Güneşin kentine, Yeşil Antalya Projesi...
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Güneşkent Yeşil Antalya Projesi kapsamında, Muğla Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu Konsorsiyum İle Büyükşehir Belediyesi Protokol imzaladı.
Muğla Üniversitesi'nin temiz enerji kaynaklarını geliştirmek ve ülkemizin artan enerji ihtiyacına cevap vermek amacıyla yürüttüğü güneşten elektrik enerjisi üretme çalışmalarına ilgi her geçen gün artıyor.
Muğla Üniversitesi bu konuda geliştirdiği bilgi birikimini, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği ve kentteki binaların elektriğinin güneş pilleri aracılığıyla sağlanmasını öngören Güneşkent Yeşil Antalya Projesi ile uygulamaya hazırlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Güneşkent Yeşil Antalya Projesi'ne ilişkin iyi niyet protokolü Antalya'da düzenlenen törenle imzalandı. Aralarında Muğla Üniversitesi'nin de bulunduğu, ODTÜ, Akdeniz, Ege ve Sabancı Üniversiteleri ile Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği ile Ulusal Fotovoltaik Teknolojileri Platformu'nun bulunduğu konsorsiyum Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi konusundaki uygulamalarına destek verecek. Proje ile Antalya'da cadde ve sokak aydınlatmasında kullanılan elektrik ile kamu kuruluşları ve büyük otellerin tükettikleri elektriğin bir kısmının güneş pilleri yoluyla karşılanması öngörülüyor.
MUĞLA'DAKİ ÇALIŞMALARA TAKDİR
Muğla Üniversitesi'nin güneş enerjisi konusunda yaptığı çalışmalar ve ana yerleşkesinde tükettiği elektrik enerjisinin yüzde 4'ünü güneşten elde etmesi Güneşkent Yeşil Antalya Projesi'nin protokol imza töreninde da ayrı bir ilgi odağı oldu. Projeye katkı veren kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra Antalya protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, enerji arzında çeşitliliğin sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması ve temiz enerji konusunda güneş enerjisinin önemine vurgu yaparken, 'Türkiye bu konuda Muğla Üniversitesi gibi bir vizyon koymak durumundadır' dedi.
GÜNEŞ ENERJİSİNDE MUĞLA ÜNİVERSİTESİ
Güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülerek, kullanımı konusunda Muğla Üniversitesi'nde uzun yıllara dayalı bir araştırma ve uygulama birikimi bulunuyor. Aynı zamanda Üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Şener Oktik'in öncülük ettiği çalışmalar sırasında güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren panellerin verimliliği ile ilgili önemli çalışmalara imza atıldı. Bu çalışmalar sırasında Üniversitenin bazı birimlerinin yüzey ve çatıları panellerle kaplanarak elektrik üretimine başlandı. Halen Muğla Üniversitesi'nin tükettiği elektriğin yüzde 4'ü bu paneller yoluyla karşılanıyor.
Güneş Dergisi
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler