elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Haberleşme teknolojileri ve uygulamaları sempozyumu

Telekomünikasyon Kurumu ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen II. Haberleşme Teknolojileri Sempozyumu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılan bir törenle açıldı.



A- A+
23.10.2008 tarihli yazı 4778 kez okunmuştur.
22-24- Ekim tarihlerini kapsayan üç günlük sempozyunun ilk gün panelinde, yeni teknolojiler, 3G genişbant ve dünya uygulamaları konuşuldu.




Semozyum, haberleşme teknolojileri ve uygulamlarına ilişkin; düzenleme, bilimsel, mühendislik, endüstriyel uygulamalar alanlarında çalışanları bir araya getirmeyi ve Türkiye'nin konuyla ilgili ihtiyaçlarını tespit edip, ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yeni yöntem ve yaklaşımları incelemeyi hedefliyor.




Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Telekomünikasyın Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bilgi ve haberleşme teknolojilerinin günümüzde iç içe geçtiğini, bu nedenle kurumun adını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak değiştireceklerini söyledi. Acare, üniversitelerle işbirliğini çok önemsediklerini belirterekkonuşmasına şöyle devam etti: 'Ülkemizde internet kullanımı her geçen gün artıyor, IP adresleri hızla tükeniyor. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla üniversitelerle projeler başlatıldı.'




Konuşmasında, Youtube'u kendilerinin kapatmadığını da söyleyen Acarer, 'İnternet kullanımında 9 kategoride suç var. Çocuk pornosu, fuhuş, sanal kumarhane, Atatürk'e hakaret gibi konular bunlar. Türkiye hassasiyeti olan bir ülke. Atatürk'le ilgili bazı videolar nedeniyle Youtube kapatıldı.' dedi.




Acarer konuşmasında mobil imza konusuna da değinerek, mobil ortamda internet kullanımının yaygınlaşmasıyla güvenliğin çok önemli hale geldiğini söyledi, 'Bilgi iletişim sektörü çok hareketli bir sektör. 6-7 miyar dolar olan sektör krize rağmen 27 milyar dolara çıktı. Burada bilişim sektörünün sorunlarını masaya yatırarak, çözüm bulacağımıza inanıyorum.' Diye konuştu.




Sempozyum başkanı ve YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Cansever de yaptığı konuşmada, haberleşme sektöründe rekabetin artmasının kullanıcılara yaradığını belirterek ' İletişim ve haberleşme dünyanın en büyük sektörleri arasında ön sırada yer alıyor. Artan rekabette yer almak için Türkiye'nin ileriye dönük yol alması gerekiyor. Üniversitelerle sektörün iş birliği içinde olmasını ve sektöre ışık tutmasını istiyoruz. ' dedi.







Sempozyumun 'Yeni teknolojiler, 3G genişbant ve dünya uygulamaları' başlıklı birinci gün paneline Turkcell, Türk Telekom, Avea, Vodafone, Alcatel, Netaş ve Ericson'dan konnuşmacılar katıldı.



Akademik içeriğinin yanı sıra sektörün geleceğinin de tartışılacağı 'Yeni Teknolojiler, Genişband ve Dünya Uygulamaları', 'IP ve6 Geçiş Stratejileri', 'Altyapıya Dayalı Rekabete Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri' panellerinde sorunların samimi bir ortamda paylaşımına zemin oluşturan sempozyumun sonuç bildirgesi, etkinliğin ardından 24 Ekim'de açıklanacak.




ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.