Evden şarj edin ve 160 kilometre yol alın !
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Gelecek yıldan itibaren elektrik motorlu Fluence’in seri üretimini yapacağız. Evdeki prizle 8 saatte şarj olan araç 160 kilometre gidebilecek” dedi.
Renault ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü işbirliğiyle 'Ekonomik ve Ekolojik İleri Sürüş Teknikleri'' konferansında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault olarak gelecek yıldan itibaren elektrik motorlu 'Fluence'in seri üretimini yapacaklarını bildirdi.
ÖNCE ÇEVRE GELECEK
Tüketicilerin değiştiğini, her üretileni tüketmediğini ifade eden Aybar, üreticinin isteğine uygun üretim yapanların kazandığını söyledi. Aybar, 'Bilim insanları bu yüzyılı insan yüzyılı olarak kabul ediyor. Tabiatı acımasızca değiştiren insanlardır. İleriki dönemlerde insanlar, ürün çevreye katkı yapmayacaksa, onu tercih etmeyecek'' dedi.
Renault olarak, değişen ihtiyaçları görerek, çevreyi işin içine katarak çalıştıklarını belirten Aybar, otomobilleri insan, dünya ve çevre şartlarına göre üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Benzin ve mazot tüketen araçların dünyaya karbon izi bıraktığını anlatan Aybar, her gün milyarlarca ton karbondioksidin dünyaya yayıldığını ve yeni çalışmalarında dünyayı kurtarmayı amaçladıklarını ifade etti. Elektrik enerjisiyle çalışan araçların karbondioksit yaymadığını belirten Aybar, 'Bütün firmalar elektrik motorlu araç üretebilir.
Renault olarak bu işin öncüsü olacağız. Gelecek yıldan itibaren elektrik motorlu 'Fluence'in seri üretimini yapacağız. Bunu üreten kendi işçimiz, kendi işçimiz dünyaya yayacak. Evdeki prizle 8 saatte şarj olan araçla 160 kilometre gidilebilecek. Dışarıda da 3 dakikada şarj edilebilecek noktalar kuracağız'' dedi.
RANDEVU NAVİGASYONDAN
Yeni üretimde güçlü navigasyon sistemi ile şarj noktalarının öğrenileceğini belirten İbrahim Aybar, navigasyonun şarj noktasına ulaşmadan önce araç için randevu alacağını anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürü Muhammet Garip de küresel ısınmanın dünyayı etkilediğini, çözüm önerilerinin araştırıldığını ve felaket senaryolarının incelendiğini dile getirdi. Muhammet Garip, ulaştırma sektöründe tüketilen enerjinin, Türkiye'deki toplam tüketimin yüzde 25'ini oluşturduğunu ve küresel ısınmayı olumsuz etkilediğini kaydetti.
Habertürk
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri