Hidroelektrik santrale banka desteği
İş Bankası ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Ataç İnşaat Grubu'na bağlı Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş'nin 4 adet hidroelektrik santrali finansmanı için protokol imzaladı
Protokole göre iki banka 78 milyon avroluk projenin 55 milyon avroluk bölümünü finanse edecek.
İş Bankası Genel Müdürlüğünün bulunduğu İş Kulelerinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 55 milyon avroluk finansmanın 30 milyon avroluk bölümünün İş Bankası, 25 milyon avroluk bölümünün ise TSKB tarafından karşılanacağını belirtti.
Kredinin vadesinin, ilk kredi diliminin çekilişinden itibaren 9 yıl olduğunu söyleyen Özince, Bartın, Tokat, Ordu ve Amasya illerinde yapımına başlanan ve toplam 68 megavat kurulu güce sahip olması planlanan hidroelektrik santrallerin tümünün yenilenebilir enerji kaynaklarına dayandığına işaret etti.
Özince, 2014 yılından itibaren Türkiye'de enerji açığı yaşanacağı öngörüsünün, bu alanda yapılan yatırımların önemini bir kat daha artırdığını dile getirdi.
''KRİZ DÖNEMİNDE YENİLENEBİLİR ENERJİYE 340 MİLYON DOLAR KREDİ
Türkiye'nin önümüzdeki dönemde güçlü bir büyüme trendine gireceği beklentileri çerçevesinde, içinde bulunulan dönemde enerjiye yönelik altyapı yatırımlarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Özince, İş Bankası olarak yenilenebilir enerji yatırımlarına özel önem verdiklerini kaydetti.
Ersin Özince, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İş Bankası olarak toplam yatırım büyüklüğü 5 milyar dolar olan 34 projeye şu ana kadar 1 milyar 350 milyon dolar tutarında finansman sağlamış durumdayız. Sözleşmesi imzalanmış ya da görüşmeleri devam eden kredileri de ilave edersek, bankamızın enerji ile ilgili yürürlükteki proje tutarı 1,6 milyar dolara ulaşacak, ki bunların yüzde 60'a yakını yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanan projelerden oluşacak.
Krizin yaşanmaya başladığı 2008 yılının son çeyreğinden itibaren yenilenebilir enerji projelerinin finansmanı için taahhüt ettiğimiz kredi tutarı yaklaşık 340 milyon dolar düzeyinde. Önümüzdeki dönemde ekonomideki büyümenin ve olumsuz kriz ortamının iyileşmesiyle bu konudaki projelerin daha da artacağı ve finansman desteğimizin artacağı düşüncesindeyiz. Buna da imkanlarımız cevap vermeye uygun.''
Kaynak: Rota Haber
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri