Hakan ve Bülent enerjide
"Rüzgar" gibi esecek
Türk futbolunun iki ünlü ismi Hakan Şükür ve Bülent Uygun, rüzgârdan elektrik üretecek.
Şükür ve Uygun, enerji yatırımları yapan Albe Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal'la birlikte ortak şirket kurdu. Üç ortağın isimlerinin baş harflerini taşıyan HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat adlı şirket, başta hidroelektrik santralleri olmak üzere yeni ve yenilenebilir (rüzgâr, güneş ve su) enerji kaynaklarına yönelik üretim yatırımları yapmayı planlıyor.
Yerli-yabancı çok sayıda yatırımcı yerli ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kapısını çalıyor. Kurul, 1 Kasım 2007'de sadece rüzgâr enerjisi lisansları için 1 günlük başvuru süresi belirlemiş ve yatırımcılardan 78 bin megavat gibi çok yüksek talep gelmişti. Hakan Şükür, yıllarca Galatasaray ve milli takım forması giydi.
Büyük golcü olarak adını Türk futbol tarihine yazdırdı. Bülent Uygun ise Fenerbahçe'de oynadı ve Sivasspor'u çalıştırırken başarılara imza attı. Hakan Şükür, futboldan kazandığı parayla enerji yatırımı yapacak. Şükür, enerji yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Futbol oynamayı bıraktıktan sonra bu zamana kadar elde ettiğim ekonomik birikimlerimi hangi alanda değerlendirebileceğim konusunu son birkaç yıldır araştırıyordum.
Enerji sektörü dikkatimi çekti. Elektrik üretim tesislerine yönelik yatırım süreci uzun, sermaye yoğun ve meşakkatli. Öyle moda gözüyle bakıp, kolay para kazanmak için girilecek bir sektör değil. Ama yaptığınız işin sonunda ülke ekonomisine, milletimize sağladığı katkı diğer birçok sektörle karşılaştırılamayacak kadar büyük. Yani bu işin manevi boyutu da önemli."
Albe Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal ise yeni ortak şirketleriyle sürdürmekte oldukları enerji yatırımlarına ivme kazandıracaklarını söyledi. Ünal, "Trabzon, Düzce ve Kastamonu'da 5 tane hidroelektrik santrali yatırımımız sürüyor. İki yıl içinde tamamlayacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde sektöre 60 milyon dolarlık bir yatırım yapmış olacağız. Toplamda 150 megavatlık bir kurulu güç hedefimiz var." açıklamasını yaptı.
Kaynak: ekotrent
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler