İGDAŞ'ın insafına kaldık!
İGDAŞ, herhangi bir uyarı yapmadan "çatkapı"’ İstanbulluların doğalgazını kesiyor, müşterilerini perişan ediyor.
Bu yıl abone sayısını 4 milyona ulaştırmayı hedef edinen İGDAŞ, herhangi bir uyarıya gerek bile duymuyor. Abonelere dayatılan tek taraflı sözleşmede 'İGDAŞ , ödeme yapılmaması halinde herhangi bir uyarı yapmadan gazınızı kesebilir' ibaresi mevcut olsada, herhangi bir uyarı yapmadan gaz kesilmesi İstanbulluları zor durumda bırakıyor.
Gazı kesilen vatandaşlar, 'Doğalgazı sadece evi ısıtmada kullanmıyoruz. Gaz ocağımız da doğalgaza bağlı. Doğalgazın kesildiği bir evde yemek yapmak bir yana bebeğe mama hazırlamak bile mümkün değil. Bu ürünün alternatifi yok. Doğalgazı başka bir şirketten de alacak bir rekabet ortamı da yok. İGDAŞ görevlileri, sabahın köründe 'ev sahibi banyoda mı, değil mi' sormadan, 'soğuk su ile banyo yaparsa, hasta olur mu olmaz mı' düşünmeden' gazımızı kesiyor. Bu düpedüz temel insan haklarına aykırı bir durum. İnsanlığa sığmayan bir davranış' şikayetinde bulunuyor.
İstanbullur İGDAŞ'ın müşterisi olduklarını, ancak kurumun müşteriye herhangi bir saygısının bulunmadığını dile getirdiler. Bunda tek taraflı dayatmanın etkisi olduğunu dile getiren İstanbullular , 'Çünkü İGDAŞ 'a mecburuz. Onlar da bu durumdan istifade ederek, istedikleri gibi davranabiliyorlar' dediler. Satıcı – müşteri ilişkilerinde, müşterinin ödemede zorlandığı durumlarda satıcının nezaketen alacağını talep ettiğini, müşterisine mühlet verdiğini, iş ahlakının bunu gerektirdiğini söyleyen İstanbullular , 'İGDAŞ 'ta bu yok... İstanbullu müşteri olarak görülmüyor. İGDAŞ 'a mecbur algılanıyoruz' dediler.
İGDAŞ''ın son ödeme tarihi geçen faturanın hemen ardından kesme işlemi yaptığını kaydeden İstanbulular, 'Piyasada ciddi nakit sıkıntısı var. İşletmeler İGDAŞ gibi çalışanlarına 'tıkır tıkır' ödeme yapamıyor olabilir. Bir de insanların birden ortaya çıkan ihtiyaçları olabilir. Hastalık, cenaze gibi ani ve yoğun harcama yapabilirler. Bu durumda yüklü kış doğalgaz faturalarını bir süre ertelemeleri mümkündür. Erteledikleri faturaların faizini de aboneler ödüyor. Fatura ödememeyi ihtiyat haline getirmemiş müşterileri mağdur etmenin anlamı nedir ki?. İGDAŞ böyle bir değerlendirmeyi yapacak anlayıştan yoksun mu?' diye konuştular.
Yargıtay'ın kararı
Yargıtay, 2006 yılında TEDAŞ'ın uyarı yapmadan bir abonenin elektriğini kesmesi üzerine TEDAŞ'ı haksız bulmuştu. Elektriğin zorunlu ihtiyaç olduğunu belirten Yargıtay, aboneye uyarı yapılmadan kesilen elektriğin 'haksız' olduğunu bildirmişti.
Kaynak Yeni Mesba
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye