursa, Merkez Bankası ne yapacak? Bu çok önemli, çünkü Merkez Bankasının yapacağı çok fazla bir şey yok. Merkez Bankası (Hükümet şu kararları alırsa enflasyon düzelir) diyor. Kararları aldık düzelmedi, o zaman ne olacak?"
Nihayetinde sorumluluğun hükümette olduğunu belirten Erdoğan, insanların enflasyon kötü çıkarsa Merkez Bankasından değil hükümetten hesap soracağını söyledi.
'VERGİ CEZASI SİYASAL DEĞİL'
"Avrupa'da bazılarının, Doğan Medya grubuna kesilen vergi cezasının siyasi bir hareket olduğu, vergiyle alakasının olmadığı, medyayı bir çizgiye getirmek için tasarlandığından bahsettiğinin" belirtilerek, bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine Erdoğan, cezanın kesinlikle siyasi olmadığını, Maliye Bakanlığı'nın rutin bir kontrolünün sonucu olduğunu bildirdi.
Doğan Holding'in sadece medyada değil, başka alanlarda da işlerinin bulunduğunu, geçmişte bu alanlardan birinde de vergi sorunu yaşandığını söyleyen Erdoğan, "Bu Maliye Bakanlığı'nın yaptığı bir şey. Bu denetlemeleri hiçbir zaman medya üzerinde baskı yaratmak için kullanmadık. Açıklıkla söyleyebilirim ki, Türkiye'de basın özgürdür, insanlar özgürce yazıp konuşabilirler" dedi.
KAYNAK: Referans
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.