Gelişmek ve büyümek isteyene destek hazır !
Hızla gelişen teknoloji ve büyüyen rekabet ortamında ayakta kalabilmek KOBİ'ler ve büyük sanayi kuruluşları için her gün biraz daha zor hale geliyor. Fakat ülkemizde kuruluşların kendilerini geliştirmek için kullanabileceği pek çok hibe ve destek programı mevcut. Bu ayki dosya konumuzda sizler için aktif durumdaki hibe ve destek programlarını detaylı bir şekilde ele aldık.
Gelişen ve durmadan büyüyen Dünya ekonomisinde var olabilmek KOBİ'ler ve büyük sanayi kuruluşları için günden güne daha zor hale gelmektedir. Bundan yaklaşık 30-40 yıl önce devamlı büyümeyi ve ileriye yönelik yatırımlar yapmayı düşünen işletmeler, değişen piyasa koşulları ve periyodik olarak ortaya çıkan krizler nedeniyle artık 'ayakta kalabilmeyi' hedefler durumdadırlar. Bu strateji ile hem ülke piyasası hem de tüm dünyada yer alan rakipleri ile aralarında fark oluşmaması için rekabet düzeylerini üst sınırlara taşımaya çalışmaktadırlar.
Katma değeri ve rekabet gücü yüksek ürünler üretmek, gelişime açık sektörlere dahil olma olanağı yaratmak ve kendi markalarını rakiplerinden farklı adımlar atarak ön plana çıkarma isteği günümüz işletmelerinin bu ayakta kalma çabalarının ana hamleleridir. Ancak ayakta kalmayı başaran işletmeler buldukları doğru alanlarda ilerleyerek ve yatırımlarını çok daha doğru alanlarda yaparak kısa sürede sektörde rekabet gücü yüksek, daha ileriye kolayca yürüyebilen bir kimliğe bürünebiliyorlar. Buradan çıkaracağımız sonuç; Kobi'lerin ve sanayi kuruluşlarının finans durumları kötüye gittiğinde, 'Yenilik' adı altında rekabet güçlerini arttırıcı projelere imza atmaları gerekmektedir. Böylece mevcut durumdan doğru bir fikir ve doğru bir pazarlama tekniği ile önce ayakta kalmayı başararak, daha sonrada büyüme ivmesi yakalayarak çıkabilmelerim mümkündür. Akıllara şu soru gelebilir:
'Doğru bir projemiz olsa bile onu hayata geçirebilmek için yeni bir yatırım politikası izlememiz gerekecektir ve bu finansal zorlukta nasıl yeni yatırımlara açık olabiliriz?'.
Bu sorunun cevabı, bu ayki dosya konumuzu oluşturmaktadır. Ülkemizde birçok kuruluşun haberdar olmadığı, haberdar olsalar bile doğru bir projelendirme yapamadıkları için yararlanma imkanı bulamadıkları bir çok HİBE VE DESTEK programı mevcuttur. Yeni bir ürün üretip onu pazara sunmanız, mevcut potansiyel üretiminizi daha üst sınırlara taşımanız ya da yurtdışından bulacağınız bir ortakla farklı ürünlerle farklı pazarlara girmenize imkan sağlayacak onlarca hibe programı ülkemiz KOBİ VE SANAYİ kuruluşlarının hizmetindedir. Ayrıca bölgesel olarak tarım ve hayvancılığa yönelik mevcut kredi ve hibe seçenekleri de oldukça çeşitlidir. Özetle belirtmek gerekirse, büyük bir mühendislik altyapısına sahip bir AR-GE projenizi hayata geçirebilir ya da tarımla uğraşıyorsanız binlerce dönümü kolayca ekip biçebilirsiniz.
Kobi ve Sanayi kuruluşlarını teşvik için verilen Hibe, Kredi ve Ar-Ge destek fonlarını konu aldığımız bu ayki dosya konumuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Kobi ve Sanayi Kuruluşlarını Teşvik için Aktif Durumdaki Hibe, Kredi ve Ar-Ge Destek Fonları
Elektrikport / Serdar AKSOY
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri