İstanbul Yenilenebilir Enerji Günleri
İstanbul Yenilenebilir Enerji Günleri 24-25 Haziran'da Dünya devlerini Türkiye'de Buluşturdu.
İstanbul Yenilenebilir Enerji Günleri 24-25 Haziran tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, müteşebbis sanayicileri, enerji sektöründe dünyanın sayılı sistem üreticilerini ve yenilenebilir enerji alanında keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olarak nitelendirilen Türkiye'nin enerji kuruluşlarını bir araya getirdi. Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın çözüm üretmesi gereken ana tartışma konularının başında gelen enerji kaynakları konusunda gerçekçi, verimli ve etkin çözümler üretebilmek üzere hayata geçirilen bu organizasyona 100'den fazla kuruluş ve 150 katılımcı iştirak etti.
Günümüzde enerji dendiğinde ilk akla gelen enerji türü olan elektrik aynı zamanda en yaygın kullanıma sahip enerji olageliyor. Ancak dünya genelinde çevre bilinci artarken, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı yönündeki çalışmalar da aynı paralelde artıyor. Türkiye de, 2009 yılında imzaladığı Kyoto Protokolü ile CO2 salınımının azaltılmasındaki en önemli faktörlerden biri olan yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yürüttüğü politikaları, özellikle bu protokolden sonra daha da etkin hale getiriyor ve sürdürülebilir yeşil enerji kaynakları konusunda sürekli yen projeler üretiyor.
Türkiye'de kurulu enerji santrallerinin dağılımına bakıldığında termik santrallerin %65.92, hidroelektrik santrallerin %32.53, yenilenebilir santrallerin ise %1.55'lik bir paya sahip olduğu görülüyor. Bu tablo da yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yürütülen çalışmaların ivedilikle artırılması gerektiğini açıkça gösteriyor. Bu platformun ev sahiplerinden Pratt and Whitney Enerji Sistemleri, Turboden, Clipper Wind; rüzgar, türbin ve jeotermal enerji üretimi konusunda Avrupa'nın ve dünyanın lider üretici kuruluşları arasında yer alıyor. Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli değerlendirildiğinde, Anadolu toprakları rüzgar, güneş ve jeotermal başta olmak üzere çok verimli yenilenebilir, sürdürülebilir, düşük maliyetli ve çevreci enerji kaynaklarını barındırıyor. Bunun yanında IMF'nin tahminlerine göre 2013 yılında dünyanın en büyük ekonomileri içerisinde 16. sıraya yerleşecek olan Türkiye her geçen gün artan büyük bir sanayi gücünü de elinde tutuyor. Üretimden doğan çeşitli atık maddelerin yakılması ile elde edilen biokütle enerji ise hem müteşebbisin üretim maliyetlerinde önemli düşüşe yol açıyor hem de çevrenin korumasına büyük katkı sağlıyor.
İstanbul Yenilenebilir Enerji Günleri'nde bu 3 kojenerasyon alanının en etkin şekilde kullanılabilmesi için izlenecek yol haritası üzerinde tartışmalar yürütüldü. Ticari, akademik, finansal ve hukuksal bakımdan Türkiye'de yenilenebilir enerji süreçlerinin ayrıntılı bir analizi yapılarak, sanayinin önemli oyuncularıyla paylaşıldı.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri